MuscleMeat

Sticky Post je maaltijden (met pics!)

20240414_181754.jpg
 
Ziet er goed uit! Wat voor marinade/saus heb je gebruikt?

En dankjewel. De standaard is 3 dus ik heb er bewust 2 haha
Sojasaus, vissaus en sambal

Haha! Lekker eigenwijs dus :D
 
Ben ik de enige die heel vaak hetzelfde eet? Beetje beperkt in keuze qua calorieën. Zal hem nog 1x posten voor de motivatie 😁 rijst kip sperziebonen met als toetje kwark met banaan.
20240414_173003.jpg
Denk ook eens aan stoofjes met pompoen. Staat in 10 min op tafel en in jouw geval zeer macro en kcal vriendelijk 😊
20240414_185555.jpg
o
 
Ja zout is kut. Ben heel vocht gevoelig met zout. Als ik een x sushi met soja eet ben ik zeker 3 dagen 2 kilo zwaarder 😑 voorlopig kip met rijst haha. Stress hem dan best om de weegschaal al weet ik hoe het komt.
 
Ja zout is kut. Ben heel vocht gevoelig met zout. Als ik een x sushi met soja eet ben ik zeker 3 dagen 2 kilo zwaarder 😑 voorlopig kip met rijst haha. Stress hem dan best om de weegschaal al weet ik hoe het komt.
Ah ja dat is kut. Wordt op ten duur wel minder als alles beter in balans komt 🤗
Asperges en brandnetelthee maakte voor mij echt verschil toen ik daar nog last van had.
 
Thnx! Als je een receptje hebt ga ik dit ook eens proberen.
Voor 1 persoon
200 gr pompoen (hokkaido--> doormidden...pitten eruit...schil kan je eten --> in blokjes van ca. 1-2 cm. Eenmaal in blokjes ongekookt prima een week goed te houden in een bak.)
Ca. 200 gr groente (op foto is ui, aubergine, tomaat. Maar courgette, boontjes, bloemkool, soepgroente, wortel...alles kan. Had t gisteren met venkel)
Naar keuze kip, beenham, rundvlees, gehakt, vis etc. Bij vis alleen 5 min kort meewarmen). Ik pak 150-200 gr
2 tenen knoflook
Kruiden 1: zout peper nootmuskaat kruidnagel laurier evt kaneel
Kruiden 2: zout, peper, massala kerriepoeder of pittige paprikapoeder
Kruiden 3: peper zout tijm
Beetje olie, knoflook en Kruiden erbij. Dan vlees meebakken.
Groenten erbij. Wat water erbij (lekkerder is bier of wijn). 10-15 min stoven en klaar.
Voor niet diëters broodje soppen of rijst/couscous erbij.
Bij gebruik mager vlees ca. 350 kcal
Bij mager gehakt ca 425 kcal.
 
Limoen wel ja, sowieso lekker met vis. Tamarinde ken ik niet. Haal ik dat in de supermarkt of bij de toko?
Tegenwoordig is het ook te vinden in de supermarkt.

Het is een pasta gemaakt van de vruchten van een tropische boom. De vruchtjes zitten in grote bruine peulen die qua vorm op tuinbonen lijken. Tamarinde komt oorspronkelijk uit Afrika, maar heeft zich door de eeuwen heen via India over het hele Aziatische continent verspreid waar het veelal gebruikt wordt als smaakmaker in sauzen, marinades, chutneys en zelfs voor het maken van een verfrissend drankje. Tamarinde is ook een van de ingrediënten van de bekende Britse worcestersaus.

Het heeft een frisse smaak die van zoetig naar friszuur varieert. Hoe rijper de tamarindevruchten, hoe zoeter de smaak.
Lekker spul icm vissaus. Niet lekker om op je brood te smeren :roflol:.

Als ik pad thai saus maak, gebruik ik:
2 el tamarinde pasta
3 el (palm)suiker
2 el vissaus
1 el limoen- of citroensap
Wat sambal of crispy chili pasta naar smaak

Alles ff mengen en voila, pad thai saus.

*voor extra lekker beetje msg en witte peper poeder toevoegen.
 
Laatst bewerkt:
Tegenwoordig is het ook te vinden in de supermarkt.


Lekker spul icm vissaus. Niet lekker om op je brood te smeren :roflol:.

Als ik pad thai saus maak, gebruik ik:
2 el tamarinde pasta
3 el (palm)suiker
2 el vissaus
1 el limoen- of citroensap
Wat sambal of crispy chili pasta naar smaak

Alles ff mengen en voila, pad thai saus.

*voor extra lekker beetje msg en witte peper poeder toevoegen.
Echt.. Als ik dit soort dingen lees, dan vraag ik mij serieus af waarom ik een tijd niet op dbb zat. Goede tips, staat op m'n boodschappenlijstje. Oma gaat slapen
 
Terug
Naar boven