XXL Nutrition

Sticky Testosteron Booster: Welke zijn er, werken ze echt en hoe werken ze nu eigenlijk?

is Beta Ecdysterone interessant?
 
Dunner haar door phosphatidylserine? (of door de winter of wordt ik ook eens een jaartje ouder?)

Kan lijnzaadolie ook helpen omzetting naar DHT iets te minderen?
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #2.286
Dunner haar door phosphatidylserine? (of door de winter of wordt ik ook eens een jaartje ouder?)

Kan lijnzaadolie ook helpen omzetting naar DHT iets te minderen?

Dat zou vreemd zijn :p Maar alles is mogelijk.

Lijnzaadolie gaat door zijn omega 3 je pgd2 (prostaglandine D2) verlagen wat een ontstekingsfactor is die slecht voor je haren is. Maar heeft geen effect op DHT zover ik weet.
 
SHBG laag is goed bij laag testosteron en normaal bij laag oestrogeen. De juiste waarde van LH en FSH zou je eens moeten opvragen. Binnen de grens zegt niet veel, maar vermoedelijk reageren je LH receptoren/leydig cellen slecht (minder gevoelig). Dan gaat het inderdaad niet helpen.

Enige mogelijkheid is dan proberen je receptoren weer gevoeliger te maken. Low dose hcg (500iu 2x/week) wil wel eens helpen gevolgd door clomid 50mg voor 2 weken.
Helemaal vergeten; hier de waarden voor LH en FSH:
LH: 5,0
FSH: 7,9
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #2.288
Helemaal vergeten; hier de waarden voor LH en FSH:
LH: 5,0
FSH: 7,9

Ongevoelige LH receptoren in je teelballen dus. Een oplossing kan zijn low dose hcg 500iu 2x/week gedurende 3 weken gevolgd door 14 dagen clomid 50mg.

De lage dosis hcg (omdat het geen LH is wat juist ongevoeliger kan maken) zou je receptoren weer gevoeliger kunnen maken waardoor je LH effectiever wordt in stimulatie van testosteronproductie.
 
Ongevoelige LH receptoren in je teelballen dus. Een oplossing kan zijn low dose hcg 500iu 2x/week gedurende 3 weken gevolgd door 14 dagen clomid 50mg.

De lage dosis hcg (omdat het geen LH is wat juist ongevoeliger kan maken) zou je receptoren weer gevoeliger kunnen maken waardoor je LH effectiever wordt in stimulatie van testosteronproductie.
Als ik het vergelijk met veel andere waarden hier op het forum heb ik juist een (heel) hoge LH waarde?
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #2.290
Als ik het vergelijk met veel andere waarden hier op het forum heb ik juist een (heel) hoge LH waarde?

Klopt en als je icm dit een laag testosteron hebt wil dit zeggen dat je hypothalamus en hypofyse goed is, maar dat je LH cellen in je teelballen niet goed reageren op de LH.
 
Ik heb er meer rust van in mijn hoofd, helderder en voel me iets actiever. Ik neem 400mg per dag, maar zou liever 800mg nemen. Is me alleen wat te duur nu.

En wat het doet is acetylcholine verhogen in de hersenen en dus geheugen verbetert. En het verhoogt testosteron en verlaagt cortisol (stresshormoon) na een training, mogelijk ook door de dag.

Fosfatidylserine en stressreductie bij studenten
http://www.fache-instituut.be/artikel/fosfatidylserine-en-stressreductie-bij-studenten

Hey Cools,

over Fosfatidylserine gesproken; ik zie dat er in makreel (per 100 gram) zo'n 480mg Fosfatidylserine aanwezig is (bron). Ik eet graag makreel en zo'n blikje in de aldi kost €0,79 (nettogewicht is 80 à 88 gram makreelfilet). Is het dan niet beter dat je elke dag zo 1 blikje eet? Krijg je meteen ook nog gezonde omega-3 vetzuren binnen plus nog eens 10-15 gram eiwitten?

Misschien ben je wat bezorgd over de zware metalen of de vervuiling van zeewater maar ik heb dit eens nagevraagd en kreeg als antwoord dat hoe kleiner de vissen zijn hoe minder kans op zware metalen etc. Omdat kleine(re) vissen op hun beurt geen andere vissen (of nauwelijks) eten maar in de plaats daarvan zich voeden met plankton.

Ben benieuwd naar je mening hierover.
 
Verder heb ik ooit eens Mangosteen poeder gekocht van het merk Mattisson HealthStyle, zie link hieronder:

http://www.mattisson.nl/shop/superfruits/absolute_mangosteen_poeder/87

Op de verpakking staat: "meng 1-2x daags 1 afgeronde maatschep Absolute Mangosteen Poeder met water, vruchtensap of yoghurt"

Ik heb zo'n 1 afgeronde maatschep eens afgewogen en dat komt neer op 3 gram, is dat niet veel??? Zo ja, hoeveel gram raad je mij aan om hiervan te gebruiken dagelijks?

