FDA keurde ook transvet goed... dus dat is ook goed voor je
lol echt? We weten allemaal dat transvet sowieso slecht voor je is. Maar als aspartaam echt alleen bestaat uit 2 aminozuren kan het niet echt slecht zijn. In ieder geval niet slechter dan de whey proteine isolaten die wij allemaal gebruiken
Chemisch gezien is aspartaam de methylester van het dipeptide dat bestaat uit de [Link niet meer beschikbaar] [Link niet meer beschikbaar] en [Link niet meer beschikbaar],
aangevuld met methanol. De zoetstof heeft de [Link niet meer beschikbaar] L-fenylalanine. De variant met D-fenylalanine smaakt niet zoet, omdat het door zijn structuur niet kan binden aan de smaakpapillen voor zoetheid op de [Link niet meer beschikbaar]. Zowel asparaginezuur als fenylalanine zijn normaal in onze voeding voorkomende aminozuren, beiden voorkomend in de groep van de twintig aminozuren waaruit alle menselijke en dierlijke eiwitten zijn opgebouwd, en die beide 5 à 10 procent daarvan uitmaken, afhankelijk van de bron van het eiwit.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Aspartaam
Methanol of
methylalcohol (in [Link niet meer beschikbaar] ook gekend als
brandalcohol) is de [Link niet meer beschikbaar] met de laagste molmassa.
Methanol wordt vaak tot de primaire alcoholen gerekend maar hoort daar volgens de strikte definitie niet bij. Het kenmerk van primaire alcoholen is dat er twee [Link niet meer beschikbaar][Link niet meer beschikbaar] direct naast de OH-groep zitten en bij methanol zijn dat er drie.
[bewerken] Gevaar
Methanol is [Link niet meer beschikbaar]
bij inname; één van de gevolgen is [Link niet meer beschikbaar]
en eventueel de dood. De dodelijke dosis is ongeveer 25 gram. Het wordt toegevoegd aan [Link niet meer beschikbaar]. Om die reden is spiritus ondrinkbaar en hoeft er geen drank[Link niet meer beschikbaar] over te worden betaald. Bij ondeskundige bereiding van alcohol ontstaat wel eens methanol als bijproduct, waardoor een zeer gevaarlijke drank ontstaat.
De vergiftigingsverschijnselen van methanol lijken enigszins op de (ethanol)[Link niet meer beschikbaar], en zijn zelfs over het algemeen lichter dan die bij een soortgelijke hoeveelheid ethanol. Na ongeveer 30 uur zal de ophoping van [Link niet meer beschikbaar] en
formiaat ten gevolge van de omzetting van de methanol door het lichaam. De geïntoxiceerde kan plotseling het gezichtsvermogen geheel of gedeeltelijk verliezen, en sterft bij een voldoende hoge dosis aan ademstilstand.
Bij alcoholische [Link niet meer beschikbaar] van mengsels waarin zich vijfwaardige [Link niet meer beschikbaar] bevinden kan methanol als bijproduct ontstaan (normale vruchtensuikers zoals [Link niet meer beschikbaar] en [Link niet meer beschikbaar] zijn [Link niet meer beschikbaar] (zeswaardig)). De vijfwaardige suiker ([Link niet meer beschikbaar]) [Link niet meer beschikbaar] ontstaat bij afbraak van [Link niet meer beschikbaar]. Wanneer deze pentosen meegisten en er gisten aanwezig zijn die deze suikers kunnen omzetten (lang niet alle giststammen doen dit) ontstaat er (ook) methanol. De meeste ongelukken met methanol gebeuren echter door het consumeren van [Link niet meer beschikbaar], vaak omdat bij sommigen de mythe leeft dat men de methanol "eruit kan filteren" of door eenvoudige [Link niet meer beschikbaar] kan verwijderen. Filteren is niet mogelijk en voor zuivering door destillatie is een
gefractioneerde destillatie met een aanzienlijk scheidend vermogen nodig, omdat de [Link niet meer beschikbaar] van ethanol en methanol vrij dicht bij elkaar liggen.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Methanol
http://www.youtube.com/watch?v=pvFRLIjOLOU
grappig die connectie van fenylalanine op de hersenen. En de combinatie van methanol op blindheid etc. en vervolgens de connectie waar de ziektes aan zijn gecombineerd waar aspartaam aan gekoppeld word. zo gek is het dan niet he