1. (werkt op alle apparaten, ook desktop, behalve iphone/ios)

  Ontzet Notitie

Jonge vrouw in nood

Topic in 'Vrouwen Bodybuilding en Fitness' gestart door healthyfitlifelisa, 2 sep 2018.

XXL Nutrition Vrouwen
Tags:

Bezoekers aanwezig in Topic (Leden: 0, Gasten: 1)

 1. Steks

  Steks Huge Freak Karmaslet

  Berichten:
  7.923
  Leuk Bevonden:
  6.633
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  69.866.748
  Lengte:
  1m82
  Massa:
  86kg
  :iagree:
   
 2. A User B

  A User B Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  754
  Leuk Bevonden:
  693
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  46.977
  Lengte:
  1m86
  1. Je gewicht fluctueert over de dagen / weken. Dit effect is bij vrouwen extra sterk op bepaalde momenten in de cyclus (door hormoonhuishouding).

  Mogelijke gevolgen:
  - Je startgewicht was een ongelukkige meting (aan de lage kant).
  - Je eindgewicht was een ongelukkige meting (aan de hoge kant).
  - Een combinatie van beide

  2. Je gaat van ongetraind naar trainen. Je lichaam zal meer glycogeen opslaan in spieren en lever. Omdat je beginner bent zul je spiermassa opbouwen (ondanks je kcal tekort).

  Mogelijke gevolgen:
  - Stel je bent een pond spiermassa aangekomen in die maand. Dan zal wanneer je alleen kijkt naar je lichaamsgewicht, deze toename in spiermassa, het vetverlies maskeren.
  -------------------------

  Wat ik zou adviseren:
  Ga 4 weken door op exact dezelfde manier als je nu ook gedaan hebt. Weeg jezelf dagelijks zodat je inzicht krijgt in de schommelingen in gewicht. Als je die gegevens in een grafiek zet, ga je bepaalde patronen en trends ontdekken (en deze trendlijnen zijn ook heel geschikt om gewichtsverlies te bepalen). Wellicht dat je twee weken in de maand een stuk lager meet en de andere twee weken iets hoger. Of op bepaalde dagen een stuk hoger of lager.

  Gewicht zegt niet alles. Zelf heb ik een aantal maanden geleden mijn gewicht gelijk gehouden, maar door goede training en voeding wel mijn aandeel vet aanzienlijk verlaagd. Daarom is het wellicht verstandig om naast gewicht ook buik, taille en heupomtrek bij te houden. Als daar de centimeters afnemen, dan is dat een goed teken (zelfs als je gewicht niet afneemt).

  Een ander makkelijke manier is kijken op basis van hoe je kleding zit. Bijvoorbeeld: Een broek die nu net iets aan de strakke kant zit kun je over een maand nogmaals aan proberen. Als deze nu opeens perfect zit, weet je ook dat je de goede kant opgaat.

  Na die maand kun je evalueren. Mijn verwachting is dat je zowel qua gewicht als qua vetverlies normale progressie zult maken. Kom je er na die maand nou achter dat je gewicht nog steeds heel langzaam daalt, centimeters niet afnemen en kleding niet anders zit (wat waarschijnlijk niet het geval is), dan kan een andere aanpak nuttig zijn.
  ----------------------------

  De spiegel ben ik geen voorstander van:
  - Je moet al behoorlijk wat gewicht / vet verliezen om überhaupt een verschil te zien.
  - Doordat de dagelijkse verschillen ontzettend klein zijn, neem je ze niet waar van dag tot dag.
  - Je kunt verschillen niet objectief vergelijken.

  Wel voorstander van foto's maken:
  Nu foto's maken van alle aanzichten. Over drie maanden en een half jaar nogmaals. Zelfde ruimte, camera, belichting, etc. Dan kun je 1 op 1 objectief vergelijken.
   
  Laatst bewerkt: 3 sep 2018
 3. healthyfitlifelisa

  healthyfitlifelisa Novice Topic Starter

  Berichten:
  13
  Leuk Bevonden:
  38
  Geslacht:
  Vrouw
  Karma:
  7.943
  Lengte:
  1m72
  Massa:
  73kg
  95783A40-616C-4887-AA6F-FDEA9D68AADF.jpeg Bedankt allemaal voor de informatieve reacties! Ik ben momenteel op vakantie daarmee dat ik zo laat antwoord. Ik heb alles gelezen en ga nog even door doen hoe ik bezig ben en zien hoe het verloopt als ik echt geen vooruitgang boek zal ik sowieso moeten zakken in men calorieën of misschien een andere verdeling van men macros proberen?
   
 4. ScumbagAnnie

  ScumbagAnnie Competitive Bodybuilder

  Berichten:
  1.863
  Leuk Bevonden:
  5.214
  Geslacht:
  Vrouw
  Karma:
  35.179.427
  Lengte:
  1m67
  Massa:
  70kg
  Vetpercentage:
  > 50%
  Ik zou inderdaad eerst eens even doorgaan met hoe je het nu doet. Zeker als je vanaf 0 naar 3-4 keer pw trainen gaat, zal je lichaam eraan moeten wennen. Bovendien zegt gewicht niet alles. Ikzelf weeg mezelf elke dag, omdat vrouwen (ivm hormoonhuishouding en eventueel vocht vasthouden) veelal schommelen in gewicht. Daarnaast maak ik 1 keer per maand progressiefoto's, zodat ik mijn vooruitgang ook echt kan 'zien'.

  Zakken in calorieën zou ik pas als laatste doen. Je hebt een actieve baan, je sport veel, dus dat zit wel goed. Geef het tijd, ook al ben je van jezelf niet zo geduldig!

  En geniet van je vakantie! :)
   

Deel Deze Pagina

 1. Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, uw ervaring aan te passen en u ingelogd te houden als u zich registreert.
  Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
  Ontzet Notitie