Fitness Seller

Sticky Post je maaltijden (met pics!)

Mealprep:
2x rijst met kip en wokgroenten
1x kip/kaas/ham schotel als low carb avondeten morgen.

WP_20190217_09_12_56_Pro.jpg


Straks na de gym nog lunch salade maken voor morgen (en vandaag) :).
 
Zo'n uitspraak vraagt gewoon om een recept:p
Dus bij deze, recipe please! :)
Heb je een PB gestuurd, aangezien het recept wat onconventioneel is en er wel erg veel in zit en het ook wat onconventioneel is. Ik denk dat ik mijn pasta's eenvoudiger moet houden en nu veel te veel groenten (en saus) gebruik en te veel verschillende groenten en kruiden. :P
Echte pastarecepten zijn ook minder uitgebreid; overdaad schaadt. :D
 
Heb je een PB gestuurd, aangezien het recept wat onconventioneel is en er wel erg veel in zit en het ook wat onconventioneel is. Ik denk dat ik mijn pasta's eenvoudiger moet houden en nu veel te veel groenten (en saus) gebruik en te veel verschillende groenten en kruiden. :P
Echte pastarecepten zijn ook minder uitgebreid; overdaad schaadt. :D
Echte pasta recepten zwemmen ook totaal niet in saus... Das ook weer een typisch "verhollandst" iets.
Rode pastasaus (bolognese) bijvoorbeeld hoort bij korte pasta zoals spirelli, penne etc.. en niet bij spaghetti.
Bovendien is pasta in Italie meestal een voorgerecht.... en niet zoals hier een hoofdgerecht.
Dus ach... een recept hier is ook vaak veel ingewikkelder als een recept daar. ;)

Ook zo lekker is pasta a la norma. Korte pasta (veelal penne) met een saus van Aubergine, tomaten, basilicum, knoflook en een goede lekkere olijfolie.
Dat is dan een voorgerecht... en op Sicilie dan als hoofdgerecht daarna een goede moot gegrilde zwaardvis :D drool:
 
Italianen krijgen een hartverzakking van zulke uitspraken. :roflol:
Ik kan iedereen het twitter/Instagram account: Italians Mad at Food aanraden.
Zal even checken. :P
De supermarkten liggen hier trouwens vol dingen waar Italianen een hartverzakking van krijgen, om nog maar niet te spreken over die Amerikaanse pizza's en fastfoodketens:
- Pizza BBQ Chicken;
- Pizza Shoarma;
- Pizza Hawaï.
:P
Om nog maar niet spreken over hoe veel bolognesesauzen en -pasta's hier bereid worden. Laatst was trouwens pizza nog bij Keuringsdienst van Waarde.
Iemand moet overigens eten wat ie lekker vindt hoor, maar dan krijg ik te horen dat ik zalm verkracht als ik een lekkere zalmpasta eet. :cool:
 
Echte pasta recepten zwemmen ook totaal niet in saus... Das ook weer een typisch "verhollandst" iets.
Rode pastasaus (bolognese) bijvoorbeeld hoort bij korte pasta zoals spirelli, penne etc.. en niet bij spaghetti.
Bovendien is pasta in Italie meestal een voorgerecht.... en niet zoals hier een hoofdgerecht.
Dus ach... een recept hier is ook vaak veel ingewikkelder als een recept daar. ;)

Ook zo lekker is pasta a la norma. Korte pasta (veelal penne) met een saus van Aubergine, tomaten, basilicum, knoflook en een goede lekkere olijfolie.
Dat is dan een voorgerecht... en op Sicilie dan als hoofdgerecht daarna een goede moot gegrilde zwaardvis :D drool:
Zeker, hier in Nederland worden pasta's behoorlijk verkracht en pizza's al helemaal (niet alleen in NL, kijk naar de VS :P). Ik heb op Sicilië de beste Italiaanse gerechten gegeten, dat was echt goed. Ook veel vis. drool:
Macaroni is zoiets typisch niet-Italiaans.
Een echte bolognesesaus maken heb ik ooit wel gedaan; dit duurt overigens best lang.
 
Zal even checken. :P
De supermarkten liggen hier trouwens vol dingen waar Italianen een hartverzakking van krijgen, om nog maar niet te spreken over die Amerikaanse pizza's en fastfoodketens:
- Pizza BBQ Chicken;
- Pizza Shoarma;
- Pizza Hawaï.
:P
Om nog maar niet spreken over hoe veel bolognesesauzen en -pasta's hier bereid worden. Laatst was trouwens pizza nog bij Keuringsdienst van Waarde.
Iemand moet overigens eten wat ie lekker vindt hoor, maar dan krijg ik te horen dat ik zalm verkracht als ik een lekkere zalmpasta eet. :cool:
Ik snap de praktische overwegingen wel, lekker pasta en 1 pan met saus.

