1. Welkom!

  Bodybuilding.nl is een Nederlands-Vlaams forum voor iedereen die interesse heeft in krachtsport, bodybuilding of fitness, of gewoon wat aan zijn of haar gezondheid wilt doen. Je zal je eerst moeten aanmelden als je berichten wilt plaatsen. Klik op de rode button hieronder om verder te gaan. Als je berichten wilt bekijken kies dan een subforum uit de lijst hieronder.

  Aanmelden is GRATIS! Er zijn honderden extra opties beschikbaar voor aangemelde leden, en het duurt slechts 30 seconden of minder!

  "Ik kijk hier ook nog niet zo lang rond, en ben nog niet zo gek lang met de sport bezig. Ik heb ervaren dat je hier echt goed geholpen wordt." Mich Lees het bericht

  Snel, eenvoudig en gratis

Squat & Deadlift --> APT?

Discussie in 'Oefeningen' gestart door GS17, 14 nov 2017.Tags:
 1. GS17

  GS17 Cool Novice Topic Starter

  Berichten:
  44
  Leuk Bevonden:
  1
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m73
  Massa:
  75kg  Nu ik begonnen ben met 5x5 ben ik redelijk bezorgd dat m'n onderrug tijdens squats en deadlifts heel veel werk doet en m'n buik en glutes niet echt. Waardoor ik vermoed dat ik APT heb (Anterior Pelvic Tilt).
  Ik heb hier niet echt een objectief oog op, dus vraag ik of de squats en deadlifts in de videos worden gedaan met goede houding of niet? Zeker bij squats heb ik de indruk dat m'n onderrug te hol is en m'n glutes precies "uitsteken".

  Als dit het geval is, zou ik beginnen met lower back stretches, glute bridges en hip flexor stretches.
  Buikspieroefeningen staan niet in het programma maar als het echt noodzakelijk is dat ik deze direct train doe ik ze er nog wel bij..   
 2. imnewhere

  imnewhere Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  818
  Leuk Bevonden:
  226
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m81
  Massa:
  72kg
  Vetpercentage:
  7%
  Onderrug en bekken mooi neutraal in beide oefeningen. Ik zie geen probleem.
  (p.s ik ben geen expert die er voor gestudeerd heeft)
   
 3. Steks

  Steks Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  1.082
  Leuk Bevonden:
  607
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m82
  Massa:
  82kg
  Het ziet er rond je heup niet verkeerd uit, wel lijkt het alsof je bij de squat redelijk veel naar voren leunt en het gewicht dus niet recht naar beneden gaat. Bij de deadlift sta je te ver van de stang af en ook te wijd (als het een sumodeadlift moet zijn sta je niet wijd genoeg).
   
  imnewhere vindt dit leuk.
 4. Mi_St

  Mi_St Novice

  Berichten:
  18
  Leuk Bevonden:
  4
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m91
  Massa:
  90kg
  Ik ben absoluut geen expert, maar kun je wel vertellen wat mijn trainer/gymbuddy mij heeft geleerd toen ik begon met squaten. (Doe het helaas veel te weinig de laatste tijd)

  Probeer de squat iets rustiger te laten zakken, dan kun je je meer focusen op de beweging en train je goed excentrisch.... Probeer daarbij goed druk op je hiel te houden. Je zit, zoals Steks al aangaf, teveel naar voren geleund. In het filmpje lijkt het zelfs alsof je hiel een heel klein beetje loskomt. Als je hier meer op gaat letten zul je ook merken dat je benen veel meer belast worden en je rug dus minder!

  DL heb ik nog veel minder verstand van... :P Stang inderdaad dichtbij. Mag bijna je schenen raken. Blijf niet naar voren kijken, maar laat je hoofd meebewegen met je rug. In de staande positie kijk je naar voren, in de gebukte positie kijk je ongeveer een meter voor je op de grond.

  (Wat voor soort schoenen gebruik je bij DL en Squats?)

  Succes! Hou ons op de hoogte of deze tips je helpen...
   
  GS17 vindt dit leuk.
 5. ijzer

  ijzer Silver Elite Elite Member

  Berichten:
  3.310
  Leuk Bevonden:
  706
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m76
  Massa:
  160kg
  Vetpercentage:
  > 50%
  Andere sxhoenen aan aub. Veel te zacht! Of plat of adi powerperfect oid aan doen. Logisch dat je hele squat voor geen meter stabiel te houden is met die veerzolen
   
  GS17 vindt dit leuk.
 6. Bosco55555

  Bosco55555 Freaky Bodybuilder

  Berichten:
  5.924
  Leuk Bevonden:
  3.775
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m71
  Massa:
  85kg
  Vetpercentage:
  15%
  Het lijkt erop dat het gewicht meer op je tenen komt dan de gehele voet ..als je kan meer vanuit je hakken liften bij SQ
   
  marina1975, GS17 en ijzer vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina