Schwarzeneggertje
Colossal Veteran
- Lid geworden
- 8 dec 2016
- Berichten
- 14.693
- Waardering
- 12.162
- Lengte
- 1m87
- Massa
- 103kg
- Vetpercentage
- 17%
Volgens mij is het het understatement...Vaak, de understatement van de eeuw.
Volg de onderstaande video samen om te zien hoe u onze site kunt installeren als een web-app op uw startscherm.
Notitie: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Volg het forum via Google Nieuws
Volgens mij is het het understatement...Vaak, de understatement van de eeuw.
Dankjewel voor de opheldering, ik kon al bijna niet meer slapen.Volgens mij is het het understatement...
Maar dan gaan we weer met zijn allen zeuren over wat geleerd moet worden. Heeft het voedingscentrum gelijk, moeten we klei eten of aan oil pulling doen?Jup. Als ze daar nou eens iets aan gaan doen. Beginnend vanaf het basisonderwijs en meer diepgang van het middelbare onderwijs.
Maak van voeding gewoon een vak voor het middelbaar onderwijs. Dat volwassenen niet begrijpen wat het verschil is tussen een koolhydraat en een eiwit zegt genoeg over het zware gebrek aan kennis.
Hoe kan je verwachten dat mensen 'bewust' gaan eten als ze niet eens bewust zijn van wat er in hun eten zit.
Gewoon de basis. Dus niet wat men moet eten (schijf van 5 is bs) maar wat voedsel is, hoe het gemaakt/verbouwt wordt, wat het in je lichaam doet, etc.Maar dan gaan we weer met zijn allen zeuren over wat geleerd moet worden. Heeft het voedingscentrum gelijk, moeten we klei eten of aan oil pulling doen?
Hà, het voedingscentrum. Eerlijke voorlichting dmv het ik-kies-bewust logo, wat werd ontwikkeld door Unilever en Campina.Maar dan gaan we weer met zijn allen zeuren over wat geleerd moet worden. Heeft het voedingscentrum gelijk, moeten we klei eten of aan oil pulling doen?
Je bevestigt mijn “vrees”.Hà, het voedingscentrum. Eerlijke voorlichting dmv het ik-kies-bewust logo, wat werd ontwikkeld door Unilever en Campina.
Toen de consumentenbond het misleidend noemde, werd het veranderd naar het groene en blauwe vinkje.
En nu voor de hele eu die nutri score
Bekijk bijlage 532060
Bekijk bijlage 532059
Bekijk bijlage 532058
Bekijk bijlage 532057
Ik zeur graag jaJe bevestigt mijn “vrees”.
nja, kun je vanalles van vinden. Het gaat per categorie, en dan valt frites dus gewoonweg wel mee, die frites zijn aardappels me 4% vet (dikke frieten bevatten maar weinig vet). VErgelijk dat maar met brood, hoop zout en verder meer kcals dan frites uit de oven per 100 gram.Hà, het voedingscentrum. Eerlijke voorlichting dmv het ik-kies-bewust logo, wat werd ontwikkeld door Unilever en Campina.
Toen de consumentenbond het misleidend noemde, werd het veranderd naar het groene en blauwe vinkje.
En nu voor de hele eu die nutri score
Bekijk bijlage 532060
Bekijk bijlage 532059
Bekijk bijlage 532058
Bekijk bijlage 532057
Het is nu in de kleuterklas al een en al gezeik wat betreft het eten wat de kinderen mee krijgen. Wat is gezond en wat niet en hoe vaak mag er iets ongezonds meegegeven worden. Hoe moet dat dan ooit goed onderwezen worden?Ik zeur graag ja
Maar vreemdgenoeg heb ik niet de indruk dat jij anti-zeuren bent, dus wellicht bedoel je wat anders. Jij hebt veel meer vertrouwen in de overheid, dus dat is 't vast ook niet. Dus wat is je vrees?
