Je hebt het inderdaad verkeerd geinterpeteerd.
Sowieso betreft het niet een paar artikelen, maar er is zo ontzettend veel dat je niet binnen een uurtje een conclusie kunt trekken.
Waar het mij om gaat in de cut is het herstel, het vullen van glycogeenvoorraden (of het legen ervan), voeding rondom trainingstijd voor insuline piek (in low carb dieet kan het vrij essentieel zijn voor intensiteitbehoud in de sportschool).
Victor geeft ook aan dat je zelfs 100/200 kcal meer kunt eten zonder extra vetwinst als je het grootste deel NA je training eet.
Daarnaast kun je eens een kijkje op leangains(.com) gaan kijken, waar duidelijk het protocol te zien is dat je NA de training het meeste naar binnen moet werken. Voeding gaat dan sneller/eerder naar je spiervoorraden en minder snel in je (lege) vetcellen.
Het zijn allemaal geen ontzettend grote effecten. Het is niet zo dat het bij wijze van spreken 50% verschil zal uitmaken, maar afhankelijk van je dieet en training is het zeker tactisch je micro-timing op orde te hebben, omdat je daar dus voordelen mee kunt doen. Je kunt je ook eens gaan verdiepen in de dieet-protocollen van Lyle McDonald. UD 2.0 en RFL zijn duidelijke dieeten waar microtiming van voeding wel degelijk belangrijk is. Na een training worden carbs simpelweg altijd gebruikt om je glycogeen voorraden aan te vullen. Tijdens dit proces kun je zelfs nog vetverliezen ook. Ook als je praat over een refeed is het belangrijk om dit na een training te doen. Op een ander moment zal het sneller je vetcellen in vliegen.