Speeddragon
Cool Novice
- Lid geworden
- 23 mei 2013
- Berichten
- 40
- Waardering
- 0
- Lengte
- 1m85
- Massa
- 106kg
Ik ben van een gewicht van 115kg met 28 procent vet naar een gewicht van 99kg met 18 procent vet gegaan.
Nu eet ik al een hele tijd rond de 2000kcal per dag (met ongeveer 190g eiwit en 60 g vet) en het leek me weer eens tijd om eens goed naar mijn voeding te kijken.
Mijn BMR:2 150kcal (herziene Benedict formule), vermenigvuldigd met 1.2 (ik train wel 5 dagen in de week maar toen ik de 1.55 factor aanhield en daar 500kcal aftrok gebeurde er vrij weinig). Dit maakt 2580kcal per dag.
Als ik uit ga van een cut kcal behoefte van 2000 dan komt er volgens if it fit your macros dit uit:
2,5g eiwit per kg vetvrij= 2,5x81.8= 205 gram eiwit (820Kcal uit eiwitten)
0.9g per kg lichaamsgewicht= 0.9x99=89.1 gram vet (801kcal uit vetten)
Dit houd in dat er nog maar 379 kcal overblijft voor koolhydraten, dat is 94.75g aan koolhydraten.
Dit is een KEV verhouding van: 19/41/40/
Als je echter gaat zoeken naar Koolhydraat/eiwit/vet verhoudingen voor in de cut kom je dat niet zo vaak tegen, dan is het vaker: KEV 30-45-25 oid. Dat resulteert in een stuk minder vet
Dit zou inhouden 500kcal uit vetten (56gram), en 600kcal (150g) aan koolhydraten.
Wat is wijsheid volgens jullie? Toch die vermenigvuldigingsfactor van 1.55 pakken? Iets minder gram eiwit per kg vetvrije massa pakken, of het gewoon eens zo gaan proberen?
Nu lees ik ook mensen die het combineren, de eiwitten berekenen ze aan de hand van hun vetvrije gewicht, en de vetten pakken ze 25 procent van hun berekende kcal inname.
Nu eet ik al een hele tijd rond de 2000kcal per dag (met ongeveer 190g eiwit en 60 g vet) en het leek me weer eens tijd om eens goed naar mijn voeding te kijken.
Mijn BMR:2 150kcal (herziene Benedict formule), vermenigvuldigd met 1.2 (ik train wel 5 dagen in de week maar toen ik de 1.55 factor aanhield en daar 500kcal aftrok gebeurde er vrij weinig). Dit maakt 2580kcal per dag.
Als ik uit ga van een cut kcal behoefte van 2000 dan komt er volgens if it fit your macros dit uit:
2,5g eiwit per kg vetvrij= 2,5x81.8= 205 gram eiwit (820Kcal uit eiwitten)
0.9g per kg lichaamsgewicht= 0.9x99=89.1 gram vet (801kcal uit vetten)
Dit houd in dat er nog maar 379 kcal overblijft voor koolhydraten, dat is 94.75g aan koolhydraten.
Dit is een KEV verhouding van: 19/41/40/
Als je echter gaat zoeken naar Koolhydraat/eiwit/vet verhoudingen voor in de cut kom je dat niet zo vaak tegen, dan is het vaker: KEV 30-45-25 oid. Dat resulteert in een stuk minder vet
Dit zou inhouden 500kcal uit vetten (56gram), en 600kcal (150g) aan koolhydraten.
Wat is wijsheid volgens jullie? Toch die vermenigvuldigingsfactor van 1.55 pakken? Iets minder gram eiwit per kg vetvrije massa pakken, of het gewoon eens zo gaan proberen?
Nu lees ik ook mensen die het combineren, de eiwitten berekenen ze aan de hand van hun vetvrije gewicht, en de vetten pakken ze 25 procent van hun berekende kcal inname.