Basma
Huge Freak
- Lid sinds
- 5 jan 2014
- Berichten
- 9.225
- Waardering
- 5.883
- Lengte
- 1m89
- Massa
- 89kg
- Vetpercentage
- 12%
Mexicaanse Chili Sin Carne
Ik ben er vrij zeker van dat jullie allemaal bekend zijn met misschien wel het bekendste Mexicaanse gerecht hier in West-Europa: Chili Con Carne! Een heerlijk gerecht op basis van rundergehakt, bonen en - als het even kan - lekker veel groente!
Van kinds af aan ben ik helemaal gek van dit gerecht. Vroeger kookte mijn moeder dit vaak met de pakjes van Knorr & co. Dat laatste kon de pret niet drukken, al was het maar omdat dit gerecht een fijne variatie vormde op de AGV'tjes en pasta's. Echter, toen ik 2,5 jaar geleden op mezelf ging wonen en zelf ging koken begon het te kriebelen om zelf eens een lekkere chili te maken.
Fast forward naar het heden ben ik minimaal 50 chili schotels verder en wil ik met jullie de, in mijn ogen, ultieme chili delen.
Ps. Ik vrees dat er na dit recept helemaal geen vraag meer is naar een Chili CON Carne. Ik heb er tot op heden nog geen vleesliefhebbers mee teleurgesteld namelijk. Integendeel...
.
Ingredienten voor 4 porties
4 blikken kidneybonen
2 blikken gepelde tomatenstukjes
4 verse tomaten
4 middelgrote wortels
3 uien (rood of geel)
2 stengels bleekselderij
4 rode paprika’s
1 aubergine
250 g champignons
1 hele bol knoflook
2 blokjes runderbouillon
2 blikjes tomatenpuree
2 eetlepels olijfolie
(Potje cottage cheese)
Kruiden
2 eetlepels:
Kurkuma (poeder)
Cayennepeper (poeder)
Tijm (gedroogd)
Rozemarijn (gedroogd)
Marjolijn (gedroogd)
Peterselie (gedroogd)
Korianderpoeder
Komijnpoeder
Zout
Zwarte/4-seizoenen peper
1 theelepel:
Kaneel (Ja, echt!)
Bereidingswijze:
1) Hak de knoflook, ui en wortel fijn.
2) Verhit olijfolie in een wokpan tot het licht begint te geuren en voeg knoflook, ui en wortel toe.
3) Na 1 minuut voeg je de tomatenpuree toe. Blijf zo nu en dan omscheppen
4) Ondertussen hak je de overige ingrediënten fijn.
5) Na +- 5 minuten, voeg je alle kruiden, de gezeefde tomaten en de overige groenten toe.
6) Geniet van de heerlijk geuren en bak de groenten zo lang tot dat ze voor jou de juiste bite hebben! Zelf bak ik de groenten niet langer dan 5 minuten.
7) Serveer de chili eventueel met een dot Cottage cheese on the side.
Smakelijk!
Ik ben er vrij zeker van dat jullie allemaal bekend zijn met misschien wel het bekendste Mexicaanse gerecht hier in West-Europa: Chili Con Carne! Een heerlijk gerecht op basis van rundergehakt, bonen en - als het even kan - lekker veel groente!
Van kinds af aan ben ik helemaal gek van dit gerecht. Vroeger kookte mijn moeder dit vaak met de pakjes van Knorr & co. Dat laatste kon de pret niet drukken, al was het maar omdat dit gerecht een fijne variatie vormde op de AGV'tjes en pasta's. Echter, toen ik 2,5 jaar geleden op mezelf ging wonen en zelf ging koken begon het te kriebelen om zelf eens een lekkere chili te maken.
Fast forward naar het heden ben ik minimaal 50 chili schotels verder en wil ik met jullie de, in mijn ogen, ultieme chili delen.
Ps. Ik vrees dat er na dit recept helemaal geen vraag meer is naar een Chili CON Carne. Ik heb er tot op heden nog geen vleesliefhebbers mee teleurgesteld namelijk. Integendeel...
. Ingredienten voor 4 porties
4 blikken kidneybonen
2 blikken gepelde tomatenstukjes
4 verse tomaten
4 middelgrote wortels
3 uien (rood of geel)
2 stengels bleekselderij
4 rode paprika’s
1 aubergine
250 g champignons
1 hele bol knoflook
2 blokjes runderbouillon
2 blikjes tomatenpuree
2 eetlepels olijfolie
(Potje cottage cheese)
Kruiden
2 eetlepels:
Kurkuma (poeder)
Cayennepeper (poeder)
Tijm (gedroogd)
Rozemarijn (gedroogd)
Marjolijn (gedroogd)
Peterselie (gedroogd)
Korianderpoeder
Komijnpoeder
Zout
Zwarte/4-seizoenen peper
1 theelepel:
Kaneel (Ja, echt!)
Bereidingswijze:
1) Hak de knoflook, ui en wortel fijn.
2) Verhit olijfolie in een wokpan tot het licht begint te geuren en voeg knoflook, ui en wortel toe.
3) Na 1 minuut voeg je de tomatenpuree toe. Blijf zo nu en dan omscheppen
4) Ondertussen hak je de overige ingrediënten fijn.
5) Na +- 5 minuten, voeg je alle kruiden, de gezeefde tomaten en de overige groenten toe.
6) Geniet van de heerlijk geuren en bak de groenten zo lang tot dat ze voor jou de juiste bite hebben! Zelf bak ik de groenten niet langer dan 5 minuten.
7) Serveer de chili eventueel met een dot Cottage cheese on the side.
Smakelijk!