Ja want de meeste eten patatjes zonder zout.nja, kun je vanalles van vinden. Het gaat per categorie, en dan valt frites dus gewoonweg wel mee, die frites zijn aardappels me 4% vet (dikke frieten bevatten maar weinig vet). VErgelijk dat maar met brood, hoop zout en verder meer kcals dan frites uit de oven per 100 gram.
Bij mij gaat er alleen maar zout overheen ja, geen saus.Ja want de meeste eten patatjes zonder zout.
En zonder sausjes natuurlijk. Wie eet er nou mayo bij z'n friet?
Ranking A op de nutri score is logisch.
Ik begrijp de gedachte erachter best. Maar er is een grote groep die dit verschil niet begrijpt. Denk jij oprecht dat het hiermee makkelijker wordt voor die mensen?nja, kun je vanalles van vinden. Het gaat per categorie, en dan valt frites dus gewoonweg wel mee, die frites zijn aardappels me 4% vet (dikke frieten bevatten maar weinig vet). VErgelijk dat maar met brood, hoop zout en verder meer kcals dan frites uit de oven per 100 gram.
Sowieso hebben frites een heel ongezond imago terwijl het qua macro's enorm meevalt, zeker omdat ze in frankrijk die dingen ook in de oven klaarmaken en geen frituurpan hebben. Nederland heeft nutriscore nog niet goedgekeurd/toegepast. Dus men gebruikt de franse standaarden dacht ik.
Die Danio zou wel een puntje lager mogen scoren trouwens en de frites ook wat mij betreft, maar uiteindelijk is het gewoon niet zo vreselijk ongezond.
Blauwe kaas en rauwe ham zijn erg zout en de kaas en sardines bevatten veel kcals, de kaas ook nog verzadigd vet. De olijfolie kun je over twisten, maar de hoeveelheid kcals is wel flink. Er is dus ook wel een beetje 'gecherrypicked'. Overigens zijn sommige fabrikanten wel heel slim in het formuleren van hun producten waardoor ze 'groener' scoren dan ze misschien zouden moeten. Die ibericoham is gewoon door 5% zout echt niet zo gezond. En de sardines bevatten goede vetten, maar zijn wel caloriebommen.
Bij die repen zie je dat het systeem wel degelijk werkt - beter een snelle jelle zonder suiker dan een mars. Dat is ook het idee van het systeem, om mensen binnen een categorie de gezondere keuze te kunnen laten maken.
Je noemt ook iets waar ik sowieso geen voorstander van ben. Ik ben wel voor kinderen kennis laten maken met hoe leuk sport kan zijn, en dat groenten en fruit lekker kunnen zij. Maar niet tegen 101 dingen die niet mogen.Het is nu in de kleuterklas al een en al gezeik wat betreft het eten wat de kinderen mee krijgen. Wat is gezond en wat niet en hoe vaak mag er iets ongezonds meegegeven worden. Hoe moet dat dan ooit goed onderwezen worden?
Pff een vers gefrituurd frietje met zout en Belgische (of zelfgemaakte) mayonaise. Mooi goudbruin, crispy van buiten, zacht van binnen. Met schilletje er nog op. Oef.Bij mij gaat er alleen maar zout overheen ja, geen saus.
nja, kun je vanalles van vinden. Het gaat per categorie, en dan valt frites dus gewoonweg wel mee, die frites zijn aardappels me 4% vet (dikke frieten bevatten maar weinig vet). VErgelijk dat maar met brood, hoop zout en verder meer kcals dan frites uit de oven per 100 gram.
Sowieso hebben frites een heel ongezond imago terwijl het qua macro's enorm meevalt, zeker omdat ze in frankrijk die dingen ook in de oven klaarmaken en geen frituurpan hebben. Nederland heeft nutriscore nog niet goedgekeurd/toegepast. Dus men gebruikt de franse standaarden dacht ik.
Die Danio zou wel een puntje lager mogen scoren trouwens en de frites ook wat mij betreft, maar uiteindelijk is het gewoon niet zo vreselijk ongezond.