Alvast heel erg bedankt.
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #2.293
Hey Cools,

over Fosfatidylserine gesproken; ik zie dat er in makreel (per 100 gram) zo'n 480mg Fosfatidylserine aanwezig is (bron). Ik eet graag makreel en zo'n blikje in de aldi kost €0,79 (nettogewicht is 80 à 88 gram makreelfilet). Is het dan niet beter dat je elke dag zo 1 blikje eet? Krijg je meteen ook nog gezonde omega-3 vetzuren binnen plus nog eens 10-15 gram eiwitten?

Misschien ben je wat bezorgd over de zware metalen of de vervuiling van zeewater maar ik heb dit eens nagevraagd en kreeg als antwoord dat hoe kleiner de vissen zijn hoe minder kans op zware metalen etc. Omdat kleine(re) vissen op hun beurt geen andere vissen (of nauwelijks) eten maar in de plaats daarvan zich voeden met plankton.

Ben benieuwd naar je mening hierover.

Wie heeft je dat verteld :p Hoe vetter de vis, hoe meer kans je op opslag van verontreinigingen (zware metalen bv.) je hebt. En dit is afhankelijk van de regio waar de vis gevangen is ook. Eigenlijk is de hele zee gewoon vervuild, maar sommige plaatsen zijn erger. Wat ze zelf eten heeft geen invloed hierop.

Handige viswijzer.
http://www.readbag.com/eosmagazine-eu-portals-0-achtergrond-eos-viswijzer-1007
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #2.294
Verder heb ik ooit eens Mangosteen poeder gekocht van het merk Mattisson HealthStyle, zie link hieronder:

http://www.mattisson.nl/shop/superfruits/absolute_mangosteen_poeder/87

Op de verpakking staat: "meng 1-2x daags 1 afgeronde maatschep Absolute Mangosteen Poeder met water, vruchtensap of yoghurt"

Ik heb zo'n 1 afgeronde maatschep eens afgewogen en dat komt neer op 3 gram, is dat niet veel??? Zo ja, hoeveel gram raad je mij aan om hiervan te gebruiken dagelijks?

Alvast heel erg bedankt.

Is een concentraat, geen extract van de actieve stoffen. Maar de aanbevolen dosis is teveel idd. Gewoon klein theelepeltje per dag.
 
Wie heeft je dat verteld :p Hoe vetter de vis, hoe meer kans je op opslag van verontreinigingen (zware metalen bv.) je hebt. En dit is afhankelijk van de regio waar de vis gevangen is ook. Eigenlijk is de hele zee gewoon vervuild, maar sommige plaatsen zijn erger. Wat ze zelf eten heeft geen invloed hierop.

Handige viswijzer.
http://www.readbag.com/eosmagazine-eu-portals-0-achtergrond-eos-viswijzer-1007

Hey Cools,

even een citaat:

"Mercury-containing plants and tiny animals are eaten by smaller fish that are then gobbled up by larger fish, whose tissue accumulates mercury. That’s why larger, longer-living predators such as sharks and swordfish tend to have more of the toxin than smaller fish such as sardines, sole, and trout.

In comments submitted to federal health officials earlier this year, a group of scientists and policy analysts pointed out that a 6-ounce serving of salmon contains about 4 micrograms of mercury vs. 60 micrograms for the same portion of canned albacore tuna—and 170 micrograms for swordfish.

When you eat seafood containing methylmercury, more than 95 percent is absorbed, passing into your bloodstream. It can move throughout your body, where it can penetrate cells in any tissue or organ."

Sardienen bijvoorbeeld zijn ook vette vissen maar deze bevatten het minste kwik naar aanleiding van vele wetenschappelijke bronnen, naar mijn weten is Noord-Atlantische makreel (Scomber scombrus) toch ook een kleine-middelgrote vis? 30 tot 50cm lang blijkbaar. Over hun leefwijze:

"De makreel is een schoolvis die dicht bij het wateroppervlak zwemt. Het voedsel wordt eveneens aan de wateroppervlakte gezocht. De makreel is een zeer vraatzuchtige vis en voedt zich met organismen die in het plankton voorkomen, kleine kreeftachtigen, garnaalachtigen en vislarven. Ze zwemmen daarbij met geopende bek door de wolken plankton en filteren de kleine kreeftjes, slakjes e.d. uit het water met hun kieuwzeef. De volwassen makrelen jagen ook op kleine vis, meestal sprot en jonge haring."

https://nl.wikipedia.org/wiki/Makreel#Leefwijze

Hier nog een afbeelding over de kwikgehalte van vissen:

CRM_Safe_Mercury_Fish_10-14.png


En als laatst:

"Atlantic mackerel is not a predatory fish, meaning it contains low levels of mercury. Atlantic mackerel is one of the few fish species that can be eaten two or more times each week, according to the EPA guidelines on seafood consumption. (King mackerel, on the other hand, is quite high in mercury)."

