XXL Nutrition

Sticky Post je maaltijden (met pics!)

Peiling Peiling Hoe bak jij je steak?


  • Totaal stemmers
    169
Die reacties kan ik begrijpen en zou zelf ook zo denken maar ik kan jullie verzekeren dat dit stukje biefstuk heerlijk mals en sappig is! Op een dubbele grill werkt het insnijden perfect, doe het ook met kip. Waarschijnlijk komt dat doordat er direct vanaf 2 kanten verhit wordt. Als ik dit namelijk niet doe, dan moet de biefstuk langer op de grill liggen en dan wordt de buitenkant aangebrand, hard en taai terwijl de binnenkant in de kern vaak nog rauw en koud is.
 
Mosselen, jummie!

Stukje stokbrood en een klein biertje erbij.

uploadfromtaptalk1376674527299.jpg
 
Kip, Pasta, Spinazie, Champions

20130816_182035[1].jpg
 

Als je biefstuk of tartaar bakt en je snijdt het open loopt er toch allemaal vocht uit. Je verliest potentieel vocht --> malsheid. Heb in ieder geval vaker gehoord dat je juist niet moet snijden in biefstuk voordat het de pan in gaat.
 
zo een middagje weg. Zandsculpturenfestival in Sneek.
even mijn lunch en tussendoor mee.
lunch: rijst + tonijn + boontjes/broccolli
tussendoor: rijst + pak rookvlees + boontjes/broccolli
banaantje + 2 flejes water

en vanavond als we terug zijn aan demosselen! :meal:
x2vrz9.jpg
 
Heyy, waar heb je die bakjes gehaald [met dat vakje] lijken me zeer handig!
hahaha.. dat vond ik ook! ik heb er ooit een gehad van Philadelphia (die kruidenkaas). Maar die ging stuk. Dat heb ik ze gemaild en toen kreeg ik 2 nieuwe 3 weken geleden. :D alleen de deksels gaan snel stuk..
Maar je kan ze helaas niet kopen. :(
 
Als je biefstuk of tartaar bakt en je snijdt het open loopt er toch allemaal vocht uit. Je verliest potentieel vocht --> malsheid. Heb in ieder geval vaker gehoord dat je juist niet moet snijden in biefstuk voordat het de pan in gaat.

Je moet niet alles geloven wat je hoort.

Het is geen ballon die leegloopt als je er maar een keer in prikt. Het zijn duizenden cellen waravan jij er slechts een handjevol kapot snijdt met je mes, de rest blijft echt wel heel, dus het vochtverlies is minimaal.


Laat jij je biefstuk wel rusten nadat je het hebt gebakken ?

en tartaar is gemalen biefstuk... kan me niet voorstellen dat je daar nog veel kwaad mee kunt doen als je er in prikt of snijdt.
 
Heerlijke cheat gisteravond op het werk. Patat gyros van de griek, lekkerdere gyros bestaat niet! :D

1py07d.jpg
 
Huge-ass rösti

[Afbeelding niet meer beschikbaar]

IMAG0742.jpg
 
Je moet niet alles geloven wat je hoort.

Het is geen ballon die leegloopt als je er maar een keer in prikt. Het zijn duizenden cellen waravan jij er slechts een handjevol kapot snijdt met je mes, de rest blijft echt wel heel, dus het vochtverlies is minimaal.


Laat jij je biefstuk wel rusten nadat je het hebt gebakken ?

en tartaar is gemalen biefstuk... kan me niet voorstellen dat je daar nog veel kwaad mee kunt doen als je er in prikt of snijdt.

Ik denk niet dat je het stuk vlees absoluut verpest, maar als je een goed biefstukje besteld in een restaurant mag er ook niet in gesneden zijn voor je het krijgt. verder moet mensen het uiteraard zelf weten wat ze met hun vlees doen. Als Erwin het zo het lekkerst maakt dan prima.

Tartaar kan je imo gruwelijk droog maken door ze door te snijden tijdens het bakken.

Ik zag het toevallig vorige week nog in een documentaire van de keuringsdienst van waarde over kogelbiefstuk (link) waarin de "vleesspecialist" zegt dat je niet in het vlees moet snijden voordat het de pan in gaat. (sowieso leuke documentaire).
 
Let op, ik maak biefstuk in een dubbele grill klaar.
Beide kanten worden dus direct "dichtgeschroeid" en omdat de grilldeksel enigszins druk uitoefent op de biefstuk, zal tussen de naden de steak ook redelijk snel dichtschroeien.
Naar gelang de dikte van de biefstuk start ik met maar 2 minuten waarna ik optisch beoordeel a.d.h.v. deze naden, of de biefstuk eraf moet of nog even moet blijven liggen. Dit is een belangrijk moment omdat de biefstuk nog even doorgaard bij het eraf halen.

Ik heb er veel mee geëxperimenteerd want in het begin maakte is die sneden niet maar toen moest de steak er langer op liggen waardoor de buitenkant taai en aangebrand werd en de binnenkant rauw en koud.

Het zal ook allemaal te maken hebben met het feit dat een grill op een andere temperatuur en gelijkmatig verhit dan een koekepan op gas o.i.d.

Ik raad het eigenlijk iedereen aan om zo'n grill aan te schaffen want zo'n ding is super veelzijdig en is nog gezond ook want je hoeft bijvoorbeeld geen bakboter te gebruiken. Verder maak ik er groente op klaar of een kipgevulde panini.

Geloof je het nog steeds niet? kom maar proeven ;)

ps, ik heb deze: http://www.bol.com/nl/p/tefal-contactgrill-gc3050/9000000011224814/
9000000011224814.jpg
 
Let op, ik maak biefstuk in een dubbele grill klaar.
Beide kanten worden dus direct "dichtgeschroeid" en omdat de grilldeksel enigszins druk uitoefent op de biefstuk, zal tussen de naden de steak ook redelijk snel dichtschroeien.
Naar gelang de dikte van de biefstuk start ik met maar 2 minuten waarna ik optisch beoordeel a.d.h.v. deze naden, of de biefstuk eraf moet of nog even moet blijven liggen. Dit is een belangrijk moment omdat de biefstuk nog even doorgaard bij het eraf halen.

Ik heb er veel mee geëxperimenteerd want in het begin maakte is die sneden niet maar toen moest de steak er langer op liggen waardoor de buitenkant taai en aangebrand werd en de binnenkant rauw en koud.

Het zal ook allemaal te maken hebben met het feit dat een grill op een andere temperatuur en gelijkmatig verhit dan een koekepan op gas o.i.d.

Ik raad het eigenlijk iedereen aan om zo'n grill aan te schaffen want zo'n ding is super veelzijdig en is nog gezond ook want je hoeft bijvoorbeeld geen bakboter te gebruiken. Verder maak ik er groente op klaar of een kipgevulde panini.

Geloof je het nog steeds niet? kom maar proeven ;)

ps, ik heb deze: http://www.bol.com/nl/p/tefal-contactgrill-gc3050/9000000011224814/
9000000011224814.jpg

Hoe je het ook doet, hij ziet er gewoon goed uit imo ;)
 
Zojuist 300 gram Haasbiefstuk met 250 gram Wokgroenten naar binnen gewerkt met nog een sh!tload peper :)
 
Red and bloody

uploadfromtaptalk1376756889543.jpg
 
Terug
Naar boven