Voor 2 porties:
Breng een pan met 1 L water aan de kook.
Gooi hier 2 a 3 bosjes mihoen (of bihoen) in.
3 mins koken.
Vervolgens meteen uitlekken in een vergiet en afspoelen onder de koude kraan totdat de mihoen koud is en het water helder. Al het overige zetmeel is nu weg. Als je dit niet doet wordt het 1 grote plakkerige bal.
Druk het water vervolgens uit de mihoen en snijdt dit op een sniplank in in kleine stukjes (zo groot je zelf wilt).
Wok nu in een pan wat groenten naar keus. (Prei, knoflook,ui, bimi, geraspte wortel, bamboescheuten etc). Ik doe meestal prei, tauge, bosui(tauge en bosui als laatste toevoegen).
Wok de prei in wokolie of zonnebloemolie.
Voeg wat ham toe (plakjes ham gesneden in kleine platte stukjes).
Voeg vervolgens de tauge en bosui toe.
Voeg meteen ook de mihoen toe samen met een scheut sesamolie. Sesamolie maakt het gerecht echt af. Wok het geheel.
Voeg nu als laatste wat vissaus en soja saus toe.
Klaar.
Optioneel kan je er sambal aan toevoegen en/of wat eieren bakken.
Bereidingstijd 10 tot 30 mins afhankelijk van je snelheid.