1. Welkom!

  Bodybuilding.nl is een Nederlands-Vlaams forum voor iedereen die interesse heeft in krachtsport, bodybuilding of fitness, of gewoon wat aan zijn of haar gezondheid wilt doen. Je zal je eerst moeten aanmelden als je berichten wilt plaatsen. Klik op de rode button hieronder om verder te gaan. Als je berichten wilt bekijken kies dan een subforum uit de lijst hieronder.

  Aanmelden is GRATIS! Er zijn honderden extra opties beschikbaar voor aangemelde leden, en het duurt slechts 30 seconden of minder!

  "Ik kijk hier ook nog niet zo lang rond, en ben nog niet zo gek lang met de sport bezig. Ik heb ervaren dat je hier echt goed geholpen wordt." Mich Lees het bericht

  Snel, eenvoudig en gratis

Rotator cuff blessure, alternatieven

Discussie in 'Herstel en blessures' gestart door MaxFit, 7 sep 2017.

Er is momenteel 1 gebruiker aanwezig in dit topic (0 leden en 1 gast).
 1. kazamafury

  kazamafury Competitive Bodybuilder

  Berichten:
  2.422
  Leuk Bevonden:
  176
  Geslacht:
  Man  Ik zie niet helemaal in hoe dit van belang is voor mijn punten.

  P.S.: Ik heb je stuk gelezen. Het snappen is niet bepaald lastig, echter vind ik dat je geregeld uitgaat van een te simplistisch weergegeven theoretisch model en de aannames hieruit brengt als een profeet/guru die "de waarheid" predikt.
   
  Laatst bewerkt: 16 sep 2017
  Gymz, EigenWereld en The Donald vinden dit leuk.
 2. UnCompress

  UnCompress Massive Warrior

  Berichten:
  22.417
  Leuk Bevonden:
  2.611
  Geslacht:
  Man
  De grap is dat het hele stuk is voortgekomen uit empirisch onderzoek. Het theoretische model is waar ik juist kritiek op heb.
  Wanneer je aangeeft dat je de overeenkomsten niet ziet tussen de klachten van TS en de inhoud van het artikel dan is het mij duidelijk dat je het niet begrepen hebt.

  Ik kan ook helemaal niks met je antwoord want het geeft slechts je mening weer en gaat niet in op de werking van disfuncties in het lichaam zoals ik het beschrijf. TS heeft mijn advies gelezen en dat is voor mij belangrijk. Misschien denkt hij over tig jaar nog eens terug wanneer hij 10 therapeuten verder is en een leven vol fysiek leed heeft gehad.

  Wanneer je nog de antagonistische werking tussen de pecs en rotator cuffs wilt lezen, hieronder wat ik eerder heb beschreven.

  5. De schouders staan bij een juiste posture recht boven het bekken en de handen hangen met de palm naar het lichaam gericht. De persoon op de foto laat hierin duidelijke disfuncties zien. De schouders worden volledig naar voren getrokken omdat het thoracale deel van de ruggenwervels in flexie staan en de ribbenkast de schouders tevens worden getrokken. In alle posities zie je dat de handen niet langs het lichaam hangen maar dat de duim zijde van de hand zich naar het lichaam richt, ik noem het de gorilla houding. De schouderbladen zie je ook helemaal omhoog en naar buiten komen en worden helemaal niet gestabiliseerd door de midden en lage trapezium spieren en de romboïden. De overige stabilisatoren van de schouder, de rotator cuffs krijgen het tevens zwaar te voorduren in deze houding en zullen al snel overbelast raken waardoor ook hierin disfuncties ontstaan. Deze naar voren gerichte houding van de schouders brengt de pectorale spieren tevens in een verkorte positie waarin ze blijven ‘hangen’ en zal het bemoeilijken dit proces te wederkeren. Tevens is het trainen van de borst erg populair in de sportschool en ontvangt daardoor extra veel aandacht. Helaas weet de sporter niet dat dit het probleem uiteindelijk alleen maar zal verergeren en waarom veel veterane sporters borst oefeningen verafschuwen vanwege de pijnklachten die deze oefeningen veroorzaken aan de schouders.

