Helemaal mee eens.
Is inderdaad beter maar gaat in de praktijk geen significant voordeel geven als je portie vlees/vis groot genoeg is.
Da's geen ideale manier om het op te vangen omdat je dan altijd onder leucine drempelwaarde blijft.
Beter zou zijn om whey te mengen met caseine, net zoals in melk bijvoorbeeld. Iets wat je veel fabrikanten al ziet doen.
Ik las ook dat je creatine en vitamine B12 uitsluit.
Verder sluit je ook uit dat meer binnen krijgen dan de ADH van vitaminen en mineralen geen voordelen heeft voor mensen in zware training.
Verder lijk je er ook vanuit te gaan dat meer dan de ADH omega 3 geen voordelen heeft.
Verder moeten we dan ook aannemen dat de whey die je koopt echt is wat er belooft wordt.
En als laatste moeten we ook nog aannemen dat de extra groente, fruit en granen die nodig zijn om de vitaminen en mineralen aan te vullen allemaal schoon zijn en geen verontreinigingen hebben. Bij groente en fruit hebben we te maken met allerlei bestrijdingsmiddelen (zelfs op biologisch) en bij granen de anti nutrients en phytates.
Als we alle deze uitsluitingen en aannamen maken kunnen we inderdaad zeggen dat whey 'beter' is.
Voor gekweekte zalm klopt dat wel. Ik eet wilde zalm, die heeft 4 gram vet per 100.
Ook in dit geval klopt dat wel voor gekweekte zalm. Voor wilde zalm ligt de verontreiniging beduidend lager.
Begrijp me niet verkeerd, ik ben geen tegenstander van whey maar ik ben het wel oneens met het idee dat whey 'beter' zou zijn dan vlees/vis. Da's een erg subjectief standpunt met veel mitsen en maaren.
Er is ook een goed standpunt te maken dat een stukje zalm wel eens beter zou kunnen zijn dan een schep whey. Studies tonen aan dat de omega 3 voordelige effecten heeft voor de spier proteine synthese.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3499967/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21159787