Volg de onderstaande video samen om te zien hoe u onze site kunt installeren als een web-app op uw startscherm.
Notitie: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Volg het forum via Google Nieuws
De échte vraag is: wat voegt een eiwitshake toe buiten puur het gegeven van de grammen eiwit?Eens, mensen die oneens hebben gestemd zien eiwitshakes waarschijnlijk als maaltijdvervangers.
De échte vraag is: wat voegt een eiwitshake toe buiten puur het gegeven van de grammen eiwit?
Bodybuilder 1 eet 350gr eiwit uit vlees
Bodybuilder 2 eet 200gr eiwit uit vlees en 75 gr whey in de ochtend en na/voor de training
Om een verschil te maken moet de whey iets doen wat het vlees niet kan:
- meer anti-katabool?
- meer anabool?
- andere functies van whey eiwit die de spiergroei stimuleren?
Indien whey géén toevoeging biedt bij een globaal gelijk aantal gr eiwit, dan is het inderdaad niets anders dan een maaltijdvervanger (of beter gezegd een eiwit-uit-maaltijd-vervanger).
Biologische beschikbaarheid.. m.a.w hoeveel van de aminozuren in het eiwit dat je eet komen door de dunne darm, poortader tot in de lever? Blijkt dat dit sterk afhangt van hoe die vertering verloopt. Eiwit dat via de dunne darm slecht wordt opgenomen zal door bacteriën verwerkt worden = winderigheid.Zie vorige reply's T:
Hogere biologische beschikbaarheid waardoor het een hoogwaardiger eiwitproduct wordt. Verder is door de snellere opname tov van normale voeding makkelijker om een aminozuurpiek te creëren op momenten waar die geliefd zijn.
Whey bevat BCAA's en die zijn bewezen anti-katabool te zijn. Maar de vraag die je jezelf moet stellen is: kan traditionele voeding die anti-katabole functie niet net zo goed vervullen?whey is juist NIET antikatabool.
maar whey heeft met zn l-leucine (ofzo) een vetverbrandende functie .
en jongere mensen groeien sneller op langzaam eiwit, dus dit zou whey al helemaal onnodig maken. alleen oudere mensen hebben baat bij whey. (BUITEN de ochtend en voortraining periode om he)
De researchers concludeerden dat caseine te preferen was over whey omdat de totale synthese tov van afbraak ratio's hoger waren bij caseine en voor langere perioden aanhielden. Ook omdat er geen slechts een 50% verschil was in de eiwit synthese maar een complete afwezigheid van anti-catabole actie bij whey en een afwezigheid van catabole actie bij caseine. ook dit is erg aannemelijk.
Ik weet niet over welke studie het gaat, maar het is er sowieso slechts ééntje. Vele andere studies hebben aangetoond dat whey anti-katabool kan zijn. Dat is toch ook logisch. Alleen moet je goed weten wanneer je je whey neemt. Neem je de whey te vroeg of te laat dan kan deze ook niet anti-katabool zijn, ook dat is logisch.