Blauwe kaas en rauwe ham zijn erg zout en de kaas en sardines bevatten veel kcals, de kaas ook nog verzadigd vet. De olijfolie kun je over twisten, maar de hoeveelheid kcals is wel flink. Er is dus ook wel een beetje 'gecherrypicked'. Overigens zijn sommige fabrikanten wel heel slim in het formuleren van hun producten waardoor ze 'groener' scoren dan ze misschien zouden moeten. Die ibericoham is gewoon door 5% zout echt niet zo gezond. En de sardines bevatten goede vetten, maar zijn wel caloriebommen.
Bij die repen zie je dat het systeem wel degelijk werkt - beter een snelle jelle zonder suiker dan een mars. Dat is ook het idee van het systeem, om mensen binnen een categorie de gezondere keuze te kunnen laten maken.
Water is gezond, totdat je 5liter in een paar minuten drinkt.Beetje rare standaarden om te bepalen of iets gezond is. Is kcal-rijk eten per se ongezond? Of zout? Of verzadigd vet? Het is eigenlijk onmogelijk om van een normaal product op zichzelf te zeggen dat het gezond is of ongezond. The poison is in the dose. Bananen worden als gezond aangeduid, maar als je er 30 eet op een dag ga je dood aan een kaliumvergiftiging. Is een banaan dan gezond of niet? Zonder context is dat niet te zeggen.
Eensch.Beetje rare standaarden om te bepalen of iets gezond is. Is kcal-rijk eten per se ongezond? Of zout? Of verzadigd vet? Het is eigenlijk onmogelijk om van een normaal product op zichzelf te zeggen dat het gezond is of ongezond. The poison is in the dose. Bananen worden als gezond aangeduid, maar als je er 30 eet op een dag ga je dood aan een kaliumvergiftiging. Is een banaan dan gezond of niet? Zonder context is dat niet te zeggen.
Die voorbeelden vind ik altijd zo'n onzin.nja, kun je vanalles van vinden. Het gaat per categorie, en dan valt frites dus gewoonweg wel mee, die frites zijn aardappels me 4% vet (dikke frieten bevatten maar weinig vet). VErgelijk dat maar met brood, hoop zout en verder meer kcals dan frites uit de oven per 100 gram.
Sowieso hebben frites een heel ongezond imago terwijl het qua macro's enorm meevalt, zeker omdat ze in frankrijk die dingen ook in de oven klaarmaken en geen frituurpan hebben. Nederland heeft nutriscore nog niet goedgekeurd/toegepast. Dus men gebruikt de franse standaarden dacht ik.
Die Danio zou wel een puntje lager mogen scoren trouwens en de frites ook wat mij betreft, maar uiteindelijk is het gewoon niet zo vreselijk ongezond.
Blauwe kaas en rauwe ham zijn erg zout en de kaas en sardines bevatten veel kcals, de kaas ook nog verzadigd vet. De olijfolie kun je over twisten, maar de hoeveelheid kcals is wel flink. Er is dus ook wel een beetje 'gecherrypicked'. Overigens zijn sommige fabrikanten wel heel slim in het formuleren van hun producten waardoor ze 'groener' scoren dan ze misschien zouden moeten. Die ibericoham is gewoon door 5% zout echt niet zo gezond. En de sardines bevatten goede vetten, maar zijn wel caloriebommen.
Bij die repen zie je dat het systeem wel degelijk werkt - beter een snelle jelle zonder suiker dan een mars. Dat is ook het idee van het systeem, om mensen binnen een categorie de gezondere keuze te kunnen laten maken.
tsja, het gaat om het product dat ze verkopen natuurlijk. De mayonaise zit niet in de verpakking, dus hoef je ook niet mee te tellen. Zo simpel is het.Ja want de meeste eten patatjes zonder zout.
En zonder sausjes natuurlijk. Wie eet er nou mayo bij z'n friet?
Ranking A op de nutri score is logisch.
Lekker man. Met een lekker wijntje. Bij een film of serie. Met wat notenbrood en vijgen chutney.of een ton met kaas.