AndroidHealthClinic

Sticky Post je maaltijden (met pics!)

Peiling Peiling Hoe bak jij je steak?


  • Totaal stemmers
    169
Vandaag lekker Indonesisch gekookt.

11363762_1444201392563223_143599708_n.jpg
 
Lekker hapje voor tussendoor

28bxlp2.jpg
 
Ziet er lekker uit! Eventueel receptje?

Sure.

Alle benodigde kruiden/ingrediënten kun je bij de Indonesische winkel (toko) kopen.

Kipfilet marinade

Per 1 kipfilet:

1 ui (niet te groot)
2 tenen knoflook (kan ook zonder als je dat niet eet)
peper + zout
1 kipfilet (in blokjes gesneden)
1 EL ketjap manis (het moet 'manis' zijn)
2 TL rode peper of 1 TL chili poeder
1 EL (olijf)olie
1 TL Sereh (citroengras)
2 TL Boembu Sate (verhouding Sereh / Boembu Sate blifjt altijd 1:2)
1 a 2 EL Sambal (ik gebruik Sambal Brandal)

Roer de marinade goed door en laat het afgedekt met huishoudfolie minimaal een uur in de koelkast staan. Het is ook geen verkeerd idee om het de avond van te voren te marineren en de volgende dag te braden/wokken. Je kunt er uiteraard ook sate van maken, lekker voor op de bbq.

Eieren
5-10 hard gekookte eieren (ik kook er 10 tegelijk, heb ik genoeg voor 2 dagen)
Peper + zout
1 ui (niet te groot)
1 teen knoflook
1-2 trostomaten
5 cherrytomaten
1 EL sambal

Dit gooi je in de blender of mix je het met een (staaf)mixer. Vervolgens doe je de hard gekookte eieren (zonder schaal uiteraard) met de gemixte marinade, 1 beker water (voldoende water om de eieren te bedekken) en 1 EL (olijf)olie in een steelpan. Het geheel kook je 20 minuten en laat je het vervolgens minstens 30 minuten staan om de marinade in de eieren te laten trekken. De resterende marinade kun je als een pittig sausje over je rijst/groente doen.

Rijst

Dit is niet Indonesisch, maar de combinatie smaakt uitstekend. Gebruik de rijst die je het lekkerst vindt. Ik eet basmati en pandan rijst.
Kook de rijst met:
1-2 bouillonblokjes (Maggi)
1 a 2 EL Italiaanse Kruiden

Houd er wel rekening mee dat het allemaal behoorlijk pittig is! Eet smakelijk! :meal:
 
300 ml melk
105 gr RAW IRON pancakes
1 banaan

2435108.jpg
 
50g bambix
30g isolaat
1 banaan

image.jpg
 
Morgen, beetje onzin om zelf foto te maken dus pic van internet:
163fea5d4af76c68605886339c3efc33_view.jpg
 
Sure.

Alle benodigde kruiden/ingrediënten kun je bij de Indonesische winkel (toko) kopen.

Kipfilet marinade

Per 1 kipfilet:

1 ui (niet te groot)
2 tenen knoflook (kan ook zonder als je dat niet eet)
peper + zout
1 kipfilet (in blokjes gesneden)
1 EL ketjap manis (het moet 'manis' zijn)
2 TL rode peper of 1 TL chili poeder
1 EL (olijf)olie
1 TL Sereh (citroengras)
2 TL Boembu Sate (verhouding Sereh / Boembu Sate blifjt altijd 1:2)
1 a 2 EL Sambal (ik gebruik Sambal Brandal)

Roer de marinade goed door en laat het afgedekt met huishoudfolie minimaal een uur in de koelkast staan. Het is ook geen verkeerd idee om het de avond van te voren te marineren en de volgende dag te braden/wokken. Je kunt er uiteraard ook sate van maken, lekker voor op de bbq.

Eieren
5-10 hard gekookte eieren (ik kook er 10 tegelijk, heb ik genoeg voor 2 dagen)
Peper + zout
1 ui (niet te groot)
1 teen knoflook
1-2 trostomaten
5 cherrytomaten
1 EL sambal

Dit gooi je in de blender of mix je het met een (staaf)mixer. Vervolgens doe je de hard gekookte eieren (zonder schaal uiteraard) met de gemixte marinade, 1 beker water (voldoende water om de eieren te bedekken) en 1 EL (olijf)olie in een steelpan. Het geheel kook je 20 minuten en laat je het vervolgens minstens 30 minuten staan om de marinade in de eieren te laten trekken. De resterende marinade kun je als een pittig sausje over je rijst/groente doen.

Rijst

Dit is niet Indonesisch, maar de combinatie smaakt uitstekend. Gebruik de rijst die je het lekkerst vindt. Ik eet basmati en pandan rijst.
Kook de rijst met:
1-2 bouillonblokjes (Maggi)
1 a 2 EL Italiaanse Kruiden

Houd er wel rekening mee dat het allemaal behoorlijk pittig is! Eet smakelijk! :meal:

+1 thx! Zeker dit weekend maken! :)
 
Sure.

Alle benodigde kruiden/ingrediënten kun je bij de Indonesische winkel (toko) kopen.

