AndroidHealthClinic

Sticky Post je maaltijden (met pics!)

Cheesecake ronde 2. Vanille/kokos kwarktaart met appel

500g magere kwark
200g cottage cheese
30g kokospoeder
45g BSN Lean Dessert - Vanilla Cream
20g haverzemelen
1 in kleine stukken gesneden appel
2 eetlepels stevia (0kcal)
1/2 eetlepel vanillesuiker
1 eetlepel bakpoeder
2 eieren


2na4776.jpg
 
Laatst bewerkt:
Woow dat ziet er goed uit!
 
Beste mensen,

Geregelt zie ik de cheesecake voorbij komen. Boordevol eiwitten en met de cottage cheese en eitjes gaan de vetten ook wat omhoog. Maar heeft iemand weleens meer KH toegevoegd om er een lekker bulk maaltijdje van te maken? In de vorm van ultra fine oats of brinta? Een cheesecake opzich heb ik nog niet eens gemaakt, dus ben wel benieuwd of iemand wel eens heeft geexpirrimenteerd heeft met meer KH toevoegen. Is het dan nog weg te werken of te bereiden?

Graag zie ik de tips en trucs tegemoet. Wel maak ik elke zondag voor een hele week wafels (De befaamde krachtwafeltjes die op een ander forum al veelvoudig voorbij is gekomen, voor de kenners), maar wat afwisseling in de vorm van een cheesecake met bijvoorbeeld wat meer KH zou erg welkom zijn.

MVG
 
Beste mensen,

Geregelt zie ik de cheesecake voorbij komen. Boordevol eiwitten en met de cottage cheese en eitjes gaan de vetten ook wat omhoog. Maar heeft iemand weleens meer KH toegevoegd om er een lekker bulk maaltijdje van te maken? In de vorm van ultra fine oats of brinta? Een cheesecake opzich heb ik nog niet eens gemaakt, dus ben wel benieuwd of iemand wel eens heeft geexpirrimenteerd heeft met meer KH toevoegen. Is het dan nog weg te werken of te bereiden?

Graag zie ik de tips en trucs tegemoet. Wel maak ik elke zondag voor een hele week wafels (De befaamde krachtwafeltjes die op een ander forum al veelvoudig voorbij is gekomen, voor de kenners), maar wat afwisseling in de vorm van een cheesecake met bijvoorbeeld wat meer KH zou erg welkom zijn.

MVG

Dat ben ik wel van plan om binnenkort te maken. Ik moet dan wel de vetten verlagen, dus geen noten of kokospoeder. In plaats daar van doe ik er 70-100g haverzemelen of brinta in ipv 20g. Ben alleen bang dat het te dik wordt, dus misschien 500g magere kwark extra. Maar je kan er in ieder geval mee experimenteren en aan je macro's aanpassen.
 
Beste mensen,

Geregelt zie ik de cheesecake voorbij komen. Boordevol eiwitten en met de cottage cheese en eitjes gaan de vetten ook wat omhoog. Maar heeft iemand weleens meer KH toegevoegd om er een lekker bulk maaltijdje van te maken? In de vorm van ultra fine oats of brinta? Een cheesecake opzich heb ik nog niet eens gemaakt, dus ben wel benieuwd of iemand wel eens heeft geexpirrimenteerd heeft met meer KH toevoegen. Is het dan nog weg te werken of te bereiden?

Graag zie ik de tips en trucs tegemoet. Wel maak ik elke zondag voor een hele week wafels (De befaamde krachtwafeltjes die op een ander forum al veelvoudig voorbij is gekomen, voor de kenners), maar wat afwisseling in de vorm van een cheesecake met bijvoorbeeld wat meer KH zou erg welkom zijn.

MVG

Kun je wat meer vertellen over die krachtwafeltjes?
 
Beste DJR89,

Morgen de week boodschappen doen, dan haal ik ook wat spullen ervoor en waarschijnlijk wat experimenteren. Is nog fun ook.

Beste DEVGRU,

Omdat ik gewoon bruin brood absoluut niet naar binnen krijg ben ik een alternatief gaan zoeken en kwam ik op een ander forum op een topic terecht over die wafeltjes. Ene Marcel legde zijn manier van bereiding uit, en daar op kun je eindeloos varieren. Ik zal hier even uitleggen wat ik er van bak.

