Bloemkool ijs is 300/400 gram bloemkool in een blender met 150 ml vloeistof (water, melk, amandelmelk). Misschien wat meer, het is net wat je blender aan kan. Mijn blender ging direct stuk terwijl hij speciaal voor ijs is, gelukkig had ik nog een Kenwood staan.

Princess is dus niet aan te raden hiervoor.
Daarna in de keukenmachine met 30 a 40 gram whey, zoetstof, vanille extract, beetje xanthaangom (dit maakt het fluffy) en zet je keukenmachine aan.
Wacht tot het 1 geheel is, proef even. Voeg eventueel nog wat toe wat je lekker vind. Je kunt er ook nog bevroren fruit doorheen doen zoals banaan.. dan word ht meteen wat zoeter.
In de vriezer voor 1,5 tot 2 uur.. ieder half uur even roeren en klaar!

Het is lekker hoor maar wel apart.
http://sanneskitchen.com/uncategorized/healthy-chocolade-ijs/
http://sanneskitchen.com/recepten/bananen-eiwit-ijs/
http://sanneskitchen.com/recepten/healthy-frambozen-sorbetijs/
Dat zijn de versies die ondertussen gemaakt hebt.