  Edit: Ik zie dat je je post hebt gewijzigd naar aanleiding van mijn post. Noem me wat je wilt als dat je helpt ik hecht er geen waarde aan daar het allemaal langs mij afglijd. Waarom? Omdat het werkt daar waar de reguliere therapie keer op keer faalt. 5 jaar fysiotherapie heeft mij niet kunnen helpen. 5 jaar is veel te lang, wanneer therapie het niet binnen 1 jaar oplost dan faalt het. De behandelmethode welke ik nu hanteer heeft het binnen 1 jaar opgelost. Dus ik lach alle kritiek weg want ik ben pijnvrij en dus een gelukkig mens. Zo zijn er duizenden die net als mij hiermee bezig zijn en allemaal goede resultaten boeken waar de reguliere therapie met verouderde behandelmethodes faalde.

  Ik ken meerdere therapeuten die alles wat ze in hun opleiding hebben geleerd niet meer in de praktijk brengen en zich alleen nog maar bezig houden met zaken die ik heb beschreven.
   
  Laatst bewerkt: 16 sep 2017
 3. The Donald

  The Donald --Chew Soap-- Elite Member

  Berichten:
  8.557
  Leuk Bevonden:
  4.003
  ORCIR7mm.jpg
   
  Laatst bewerkt: 16 sep 2017
 4. kazamafury

  kazamafury Competitive Bodybuilder

  Berichten:
  2.422
  Leuk Bevonden:
  176
  Geslacht:
  Man
  Ik ben blij dat het nu goed met je gaat en vind het jammer dat fysiotherapie niet heeft kunnen helpen. Betekent dit nu dat fysiotherapie slechte therapie is of dat jouw methode de beste is?

  Op basis van een klein verhaaltje van de TS zet jij hem al meteen in een hokje waarbij je, zonder uitgebreide deskundige anamnese, zonder degelijk lichamelijk onderzoek, nu zelfs nog zonder een statische inspectie.

  Je klinkt alsof je de wijsheid in pacht hebt, ik zou je toon matigen want ik vind dat je je op glad ijs bevindt door op basis van deze aangeleverde gegevens een oordeel te vellen.
  f9mtcz.png

  [​IMG]
  Waar bevindt jij je in de grafiek?
   
  Pren, EigenWereld en The Donald vinden dit leuk.
 5. The Donald

  The Donald --Chew Soap-- Elite Member

  Berichten:
  8.557
  Leuk Bevonden:
  4.003
  Volkomen eens. Helaas leert de praktijk dat hij het niet aanneemt tenzij je het met hem grotendeels eens bent.
  Dit slaat werkelijk alles, zal wel glazen bol hebben. De arrogantie die erin besloten ligt met betrekking tot tien therapeuten is lachwekkend. Heb in een ander topic gepleit om dergelijke kwalzalverij eens in te perken want alhoewel er goede bedoelingen achter schuil zullen gaan is dit eerder kwalijk in deze sectie.
   
 6. The Donald

  The Donald --Chew Soap-- Elite Member

  Berichten:
  8.557
  Leuk Bevonden:
  4.003
  Is super fijn dat je na een lange tijd eindelijk super in je fel lijkt te zitten. Dat zal niemand bestrijden.
  Ik denk dat jouw blessures hebben laten zien dat je voorzichtig moet zijn met aannames en geen garanties vooraf kunt geven. Het is complex.
  Waar het volgens mij meer om gaat is 1) de stelligheid waarmee je zaken presenteert 2) op basis van vaak gebrekkige informatie van ts 3) kritiek dikwijls wegwuift want men snapt het verkeerd 4) andere adviezen afbrand omdat die volgens jou onvoldoende kennis bezitten
   
 7. UnCompress

  UnCompress Massive Warrior

  Berichten:
  22.417
  Leuk Bevonden:
  2.611
  Geslacht:
  Man
  Ik zeg niet dat fysiotherapie slecht is maar dat het constant in ontwikkeling dient te zijn om clienten te helpen. Er ontstaan nieuwe inzichten die oude dogma's tegenspreken en dat zal altijd weerstand oproepen bij bepaalde medici. Ik ben heel erg positief over deze nieuwe ontwikkelingen zoals je kunt lezen en deel graag deze kennis (dit is namelijk ook fysiotherapie). Ik verzin ze niet zelf maar heb deze informatie gebundeld. Ik behandel ook geen mensen met deze nieuwe methoden dat doen andere therapeuten over de wereld. Ik deel slechts informatie aan mensen die met de traditionele therapie de klachten niet weten weg te krijgen. De traditionele fysiotherapie slaagt er echter niet in een methode te ontwikkelen die de volledige structuur van het lichaam in kaart kan brengen en kan corrigeren. Het bekijkt de klachten niet op een holistische wijze maar richt zich voornamelijk op de pijnbestrijding zoals veel medisch specialismen dat doen. Ik heb daar een geheel andere kijk op en dat valt schijnbaar niet in goede aarde bij je. Het lijkt erop dat je niet goed met deze kritiek om kan gaan.

