Ik weet niet of dit eerder is aangekaart, dus sorry als dit al eens is gezegd.
Volgens mij mag je bevroren vlees (in verpakking) nooit in heet water leggen, vanwege de bacteriën.
''Ontdooien
Voor het ontdooien is het volgende belangrijk:
Ontdooi bevroren producten in de koelkast, op een afgedekt bord of in een afgedekte schaal. Laat ze niet ontdooien op het aanrecht, op de verwarming of in warm water. Zo krijgen bacteriën geen kans en blijft het vlees lekker sappig.
Spoel na het ontdooien het vleessap dat overblijft weg.
Kleinere stukken vlees kunnen worden ontdooid in de magnetron. Maak het dan wel meteen erna verder klaar. Grote stukken vlees zijn minder handig te ontdooien in de magnetron, omdat de buitenkant dan gaar wordt terwijl de binnenkant nog bevroren is.
Vries ontdooid rauw vlees niet opnieuw in. Bij het ontdooien komt namelijk vleesvocht vrij. Een tweede keer invriezen en ontdooien komt de kwaliteit niet ten goede.''
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vlees.aspx
Natuurlijk gaat het dan wel snel, maar je hebt dan wel al wat taaier vlees en de bacteriën krijgen de kans om verder te groeien.