Beste Scoob,
Op de site staat het volgende:
Uit onderzoek van de Consumentenbond kwam naar voren dat diepvriesgroente soms nog wel meer vitamines bevat dan verse groente [Link niet meer beschikbaar]. Dit blijkt ook uit een Duits onderzoek: http://rawfood-nederland.nl/nieuws.p...rchive=&ucat=1
Ik vind het nogal tricky om dit neer te zetten, hier kan sprake zijn van publicatiebias.
Wat wordt er verstaan onder verse groente? Groente rechtstreeks van het land of de groente in de supermarkt. Groente en fruit in de supermarkt zijn namelijk niet bepaald 'vers'.
Groente vers van het land bevatten sowieso meer vitamines dan diepvriesgroente. Dus ja, trek zelf je conclusies maar.
Daarnaast worden bij het blancheren van de groenten de enzymen uitgeschakeld. Deze belangrijke enzymen kunnen helpen bij het verteren van de voeding.
Zie ook onderstaande link:
http://www.ahealthylife.nl/verse-of-bevroren-groente-wat-is-beter/
Daarnaast nog een puntje ter attentie:
Wat overigens heel belangrijk is, is dat je de juiste bereidingswijze toepast bij bevroren groenten. Laat de groenten nooit ontdooien voor gebruik. De buitenkant wordt dan zacht en de ijskristallen van de bevroren kern zullen dan de celwanden kapot prikken, waardoor de smaak en textuur verloren kunnen gaan. Dat is ook de reden waardoor er bij het ontdooien veel water vrijkomt. Verhit de groenten dus direct uit de vriezer in de hete pan.
Op jou site staat het volgende:
Dit betekent dat het product tot de kern voorgekookt is. Het is niet nodig om het product verder door te garen. Ontdooien, direct eten of eerst opwarmen is genoeg.
Het is niet bepaald slim om de groenten te ontdooien.