Kipfilet marinade

Per 1 kipfilet:

1 ui (niet te groot)
2 tenen knoflook (kan ook zonder als je dat niet eet)
peper + zout
1 kipfilet (in blokjes gesneden)
1 EL ketjap manis (het moet 'manis' zijn)
2 TL rode peper of 1 TL chili poeder
1 EL (olijf)olie
1 TL Sereh (citroengras)
2 TL Boembu Sate (verhouding Sereh / Boembu Sate blifjt altijd 1:2)
1 a 2 EL Sambal (ik gebruik Sambal Brandal)

Roer de marinade goed door en laat het afgedekt met huishoudfolie minimaal een uur in de koelkast staan. Het is ook geen verkeerd idee om het de avond van te voren te marineren en de volgende dag te braden/wokken. Je kunt er uiteraard ook sate van maken, lekker voor op de bbq.

Eieren
5-10 hard gekookte eieren (ik kook er 10 tegelijk, heb ik genoeg voor 2 dagen)
Peper + zout
1 ui (niet te groot)
1 teen knoflook
1-2 trostomaten
5 cherrytomaten
1 EL sambal

Dit gooi je in de blender of mix je het met een (staaf)mixer. Vervolgens doe je de hard gekookte eieren (zonder schaal uiteraard) met de gemixte marinade, 1 beker water (voldoende water om de eieren te bedekken) en 1 EL (olijf)olie in een steelpan. Het geheel kook je 20 minuten en laat je het vervolgens minstens 30 minuten staan om de marinade in de eieren te laten trekken. De resterende marinade kun je als een pittig sausje over je rijst/groente doen.

Rijst

Dit is niet Indonesisch, maar de combinatie smaakt uitstekend. Gebruik de rijst die je het lekkerst vindt. Ik eet basmati en pandan rijst.
Kook de rijst met:
1-2 bouillonblokjes (Maggi)
1 a 2 EL Italiaanse Kruiden

Houd er wel rekening mee dat het allemaal behoorlijk pittig is! Eet smakelijk! :meal:
Dankje! zal zeker proberen!
 
Had dit al gepost in het musclemeat topic, maar ook maar ff hier, aangezien sommige mensen hier recepten neerzetten / gebruiken.

Rob G's astronauten voer

500 gr. kipfilet (verkrijgbaar bij musclemeat)
400 gr. Pangasius filet (verkrijgbaar bij musclemeat)
1 kg brocoli roosjes (verkrijgbaar bij musclemeat)
150 gram cashew noten (verkrijgbaar bij musclemeat)
275 gr. meergranen rijst
6 hele eieren / 200 ml vloeibaar eiwit (verkrijgbaar bij musclemeat)

Kruiden:
Peper
Paprika pikant poeder
Hot vurry poeder
Ketjap manis

Nodig:
Grote wokpan
Kookpan voor rijst
Kookpan voor brocoli
5 tupperware bakjes (400 ml)


Klaar maken:

1) Kook de rijst
2) bak de kip in blokjes
3) Voeg de kruiden toe bij de kip
4) snij de pangasius grof en bak mee met kip en kruiden (tot pangasius uit elkaar valt)
5) voeg de ketjap toe
6) warm de brocoli op
7) gooi de rijst bij de kip/pangasius en kruiden mix (rijst heeft wel kwartiertje gerust op dit moment)
8) schep alles goed door tot de rijst bruin is van de ketpap en kruiden
9) gooi de brocoli er bij en roer foed door
10) kluts de eieren / schenk uit musclemeat vloeibaar ei over de gehele mix
11) vuur beetje opstoken zodat het ei door het hele eten trekt en beetje aanbakt
12) gooi de cashew noten er door heen, roer goed door.

Dit alles is ca. 2500 gram eten. Ik verdeel het over 5 tupperware bakjes en vries ze in. Dit is mijn pre workout maaltijd.

Per maaltijd:
100 gram kip - 110 kcal, 0 kh, 23 e, 1,8 v, € 0,6
80 gram pangasius - 86 kcal, 0 kh, 15 e, 3 v, € 0,41
200 gram brocoli - 72 kcal, 5 kh, 7 e, 2 v, € 0,50
55 gram meergranen rijst - 206 kcal, 37 kh, 5 e, 1 v, € 0,25
30 gram cashew noten - 183 kcal, 8 kh, 5 e, 14 v, € 0,45
1,2 volledig ei / 40 ml ei - 60 kcal, 1kh, 5 e, 4 v, € 0,16

Totaal:
Kcal: 717
Kh's: 51 gr
Eiwit: 60 gr
Vetten: 27 gr

Kcals uit bronnen:
Koolhydraten: 204 = 30%
Eiwit: 240 = 35%
Vet: 243 = 35%

Kosten per maaltijd:
€ 2,38


Eventueel wat spelen met verhouding rijst / noten als je kh's / vetten wat wilt aanpassen.

De smaak is gewoon prima, niet turbo lekker ofzo, het is vooral een functionele maaltijd.
 
Havermout pancake

1zdt0uq.jpg
 
2i2289x.jpg


Slaatje met wat noten, tomaten,... En kabeljauw. Allemaal heel snel klaar.
 
Terug
Naar boven