PBB
Cool Novice
- Lid sinds
- 19 jun 2014
- Berichten
- 42
- Waardering
- 3
- Lengte
- 1m89
- Massa
- 89kg
- Vetpercentage
- 20%
Ik heb ongeveer 2 weken gebulkt, maar kwam tot de conclusie dat ik toch beter eerst mijn vp naar beneden kan halen tot rond de 12-14 om vervolgens te beginnen met (clean)bulken. Nou heb ik BFFM gelezen, maar zat nog met een paar vragen.
1) Eten jullie tijdens de cut zowel KT dagen als rustdagen 500kcal onder onderhoud?
2) Is het slim om vanaf het begin al om de 3 dagen een refeeddag te doen of kan ik hier beter mee wachten tot ik op een plateau zit?
3) Ik doe momenteel 3x per week FB (ma/wo/vr) en probeer er elke training 2,5kg bij te gooien (wat tot nu toe soepel gaat) en heb met de bench press/squat/deadlift mijn max nog niet gehaald. Is het slim om zo door te gaan tot ik mijn max heb bereikt, of kan ik hier beter mee wachten tot na de cut?
4) Ik lees veel verschillende dingen over magere kwark (of zuivel in het algemeen) tijdens de cut. Tom Venuto schrijft dat je na 2 a 3 uur voor je gaat slapen beter niks meer kunt eten (ik begrijp het punt van casseine volledig, dus ik zeg niet dat hij gelijk heeft), en ik lees ook regelmatig dat mensen in de wedstrijd prep zuivel er vaak direct uit (moeten) gooien. Nou heb ik geen podium ambitities, maar er zal wel een reden zijn dat de "pro's" het zo doen denk ik dan.
Hierbij ook nog even mijn voedingsschema. Ik moet er nog het een en ander aan schroeven, want mijn eiwitten en vetten liggen nu iets te laag. De maaltijd om 19:30 zal elke dag anders zijn om er wat variatie in te houden, wel met dezelfde voedingswaarden. (kwark staat er nu wel in, weet niet of ik 'm er in houd)
7:30 E/K/V
0,5l water
75 gram havermout 8,25 45,00 6,00
20 gram whey perfection 15,60 1,80 1,00
eetlepel olijfolie 0,00 0,00 9,00
10:30
2 bruine boterhammen 4,20 27,60 2,20
25 gram kipfilet 4,00 0,50 0,75
37 gram amandelen 6,75 4,13 20,25
13:30
75 gram zilvervlies rijst 6,00 56,25 1,88
100 gram kipfilet 23,30 0,00 1,80
50 gram roerbak groenten 1,00 2,00 1,00
16:30
2 bruine boterhammen 4,20 27,60 2,20
25 gram kipfilet 4,00 0,50 0,75
37 gram amandelen 6,75 4,13 20,25
19:30
75 gram zilvervlies rijst 6,00 56,25 1,88
100 gram kipfilet 23,30 0,00 1,80
50 gram roerbak groenten 1,00 2,00 1,00
22:30
500 gram magere kwark 44,50 18,50 1,00
Totaal:
158,85 gr eiwitten (moet 170 a 212 worden)
246,25 gr koolhydraten
72,76 gr vetten (moet 85 a 127 worden)
2265,80 kcal
Tips/advies op mijn voedingsschema zijn natuurlijk meer dat welkom!
Ps. Hier ook nog een kcal berekening. De reden dat ik 1,37 gebruik, is omdat ik 1 dag per week school heb en momenteel zonder werk zit. Het enige wat ik doe is KT, dagelijkse bezigheden en ik laat mijn 2 honden 3x per dag uit.
(86 X 13,397) + (189 X 4,799) - (22 X 5,677) = 2022 kcal
2022,62 x 1,37 = 2771 kcal -----> -500 = 2271 kcal.
1) Eten jullie tijdens de cut zowel KT dagen als rustdagen 500kcal onder onderhoud?
2) Is het slim om vanaf het begin al om de 3 dagen een refeeddag te doen of kan ik hier beter mee wachten tot ik op een plateau zit?
3) Ik doe momenteel 3x per week FB (ma/wo/vr) en probeer er elke training 2,5kg bij te gooien (wat tot nu toe soepel gaat) en heb met de bench press/squat/deadlift mijn max nog niet gehaald. Is het slim om zo door te gaan tot ik mijn max heb bereikt, of kan ik hier beter mee wachten tot na de cut?
4) Ik lees veel verschillende dingen over magere kwark (of zuivel in het algemeen) tijdens de cut. Tom Venuto schrijft dat je na 2 a 3 uur voor je gaat slapen beter niks meer kunt eten (ik begrijp het punt van casseine volledig, dus ik zeg niet dat hij gelijk heeft), en ik lees ook regelmatig dat mensen in de wedstrijd prep zuivel er vaak direct uit (moeten) gooien. Nou heb ik geen podium ambitities, maar er zal wel een reden zijn dat de "pro's" het zo doen denk ik dan.
Hierbij ook nog even mijn voedingsschema. Ik moet er nog het een en ander aan schroeven, want mijn eiwitten en vetten liggen nu iets te laag. De maaltijd om 19:30 zal elke dag anders zijn om er wat variatie in te houden, wel met dezelfde voedingswaarden. (kwark staat er nu wel in, weet niet of ik 'm er in houd)
7:30 E/K/V
0,5l water
75 gram havermout 8,25 45,00 6,00
20 gram whey perfection 15,60 1,80 1,00
eetlepel olijfolie 0,00 0,00 9,00
10:30
2 bruine boterhammen 4,20 27,60 2,20
25 gram kipfilet 4,00 0,50 0,75
37 gram amandelen 6,75 4,13 20,25
13:30
75 gram zilvervlies rijst 6,00 56,25 1,88
100 gram kipfilet 23,30 0,00 1,80
50 gram roerbak groenten 1,00 2,00 1,00
16:30
2 bruine boterhammen 4,20 27,60 2,20
25 gram kipfilet 4,00 0,50 0,75
37 gram amandelen 6,75 4,13 20,25
19:30
75 gram zilvervlies rijst 6,00 56,25 1,88
100 gram kipfilet 23,30 0,00 1,80
50 gram roerbak groenten 1,00 2,00 1,00
22:30
500 gram magere kwark 44,50 18,50 1,00
Totaal:
158,85 gr eiwitten (moet 170 a 212 worden)
246,25 gr koolhydraten
72,76 gr vetten (moet 85 a 127 worden)
2265,80 kcal
Tips/advies op mijn voedingsschema zijn natuurlijk meer dat welkom!
Ps. Hier ook nog een kcal berekening. De reden dat ik 1,37 gebruik, is omdat ik 1 dag per week school heb en momenteel zonder werk zit. Het enige wat ik doe is KT, dagelijkse bezigheden en ik laat mijn 2 honden 3x per dag uit.
(86 X 13,397) + (189 X 4,799) - (22 X 5,677) = 2022 kcal
2022,62 x 1,37 = 2771 kcal -----> -500 = 2271 kcal.