  Ik zet mensen juist niet in een hokje want ik specificeer niet maar generaliseer. Het is toepasbaar op vrijwel elk mens daar fysieke afwijkingen in de moderne mens zoveel overeenkomsten hebben. Ik durf te stellen dat wanneer steeds meer mensen realiseren dat hier preventief veel winst te behalen valt het bezoek aan een therapeut in een latere fase niet eens nodig hoeft te zijn. En dat kan alleen maar winst zijn voor iedereen, ok misschien niet voor de therapeut die daardoor minder omzet zal draaien.
  Jij bent de persoon die nu bezig is met stigmatiseren en mensen in hokjes te plaatsen maar dat heb je waarschijnlijk niet eens door.
   
  Laatst bewerkt: 16 sep 2017
 8. The Donald

  The Donald --Chew Soap-- Elite Member

  Berichten:
  8.557
  Leuk Bevonden:
  4.003
  Prima. Hou het dan ook positief.
  Generaliseren terwijl je ingaat op specifieke informatie van blessures is toch riskant op internet? Wanneer anderen doorvragen heb ik al meermaals gelezen dat je het dan anders lijkt te interpreteren dan vele anderen in hetzelfde topic. Dan gaat er toch iets verkeerd in de communicatie als ik jouw beredenaties volg?

  Heb jouw kritiek (op wie precies?) nooit persoonlijk opgevat. Dank voor de zorgen.
  Maak je geen zorgen, het gaat mij om de manier waarop informatie terecht kan komen bij ts of anderen. In deze sectie vind ik dat dat ook best in acht mag worden genomen, niet dat ik denk dat jij dat niet doet. Ik ben overtuigd, en dat schrijf je ook, dat je het met de beste bedoelingen doet. Ook uit jouw ervaringen en dat je wellicht had gehoopt dat iemand, wie dan ook, jou eerder op jouw huidige pad had weten te brengen.
   
  kazamafury vindt dit leuk.
 9. MaxFit

  MaxFit Dutch Bodybuilder Topic_Starter

  Berichten:
  297
  Leuk Bevonden:
  48
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m83
  Massa:
  81kg
  Vetpercentage:
  11%
  Even een update voor de mensen die hier aandacht aan hebben besteed:

  Ik ben overgestapt van fysio. Terwijl ik aan het trainen was praatte ik met een vriend over mijn blessure en iemand pikte dit gesprek op. Blijkbaar was hij zelf een fysiotherapheut en hij nodigde me uit. Al na mijn eerste behandeling heeft hij mij zo ontzettend goed geholpen dat ik gelijk tevreden was. Hij pakt het heel anders aan dan mijn vorige fysiotherapeut. Deze man studeert al 17 jaar en is nog steeds bezig. Kortom ik ben al bijna na 2 behandelingen van mijn klachten af.
   
  kazamafury vindt dit leuk.
 10. UnCompress

  UnCompress Massive Warrior

  Berichten:
  22.417
  Leuk Bevonden:
  2.611
  Geslacht:
  Man
  Benieuwd wat hij anders deed. Maar goed nieuws man!
   
