PowerOfTheJuse
Cool Novice
- Lid sinds
- 16 nov 2006
- Berichten
- 87
- Waardering
- 0
Er zijn al heel veel offtopic discusies geweest ivm of we nu brood mogen eten in de cut of niet.
Mijn visie, gebaseerd op theorieën is als volgt:
Het heeft een hogere glycemie index en houd meer vocht op in het lichaam waardoor sommige al snel "dikker" gaan uitzien. (of althans minder definitie gaan krijgen in spieren en omvang) Voeding met een hoge glycemie index worden te snel verteerd en kunnen door tal van andere redenen mee de oorzaak zijn voor het "dikmaken".
In alle dieëten voor sporters wordt brood afgeraden. Rijst of havermout zijn complexere carbs waarvoor het lichaam meer moeite moet doen om te verbranden, zorgt dus voor een lichte "stijging" in het kcal verbruik.
Het is niet zo dat het brood Dé factor is dat je zal laten bijkomen, maar wel de factor dat ervoor zal zorgen dat je niet deftig zal dalen in BF. Alles hangt ook af wat je doel is. Ga je voor 2-3 kg minder dan kan je brood eten, maar wil je gaan cutten tot 10% of minder (of om enkele % te dalen) zou ik het brood laten.
Er wordt ook geregeld het woord "dikmaker"gebruikt. Waarom dit woord ? Volgens mij moet het woord dikmaker "met een korrel zout genomen worden" en is het eerder een manier om in 1 woord te zeggen cutten= blijf van het brood, dan dat het je echt dik maakt.
Ik stel me vooral de vraag omdat een bodybuilder me ooit begeleid heeft en hij zwoor me het brood af. Uiteraard is dit persoongebonden en toch vind je bijna in geen enkel voedingsschemavan een bodybuilder (pro of ama) brood als maaltijd. Hetzij als 1 of 2 sneden, als toast,..etc bij een soep, pap,...
Maar zijn hier studies over? Wat zegt de wetenschap ?
Misschien een idee om hier een sticky van te maken. Indien het een deftig,serieus, informatief topic wordt ipv een battle tussen meningen zoals " ik word niet dik van brood, hoor
"
Mijn visie, gebaseerd op theorieën is als volgt:
Het heeft een hogere glycemie index en houd meer vocht op in het lichaam waardoor sommige al snel "dikker" gaan uitzien. (of althans minder definitie gaan krijgen in spieren en omvang) Voeding met een hoge glycemie index worden te snel verteerd en kunnen door tal van andere redenen mee de oorzaak zijn voor het "dikmaken".
In alle dieëten voor sporters wordt brood afgeraden. Rijst of havermout zijn complexere carbs waarvoor het lichaam meer moeite moet doen om te verbranden, zorgt dus voor een lichte "stijging" in het kcal verbruik.
Het is niet zo dat het brood Dé factor is dat je zal laten bijkomen, maar wel de factor dat ervoor zal zorgen dat je niet deftig zal dalen in BF. Alles hangt ook af wat je doel is. Ga je voor 2-3 kg minder dan kan je brood eten, maar wil je gaan cutten tot 10% of minder (of om enkele % te dalen) zou ik het brood laten.
Er wordt ook geregeld het woord "dikmaker"gebruikt. Waarom dit woord ? Volgens mij moet het woord dikmaker "met een korrel zout genomen worden" en is het eerder een manier om in 1 woord te zeggen cutten= blijf van het brood, dan dat het je echt dik maakt.
Ik stel me vooral de vraag omdat een bodybuilder me ooit begeleid heeft en hij zwoor me het brood af. Uiteraard is dit persoongebonden en toch vind je bijna in geen enkel voedingsschemavan een bodybuilder (pro of ama) brood als maaltijd. Hetzij als 1 of 2 sneden, als toast,..etc bij een soep, pap,...
Maar zijn hier studies over? Wat zegt de wetenschap ?
Misschien een idee om hier een sticky van te maken. Indien het een deftig,serieus, informatief topic wordt ipv een battle tussen meningen zoals " ik word niet dik van brood, hoor
"

) 
