Biomass
Cool Novice
- Lid sinds
- 1 nov 2013
- Berichten
- 141
- Waardering
- 7
- Lengte
- 1m92
- Massa
- 95kg
Aaaaa, zelfs als ik net gegeten heb krijg ik honger van dit topic
Ik zal ook maar eens mijn favoriete post-workout maaltje posten. Het is absoluut geen culinair hoogstandje, Die post ik een andere keer nog wel eens.
Waarom favoriet? Omdat het lekker makkelijk en snel te maken is.
1. kip/biefstuk/hamburger in stukjes snijden en even laten marineren (ik gebruik voor kip en biefstuk meestal wat olie, ketjap en sojasaus
2. beetje rijst opzetten. Als je een grote eter bent kan je hiermee zelf je maaltijd wat uitbreiden, ik hou het meestal op zo'n 50 gram p.p.
3. paprika, courgette, ui, champions, whatever je lekker vindt of in huis hebt. (zakje wokgroente voor de luie mensen...)
4. paar eieren bakken/scrambelen in een wok(pan) met olie en even op een bord gooien.
5. je vlees even bakken (niet te lang!, vooral bij biefstuk oppassen dat het niet taai wordt) Ook even op het bord gooien (bij het ei).
6. groente bakken/wokken en als dat klaar is de rijst er bij, en op het eind het ei en vlees er bij. (vlees niet te lang meer meebakken anders wordt het alsnog taai, gewoon weer warm maken).
Klaar.
- makkelijk uit te breiden voor meer personen of te maken in grote hoeveelheid (zonder vlees en ei) en in je koelkast/vriezer te bewaren voor later gebruik. (ei op deze manier lang bewaren is geen aanrader, begint er nasty uit te zien. Vlees, zal in je vriezer wel kunnen, maar ik ben geen voorstander van twee keer opwarmen.)
Ik zal ook maar eens mijn favoriete post-workout maaltje posten. Het is absoluut geen culinair hoogstandje, Die post ik een andere keer nog wel eens.
Waarom favoriet? Omdat het lekker makkelijk en snel te maken is.
1. kip/biefstuk/hamburger in stukjes snijden en even laten marineren (ik gebruik voor kip en biefstuk meestal wat olie, ketjap en sojasaus
2. beetje rijst opzetten. Als je een grote eter bent kan je hiermee zelf je maaltijd wat uitbreiden, ik hou het meestal op zo'n 50 gram p.p.
3. paprika, courgette, ui, champions, whatever je lekker vindt of in huis hebt. (zakje wokgroente voor de luie mensen...)
4. paar eieren bakken/scrambelen in een wok(pan) met olie en even op een bord gooien.
5. je vlees even bakken (niet te lang!, vooral bij biefstuk oppassen dat het niet taai wordt) Ook even op het bord gooien (bij het ei).
6. groente bakken/wokken en als dat klaar is de rijst er bij, en op het eind het ei en vlees er bij. (vlees niet te lang meer meebakken anders wordt het alsnog taai, gewoon weer warm maken).
Klaar.
- makkelijk uit te breiden voor meer personen of te maken in grote hoeveelheid (zonder vlees en ei) en in je koelkast/vriezer te bewaren voor later gebruik. (ei op deze manier lang bewaren is geen aanrader, begint er nasty uit te zien. Vlees, zal in je vriezer wel kunnen, maar ik ben geen voorstander van twee keer opwarmen.)




, geluidloos maar alles behalve geurloos 


