Oei oei!! Misvattingen over ingevroren groenten mensen! Misschien dat jullie het vergelijken met blikgroenten, want dan hebben jullie wel een punt.
Invriezen
De groenten van ons worden binnen vier uur ingevroren vanaf het land. Dit gebeurt bij -80graden zodat vitamines en mineralen maximaal bewaard worden. Vervolgens op -18graden verpakt vervoerd, waardoor celdeling/verouderingsproces van de producten en vermenigvuldiging van bacteriën eigenlijk stopt. Verser kan dus eigenlijk niet. De tijd staat vanaf dat moment stil. Het is maar wat je ''vers'' noemt. Ik zal als voorbeeld onze courgette nemen (country gril product). Ik word zelf niet goed van het feit dat het maar overal ligt en is geweest bij de supermarkt. Mensen die het aanraken in de supermarkt, over de banden heen. Je ziet vaak de nagels van mensen de mensen in de courgette zitten die het allemaal hebben aangeraakt. Of hoe mooi fel groen de broccoli is ten opzichte van de vaak bruinige/donkergroene in de supermarkt die er al dagen ligt.
conserveringsmiddel
Het is belangrijk te begrijpen waar conserveringsmiddelen voor gebruikt worden, namelijk dat het ONTDOOIT langer goed blijft. Zo werken wij niet. Wij werken met bevroren producten. Toevoegingen van e-nummers is compleet nutteloos voor ons en ook bij de kant-en-klare maaltijden die wij nu hebben. Als er een e-nummer in zit dan staat dat ook bij de ingrediënten bij ons. Kijk bv bij onze risotto, compleet schoon hiervan.
Vitamines
Verse groenten uit de supermarkt hebben vaak al een lange weg achter de rug. Tussen oogsten en verkoop ligt al snel twee weken, waardoor het vitaminegehalte sterk daalt. Bij groene bonen daalt het vitaminegehalte met bijna de helft na 15 dagen. Uit onderzoek van de Consumentenbond kwam naar voren dat diepvriesgroente soms nog wel meer vitamines bevat dan verse groente [Link niet meer beschikbaar]. Dit blijkt ook uit een Duits onderzoek:
http://rawfood-nederland.nl/nieuws.php?subaction=showfull&id=1294666778&archive=&ucat=1