[Link niet meer beschikbaar]

Deze artikelen hebben het grotendeels over de kwikgehalte maar dat zegt natuurlijk weinig over het totaalpakket (watervervuiling, pcb's, etc...) en ik weet ook niet hoe proper de Noord-Atlantische oceaan is waar deze vis vandaan komt, daarom dat ik mij afvroeg of het echt zo'n kwaad kan elke dag 80 gram van deze vis te eten...
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #2.297
Hey Cools,

even een citaat:

"Mercury-containing plants and tiny animals are eaten by smaller fish that are then gobbled up by larger fish, whose tissue accumulates mercury. That’s why larger, longer-living predators such as sharks and swordfish tend to have more of the toxin than smaller fish such as sardines, sole, and trout.

In comments submitted to federal health officials earlier this year, a group of scientists and policy analysts pointed out that a 6-ounce serving of salmon contains about 4 micrograms of mercury vs. 60 micrograms for the same portion of canned albacore tuna—and 170 micrograms for swordfish.

When you eat seafood containing methylmercury, more than 95 percent is absorbed, passing into your bloodstream. It can move throughout your body, where it can penetrate cells in any tissue or organ."

Sardienen bijvoorbeeld zijn ook vette vissen maar deze bevatten het minste kwik naar aanleiding van vele wetenschappelijke bronnen, naar mijn weten is Noord-Atlantische makreel (Scomber scombrus) toch ook een kleine-middelgrote vis? 30 tot 50cm lang blijkbaar. Over hun leefwijze:

"De makreel is een schoolvis die dicht bij het wateroppervlak zwemt. Het voedsel wordt eveneens aan de wateroppervlakte gezocht. De makreel is een zeer vraatzuchtige vis en voedt zich met organismen die in het plankton voorkomen, kleine kreeftachtigen, garnaalachtigen en vislarven. Ze zwemmen daarbij met geopende bek door de wolken plankton en filteren de kleine kreeftjes, slakjes e.d. uit het water met hun kieuwzeef. De volwassen makrelen jagen ook op kleine vis, meestal sprot en jonge haring."

https://nl.wikipedia.org/wiki/Makreel#Leefwijze

Hier nog een afbeelding over de kwikgehalte van vissen:

CRM_Safe_Mercury_Fish_10-14.png


En als laatst:

"Atlantic mackerel is not a predatory fish, meaning it contains low levels of mercury. Atlantic mackerel is one of the few fish species that can be eaten two or more times each week, according to the EPA guidelines on seafood consumption. (King mackerel, on the other hand, is quite high in mercury)."

[Link niet meer beschikbaar]

Deze artikelen hebben het grotendeels over de kwikgehalte maar dat zegt natuurlijk weinig over het totaalpakket (watervervuiling, pcb's, etc...) en ik weet ook niet hoe proper de Noord-Atlantische oceaan is waar deze vis vandaan komt, daarom dat ik mij afvroeg of het echt zo'n kwaad kan elke dag 80 gram van deze vis te eten...

Het klopt dat vissen die andere vissen eten een grotere opslag kunnen bereiken, afhankelijk van hun vetgehalte. Maar het zit gewoon ook in de zee en krijgen ze sowieso binnen.

Voor makreel (Atlantische oceaan) ivm kwikgehalte staat er ca. 30 gram als je 60kg weegt per week om het veilig te houden.

Dat is 40 gram/week voor iemand van 80kg. De vraag is nog die andere verontreinigingen.
 
Het klopt dat vissen die andere vissen eten een grotere opslag kunnen bereiken, afhankelijk van hun vetgehalte. Maar het zit gewoon ook in de zee en krijgen ze sowieso binnen.

Voor makreel (Atlantische oceaan) ivm kwikgehalte staat er ca. 30 gram als je 60kg weegt per week om het veilig te houden.

Dat is 40 gram/week voor iemand van 80kg. De vraag is nog die andere verontreinigingen.
Hey Cools,

er staat "A 132-pound person can safely eat 18 ounces per week".

1 pound = ongeveer 0,453 kilogram

132 pound = ongeveer 60 kilogram

1 ounce = ongeveer 28,349 gram

18 ounces = ongeveer 510 gram/week

Dus gemiddeld zou een mens van 60 kg probleemloos dagelijks zo'n 72-73 gram makreel mogen eten, ik weet niet hoe je tot die 30 gram per week komt???

Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk
 
Het klopt dat vissen die andere vissen eten een grotere opslag kunnen bereiken, afhankelijk van hun vetgehalte. Maar het zit gewoon ook in de zee en krijgen ze sowieso binnen.

Voor makreel (Atlantische oceaan) ivm kwikgehalte staat er ca. 30 gram als je 60kg weegt per week om het veilig te houden.

Dat is 40 gram/week voor iemand van 80kg. De vraag is nog die andere verontreinigingen.
tonijn in blik bevat per 100gram 1gram vet, dit zou dus weinig kwikgehalte moeten bevatten? ik eet er namelijk 1 blik per dag van
 
tonijn in blik bevat per 100gram 1gram vet, dit zou dus weinig kwikgehalte moeten bevatten? ik eet er namelijk 1 blik per dag van

Tonijn bevat veel meer kwik, sowieso meer dan Noord-Atlantische makreel.

Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk
 
Terug
Naar boven