- Lid sinds
- 5 mrt 2022
- Berichten
- 26.462
- Waardering
- 27.580
- Lengte
- 1m76
- Massa
- 160kg
- Vetpercentage
- 50%
ja kokkie, je snapt er niet veel van zie ik wel.
Volg de onderstaande video samen om te zien hoe u onze site kunt installeren als een web-app op uw startscherm.
Notitie: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
ja kokkie, je snapt er niet veel van zie ik wel.
Baas.
?-?Sta jij in de pan te kijken dan als je eieren kookt? Snap niet hoe het drinken van tijdsbesparend moet zijn.
Eeeeehhh, koken kost tijd....Sta jij in de pan te kijken dan als je eieren kookt? Snap niet hoe het drinken van tijdsbesparend moet zijn.

Het garen van eieren verhoogd de biologische waarde van de eiwitten.Ik vraag me al een tijdje af of het verstandig is om eieren rauw te drinken. En dan kaneel en honing er aan toe te voegen, beetje voor de smaak.
Alleen in verband met salmonella lijkt het me niet verstandig, dus daarom is koken ook noodzakelijk (of bakken). Niet dat elk ei salmonella bevat maar je weet maar nooit.
Waarom rauw drinken? Omdat het kan, tijd bespaart en soms heb ik van die dingen die ik me dan afvraag......
Bron?Het garen van eieren verhoogd de biologische waarde van de eiwitten.
Ik noem mijzelf niet hardcore.Kan je net zo goed vloeibaar eiwit kopen. Kan je het meteen uit een pak drinken en hoef je het niet te breken want dat kost namelijk erg veel tijd... Als je jezelf hardcore noemt als je eieren vloeibaar drinkt heb je sowieso ergens een afslag gemist. Maar ieder zijn ding.
Ik vraag me al een tijdje af of het verstandig is om eieren rauw te drinken. En dan kaneel en honing er aan toe te voegen, beetje voor de smaak.
Alleen in verband met salmonella lijkt het me niet verstandig, dus daarom is koken ook noodzakelijk (of bakken). Niet dat elk ei salmonella bevat maar je weet maar nooit.
Waarom rauw drinken? Omdat het kan, tijd bespaart en soms heb ik van die dingen die ik me dan afvraag......
Conclusie: De snelheid van spiereiwitsynthese na inspanning, verschilt echter niet na inname van vijf rauwe eieren vergeleken met vijf gekookte eieren bij gezonde jonge mannen.![]()
Raw Eggs To Support Postexercise Recovery in Healthy Young Men: Did Rocky Get It Right or Wrong? - PubMed
The ingestion of raw, as opposed to boiled, eggs attenuates the postprandial rise in circulating EAA concentrations. However, postexercise muscle protein synthesis rates do not differ after ingestion of 5 raw compared with 5 boiled eggs in healthy young men. This trial was registered at the...pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
| Whey isolaat | 140 |
| Whey concentraat | 120 |
| Moedermelk | 100 |
| Ei-wit | 100 |
| Ei (heel) | 94 |
| Kaas | 84 |
| Kip | 79 |
| Kalkoen | 79 |
| Caseïne (melkeiwit) | 77 |
| Soja | 74 |
| Vis | 70 |
| Mager vlees | 69 |
| (Koe)melk | 60 |
| Onbewerkte rijst | 59 |
| Bruine rijst | 57 |
| Witte rijst | 56 |
| Pinda’s | 55 |
| Doperwten | 55 |
| Tarwe | 49 |
| Sojabonen | 47 |
| Bloem | 41 |
| Maïs | 36 |
| Bruine bonen | 34 |
| Aardappels | 34 |
Eet je wel eens een zachtgekookt eitje?Ik vraag me al een tijdje af of het verstandig is om eieren rauw te drinken. En dan kaneel en honing er aan toe te voegen, beetje voor de smaak.
Alleen in verband met salmonella lijkt het me niet verstandig, dus daarom is koken ook noodzakelijk (of bakken). Niet dat elk ei salmonella bevat maar je weet maar nooit.
Waarom rauw drinken? Omdat het kan, tijd bespaart en soms heb ik van die dingen die ik me dan afvraag......
De salmonellabacterie wordt gedood wanneer een product geheel (dus ook aan de binnenkant) tot 70 °C verhit wordt.
Het percentage Nederlandse eieren dat Salmonella bevat is ongeveer 0,03%
Nee man, ik hou niet zo van zachtgekookte eieren, heb ze liever gewoon hard of gebakken.Eet je wel eens een zachtgekookt eitje?
Of meerdere minuten op 65 graden, of nog veel meer minuten op 60 graden (pasteuriseren).![]()
Infectie met salmonella
Meer weten over een infectie met salmonella? Je vindt hier alle informatie over de diagnose, behandelingen, operaties en het leven met een MDL-ziekte.www.mlds.nl
Eiwit stolt vanaf ong 63°C. Eigeel stolt vanaf ong 65-68°C.
Bij een zachtgekookt eitje heb je dus kans op overlevende salmonella bacteriën in het eigeel (en zelfs het eiwit).
Echter:
Ongeveer 1 op de 3000 eieren bevat salmonella.
Salmonellose | LCI-richtlijn | LCI-richtlijnen
Samenvatting Verwekker: Salmonella-bacteriën Incubatieperiode: Meestal 12 tot 96 uur (mediaan 45 uur) Besmettingsweg: Via besmet voedsel, water en contact met (huis)dieren Besmettelijke periode: Van begin tot eind van symptomatische periodelci.rivm.nl
En er zijn iets van 1000+ verschillende salmonella types, de 1 schadelijker dan de ander.
De kans dat je als gezond persoon ziek wordt is heel klein.
Nee ik was in de veronderstelling dat je met een uitgebreid wetenschappelijk artikel aan kwam zetten.....![]()
Raw Vs Cooked Egg Protein
For those who think it's easier to annoy you than to Google 'Raw vs cooked egg protein' themselves.letmegooglethat.com
Er staan er genoeg tussen.Nee ik was in de veronderstelling dat je met een uitgebreid wetenschappelijk artikel aan kwam zetten.....
Alsnog thanks man.
Eh.. eieren met een kapotte schil moet je weggooien. De schil beschermt tegen bacteriën. Wanneer deze kapot is dringen bacteriën dus het ei in en gaat deze rotten.Ik bak een ei of eet het rauw als er een barst in zit, dus niet meer gekookt kan worden.
.Geldt dit ook voor chocolade eierenEh.. eieren met een kapotte schil moet je weggooien. De schil beschermt tegen bacteriën. Wanneer deze kapot is dringen bacteriën dus het ei in en gaat deze rotten.
Het allerlaatste wat je dan moet doen is deze rauw eten man.
?Een rauw ei eten is gewoon fucking smerig. Zogenaamd hardcore nadat ze Rocky hebben gezienJe kunt gewoon zoveel lekkers met een ei dus zelf ook nog geweten waarom je een rauw ei zou drinken.

