Jan Modaal
Dutch Bodybuilder
- Lid sinds
- 11 nov 2013
- Berichten
- 256
- Waardering
- 26
- Lengte
- 1m93
- Massa
- 91kg
- Vetpercentage
- 12%
Ik heb een tip voor mensen die niet van heel bloederig rood kogelbiefstuk houden, maar het ook lastig vinden om het medium/mediumwelldone te maken zonder dat het taai wordt.
Zet je pan op hoog vuur met boter of olie whatever. Gooi de biefstuk erin(netjes ontdooit natuurlijk) en bak deze dicht aan beide kanten 1 minuut. Vervolgens haal je hem eruit en snijdt dunne plannen tussen de 0.5 en 1cm dik in de langste richting van de biefstuk. Dus dat je lange plakken krijgt. Deze gooi je weer in de pan op medium vuur voor een halve minuut per kant. Op deze manier heb je malse reepjes biefstuk, niet bloederig rood, en lekker snel klaar. Zonder dat je maar moet gokken hoe ver je biefstuk is.
Meestal wordt er gezegd als je een biefstuk snijdt, dat je met de 'groeven' mee moet snijden. Mijn ervaring is dat dit dus k*t is. Omdat als er een pees in je kogelbiefstuk zit, deze meestal in de andere richting zit. Dus als je dan vanaf de korte kant de plakjes snijdt, in elk plakje een stukje pees zit.
Dit is hoe ik het doe, en dat wou ik even delen. Het zal vast niet de meest beste manier zijn, maar het werkt
Zet je pan op hoog vuur met boter of olie whatever. Gooi de biefstuk erin(netjes ontdooit natuurlijk) en bak deze dicht aan beide kanten 1 minuut. Vervolgens haal je hem eruit en snijdt dunne plannen tussen de 0.5 en 1cm dik in de langste richting van de biefstuk. Dus dat je lange plakken krijgt. Deze gooi je weer in de pan op medium vuur voor een halve minuut per kant. Op deze manier heb je malse reepjes biefstuk, niet bloederig rood, en lekker snel klaar. Zonder dat je maar moet gokken hoe ver je biefstuk is.
Meestal wordt er gezegd als je een biefstuk snijdt, dat je met de 'groeven' mee moet snijden. Mijn ervaring is dat dit dus k*t is. Omdat als er een pees in je kogelbiefstuk zit, deze meestal in de andere richting zit. Dus als je dan vanaf de korte kant de plakjes snijdt, in elk plakje een stukje pees zit.
Dit is hoe ik het doe, en dat wou ik even delen. Het zal vast niet de meest beste manier zijn, maar het werkt



. Be there!! 18:00.
. We maken er geen gewoonte van, het is vrij uitzonderlijk.