 11. MaxFit

  MaxFit Dutch Bodybuilder Topic_Starter

  Berichten:
  297
  Leuk Bevonden:
  48
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m83
  Massa:
  81kg
  Vetpercentage:
  11%
  Mijn vorige fysiotherapeut liet mij herstellen d.m.v. oefeningetjes. Deze fysiotherapeut zei dat ik het hierdoor alleen maar erger maakte en hij “masseert lees: pijnigd me” en dit is zeker een goede zaak. Eerst adviseerde mij om tijdens benchen de stang niet volledig tot mijn borst meer te laten zakken. Toen ik dit probeerde deed het alleen maar meer pijn. Dit hoefde uiteraard dan ook niet meer. We hebben samen naar mijn schema gekeken en we denken dat we de fout hebben gevonden. Ik volg een ub/lb split 6x in de week. Op mijn ub-dag doe ik altijd borst-rug-schouders repeat. Maar na dat ik bijvoorbeeld een OH press deed (schouders) pakte ik meestal daarna weer borst in de vorm van incline db press. Hij zegt dat ik nooit meer schouders mag trainen in combinatie met rug of borst. Alleen met benen. Ook moest mijn volume omlaag. Dus even kijken hoe dit nu gaat en voor mijn idee werkt het redelijk goed. Ik zit nu in mijn laatste paar dagen van mijn mini-cut dus mijn workouts zijn sowieso niet super.

  Ik laat nog wel even weten hoe het afloopt.
   
  UnCompress vindt dit leuk.
 12. GeenEiwittenVoorJe18Bent

  GeenEiwittenVoorJe18Bent Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  1.136
  Leuk Bevonden:
  618
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m80
  Massa:
  71kg
  Vetpercentage:
  13%
  3x per week zwaar borst + schouders trainen man man toch, krijg je uiteraard problemen van. Goed dat je nu toch een oplossing hebt gevonden.
   
 13. MaxFit

  MaxFit Dutch Bodybuilder Topic_Starter

  Berichten:
  297
  Leuk Bevonden:
  48
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m83
  Massa:
  81kg
  Vetpercentage:
  11%
  Yep, het zat eraan te komen. Ik heb het toch 4 maanden gedaan zonder problemen vandaar dat ik niet had gedacht dat dit het zou zijn. Nu nog maar 1x pw schouders omdat ik dus al 3x pw bench.
   
 14. GeenEiwittenVoorJe18Bent

  GeenEiwittenVoorJe18Bent Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  1.136
  Leuk Bevonden:
  618
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m80
  Massa:
  71kg
  Vetpercentage:
  13%
  Lijkt me een verstandige keuze ja ;)
   
 15. Steks

  Steks Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  910
  Leuk Bevonden:
  476
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m82
  Massa:
  82kg
  Ik denk ook niet dat dat het echte pronleem is, maar ik hoop dat je blessure nu wel weg blijft.
   
 16. MaxFit

  MaxFit Dutch Bodybuilder Topic_Starter

  Berichten:
  297
  Leuk Bevonden:
  48
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m83
  Massa:
  81kg
  Vetpercentage:
  11%
  Hoezo niet dan?
   
 17. GeenEiwittenVoorJe18Bent

  GeenEiwittenVoorJe18Bent Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  1.136
  Leuk Bevonden:
  618
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m80
  Massa:
  71kg
  Vetpercentage:
  13%
  Denk persoonlijkk van wel, je hebt de spieren gewoon overbelast, daarmee dat het trainen van de rotator cuffs in jouw geval niet zinning is en voor meer overbelasting zal zorgen. Rust geven aan je schouders en daarna terug opbouwen.
  Ik ben geen fysiotherapeut of dergelijke, dit is gewoon mijn mening.
   
 18. UnCompress

  UnCompress Massive Warrior

  Berichten:
  22.417
  Leuk Bevonden:
  2.611
  Geslacht:
  Man
  Rust helpt niet op de lange termijn. Trainen van onder ontwikkelde spieren op een holitische wijze wel.

  Zijn huidige fysio heeft de restricties waarschijnlijk losgemaakt. Nu komt het echte werk pas.
   
 19. GeenEiwittenVoorJe18Bent

  GeenEiwittenVoorJe18Bent Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  1.136
  Leuk Bevonden:
  618
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m80
  Massa:
  71kg
  Vetpercentage:
  13%
  Akkoord, rust is nooit voor lange termijn, daarom zei ik ook daarna terug beginnen met trainen.
   
 20. skydirk

  skydirk Freaky Bodybuilder

  Berichten:
  6.302
  Leuk Bevonden:
  629
  Geslacht:
  Man
  De rotator cuff's moeten juist wel getraind worden omdat deze niet genoeg ontwikkeld zijn tov de andere schouderspieren. Dat is één van de redenen dat hij last heeft. Dit is één van de meest voorkomende schouderklachten die soms redelijk vlug verdwijnen als men specifieke oefeningen doet om de rotator cuff's te versterken waardoor de disbalans tussen deze spiertjes en de andere schouderspieren verkleint.
   Deel Deze Pagina