Omdat ik het per week klaar maak en 1 zo'n wafel per dag eet pak ik een grote beslagkom en doe daar 14 hele eieren in en 7 eiwitten. Scheutje honing en wat kaneel en roeren maar. Een pakje walnoten fijn gehakt en een flinke hand grove muesli met noten en rozijntjes en dan weer flink roeren. De nog erg vloeibare brei vul ik aan met havermout tot het een dikke substantie is. Koekenpak op het vuur, beetje olijfolie erin en dan de dikke brei de pan in. Met een normale koekepan kun je het niet in 1 keer klaar maken, ik doe het in 2en.

Met een spatel strijk je de brei uit over de gehele koekepan en laat je het op laag vuur bakken. Als de bovenkant niet meer "nattig" is, is meestal de onderkant mooi egaal goudbruin en kun je de wafel omkeren.

Tegelijk ben ik ook voor de gehele week rijst/kip/groente aan het klaar maken en snijdt ik ongeveer 2 kipfilets in 7 plakken en die bak ik daarnaast voor boven op de wafel om de eiwitten nog wat op te schroeven. Als alles een beetje afgekoeld is snijdt ik de 2 wafels in 7 stukken, de kip erop en smullen maar. Rest vries ik in.

Naar gelang van je behoeftes en smaak kun je alle kanten uit. Misschien is het hiet op het forum al meerdere malen voorbij gekomen onder een andere naam of iets, maar het is gewoon verrekte lekker en goed :D Heb helaas geen foto's....Als ik het niet vergeet zal ik volgende week foto's van het proces maken.
 
Dat ben ik wel van plan om binnenkort te maken. Ik moet dan wel de vetten verlagen, dus geen noten of kokospoeder. In plaats daar van doe ik er 70-100g haverzemelen of brinta in ipv 20g. Ben alleen bang dat het te dik wordt, dus misschien 500g magere kwark extra. Maar je kan er in ieder geval mee experimenteren en aan je macro's aanpassen.

Is jou cheesecake ook zo plat? Want hij hoort toch heel luchtig te zijn?
 
Beste DJR89,

Morgen de week boodschappen doen, dan haal ik ook wat spullen ervoor en waarschijnlijk wat experimenteren. Is nog fun ook.

Beste DEVGRU,

Omdat ik gewoon bruin brood absoluut niet naar binnen krijg ben ik een alternatief gaan zoeken en kwam ik op een ander forum op een topic terecht over die wafeltjes. Ene Marcel legde zijn manier van bereiding uit, en daar op kun je eindeloos varieren. Ik zal hier even uitleggen wat ik er van bak.

Omdat ik het per week klaar maak en 1 zo'n wafel per dag eet pak ik een grote beslagkom en doe daar 14 hele eieren in en 7 eiwitten. Scheutje honing en wat kaneel en roeren maar. Een pakje walnoten fijn gehakt en een flinke hand grove muesli met noten en rozijntjes en dan weer flink roeren. De nog erg vloeibare brei vul ik aan met havermout tot het een dikke substantie is. Koekenpak op het vuur, beetje olijfolie erin en dan de dikke brei de pan in. Met een normale koekepan kun je het niet in 1 keer klaar maken, ik doe het in 2en.

Met een spatel strijk je de brei uit over de gehele koekepan en laat je het op laag vuur bakken. Als de bovenkant niet meer "nattig" is, is meestal de onderkant mooi egaal goudbruin en kun je de wafel omkeren.

Tegelijk ben ik ook voor de gehele week rijst/kip/groente aan het klaar maken en snijdt ik ongeveer 2 kipfilets in 7 plakken en die bak ik daarnaast voor boven op de wafel om de eiwitten nog wat op te schroeven. Als alles een beetje afgekoeld is snijdt ik de 2 wafels in 7 stukken, de kip erop en smullen maar. Rest vries ik in.

Naar gelang van je behoeftes en smaak kun je alle kanten uit. Misschien is het hiet op het forum al meerdere malen voorbij gekomen onder een andere naam of iets, maar het is gewoon verrekte lekker en goed :D Heb helaas geen foto's....Als ik het niet vergeet zal ik volgende week foto's van het proces maken.

Top man, dankjewel! Ga het van de week eens proberen :)
 
Is jou cheesecake ook zo plat? Want hij hoort toch heel luchtig te zijn?

Valt eigenlijk wel mee. Hij wordt ongeveer 4cm hoog met mbv het bakpoeder. Hij is redelijk luchtig, maar het kan wel beter idd. De volgende keer voeg ik waarschijnlijk 500g extra kwark toe en iets meer bakpoeder, ben benieuwd hoe dat zal gaan.
 
Spinazie met biefstuk

20121203_190225.jpg
 
Vind het biefstuk er nog het smakelijkst uitzien, strong first post :p
 
Terug
Naar boven