Overigens moet ik zeggen dat jouw eten op de foto's er steeds beter uit ziet. Los van het feit of een nonna zich omdraait in d'r graf.
 
Ik snap de praktische overwegingen wel, lekker pasta en 1 pan met saus.

Overigens moet ik zeggen dat jouw eten op de foto's er steeds beter uit ziet. Los van het feit of een nonna zich omdraait in d'r graf.
Haha, bedankt voor het compliment. :thumbup:
Nou moet ik zeggen dat de rest van mijn maaltijden typische maaltijden zoals havermout, bak kwark en rijst-kip-broccoli zijn, zeker als ik prep. Enkel 's avonds eet ik wat onconventioneler. Mijn pasta is zeker niet volgens traditioneel Italiaans recept. Qua macro's, micro's en verzadigdheid vind ik het gewoon ideaal om 100 gram pasta of rijst aan te houden en veel groente, ruiden en mager vlees te gebruiken. Eventueel een beetje kaas of scheutje ketjap (i.g.v. Aziatisch); XXL Light Sauce vind ik ook ideaal, maar is natuurlijk ook niet zoals de Italianen of Aziaten koken.
 
Beetje off-topic, maar t/m vandaag in de aanbieding bij Big Bazar:
upload_2019-2-17_11-50-36.png

upload_2019-2-17_11-51-2.png

Bij de AH trouwens alle blikjes Coca-Cola (33 cl) voor € 0,50.
 
Heb je een PB gestuurd, aangezien het recept wat onconventioneel is en er wel erg veel in zit en het ook wat onconventioneel is. Ik denk dat ik mijn pasta's eenvoudiger moet houden en nu veel te veel groenten (en saus) gebruik en te veel verschillende groenten en kruiden. :P
Echte pastarecepten zijn ook minder uitgebreid; overdaad schaadt. :D
Thanks @Bert! Leuk dat je dit wil delen! Zal dit zeker zelf ook eens uittesten. Heb trouwens zelf ook graag dergelijke eenpansgerechten. 100g pasta quinoa of rijst met voldoende kip of vlees erbij en dan een berg groenten en kruiden erbovenop. Heerlijk! :D
 
  • Like
Waarderingen: BB_
@Japio
Ik ben er in ieder geval achter hoe het zit met pompoen. :D
Hier staan de verschillende uitgelegd.

https://www.pompoensoep.info/pompoensoorten/

De Hokkaido pompoen is de rijkste variant met zo een ca. 40 kcal per 100 gram
https://www.hokkaidopumpkin.com/

Butternut squash oftewel de flespompoen heeft ook zo een 40 kcal per 100 gram
https://www.nutritionix.com/food/butternut-squash/100-g

En in die eerste link staat onderaan de "normale" oranje pompoen. Die kunnen tot 45 kg worden en die bevatten inderdaad 15-20 kcal per 100 gram. Deze is ook wateriger, niet vezelig en heeft veel minder smaak.... Denk dat die in die zakjes zitten. Grote pompoenen dus veel vruchtvlees...

Je kan er ook pizzabodems van maken.. net als van bloemkool ....
 
Echte pasta recepten zwemmen ook totaal niet in saus... Das ook weer een typisch "verhollandst" iets.
Rode pastasaus (bolognese) bijvoorbeeld hoort bij korte pasta zoals spirelli, penne etc.. en niet bij spaghetti.
Bovendien is pasta in Italie meestal een voorgerecht.... en niet zoals hier een hoofdgerecht.
Dus ach... een recept hier is ook vaak veel ingewikkelder als een recept daar. ;)

Ook zo lekker is pasta a la norma. Korte pasta (veelal penne) met een saus van Aubergine, tomaten, basilicum, knoflook en een goede lekkere olijfolie.
Dat is dan een voorgerecht... en op Sicilie dan als hoofdgerecht daarna een goede moot gegrilde zwaardvis :D drool:

Bolognese met tagliatelle
 
Je zal het italianen niet zien eten. ;) Lange pasta... rode saus....

Overigens... verse ravioli van zeevruchten met daaroverheen warme salie boter... Heerlijk met een wijntje onder een parasol in Cefalu op Sicilie... Hngg... zomer vakantie herinneringen. :o
 
  • Like
Waarderingen: BB_
Terug
Naar boven