pasta saus
Ripped Bodybuilder
- Lid sinds
- 24 mrt 2011
- Berichten
- 4.031
- Waardering
- 484
- Lengte
- 1m88
- Massa
- 72kg
- Vetpercentage
- 14%
Volg de onderstaande video samen om te zien hoe u onze site kunt installeren als een web-app op uw startscherm.
Notitie: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Jij vanzelfsprekend! De eerste klinker:
Unrefined pland food consumption VS The killer diseases (*)
Red = percentage of deaths from hart disease and cancer
Blue = percentage of calories from unrefined plant foods
Hungary
91 % 10%
Usa
78% 13%
Belgium
71% 15%
Sweden
65% 17%
(niet alle landen toegevoegd maar er ligt een omslagpunt bij Venezuela)
Mexico
27% 49%
Korea
21% 59%
Thailand
11% 72%
Laos
4% 91%
* Hertog, M. , H. B. Bueno-de- Mesquita, and A.M. Fehily. 1996.
Fruit and vegetable consumption and cancer mortality in Caerphilly study. Cancer Epidemiol. Biomakerks Prev. 5 (9): 673-77


Hoeveel professionele bodybuilders zijn vegetarisch?
![]()

Stel je eet 2 appels.
Je laat de 3de liggen.
En de 1ste neem je half.
Wat is dan de 2de appel ?
Isdatzo geef eerst je ongelijk is eerlijk toe over vegetarische voeding, is wel zonde als je posts uit zijn verband rukt, lijkt mij wel zo sportief. Om je eigen woorden te gebruiken waarom zou ik verder op je vragen ingaan. Reageer maar eerst op de post 43 en lees het onderzoek maar eens goed. Xjes mr. hoenselaar
In post 43 staan 3 artikels. 2 daarvan zijn geven geen eenduidig antwoord.Deze artikels zijn aangehaald omdat een aantal vegetarische deelnemers waarvan de groente en fruit inname hoog was wel ouder werden.
Dus is het dan mogelijk om een verantwoord BMI te handhaven met een "normaal" dieet, bestaande uit groente, fruit en vlees, of is een veggy dieet de enige oplossing voor een verantwoorde BMI?
Interessante stelling Tonny. In mijn speurtocht ben ik ervan overtuigd geraakt dat groente en fruit moeten domineren in elk dieet. En dat veel mensen veels te veel vlees eten en dat het verhoogde kans op ziektes met zich meebrengt.
Om een BMI te handhaven moeten we voorkomen dat we voedsel eten met een zeer hoog calorie gehalte. We moeten onszelf vullen met voedsel rijk aan voedingstoffen. We moeten er dus voor zorgen dat we producten binnenkrijgen die voedingrijk zijn en dus niet voedingarm. Eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingstoffen en vezels en weinig calorieen, vult ons, zodat het ons belet om te overeten.
Om te begrijpen hoe dit precies werkt laten we eens kijken hoe de hersenen ons voedingspantroon kan beinvloeden en controleren.
Een ingewikkeld systeem van chemoreceptoren in de zenuwen langs het spijsverteringskanaal zien zorgvuldig toe op de calorieen en voedingstoffen hoeveelheid van elke hap die een mens neemt. Deze informatie wordt vervolgens gestuurd naar de hypothalamus in de hersenen, die via de voeding de mens eigenlijk dus bestuurt. Er zijn ook stretch receptoren in de maag om het signaal van verzadiging door te geven van de hoeveelheid van het voedsel dus niet het gewicht van het voedsel. Als je niet gevuld bent met voedingsstoffen en vezels sturen de hersenen signalen om je te vertellen om meer voedsel binnen te krijgen of te veel te eten.
In feite als je dus voldoende voedingstoffen consumeert word je biochemisch gevuld (voedingsstoffen) en mechanisch gevuld (vezels) en je verlangen om te consumeren wordt lager of is volledig weg.
Een belangrijke factor die bepaalt of iemand overgewicht krijgt is het gebrek aan vezels en voedingsstoffen te consumeren. Dit is geillustreerd in wetenschappelijke studies (1*).
Hoe werkt dit in de praktijk? Stel we doen een wetenschappelijk onderoek door een groep mensen te onderzoeken door het meten van het gemiddelde aantal calorieen verbruikt op een diner. Vervolgens geven we ze een hele sinaasappel en een hele appel voorafgaand aan het diner. Het resultaat zou zijn dat deelnemers de calorie-inname zouden verminderen door de hoeveelheid calorieen in de vrucht. Nu in plaats van twee vruchten geven we ze dezelfde hoeveelheid calorieen uit vruchtensap. Wat zal er gebeuren? Ze zullen dezelfde hoeveelheid voedsel eten alsof ze niets voor hun maaltijd hadden gehad. Met andere woorden het sap vermindert niet de vebruikte calorieen in de maaltijd in plaats daarvan werden het extra calorieen. Dit is ook aangetoond met bier, frisdranken en andere bronnen van vloeibare calorieen (2*).
Dus is het dan mogelijk om een verantwoord BMI te handhaven met een "normaal" dieet, bestaande uit groente, fruit en vlees, of is een veggy dieet de enige oplossing voor een verantwoorde BMI?
niet een ideaal dieet voor een krachtsporter lijkt me.
Nogmaals mijn vraag: Is een veggie dieet volgens jou voldoende om je BMI gezond te houden en tevens spiermassa op te bouwen?
Hierbij is gegeven dat je je eiwit profiel niet alleen uit plantaardigvoedsel kan verkrijgen,
