600 gr magere runderlappen
1 ui, in ringen
1 teen knoflook, fijn gesneden
1 tomaat, in grove stukken
1 rode paprika, ik grove stukken/repen
paprika poeder mild en pittig naar smaak
Ik gebruik 1 theelepel van de mild en een halve van de pittige (hij was erg pittig, maar dat ben ik ook!

)
halve theelepel karwijzaad/kummel
chilipoeder, hoeft niet maar is ook naar smaak
Halve liter vleesbouillon
50 gr tomatenpuree
beetje peper en zout voor de runderlappen
bindmiddel, ik gebruik arrowroot
Runderlappen met wat peper en zout bestrooien. In een braadpan aanbakken met wat boter.
Vlees eruit halen en het vocht uit de pan gieten.
Boter in de pan en de groenten en kruiden voor zo een 10 minuten bakken
Daarna de tomatenpuree, bouillon en vlees er weer in
Even roeren en dan een uur of 2 laten sudderen. Als laatst de goulash binden met arrow root of welk bindmiddel jij wilt gebruiken.
Volgende keer minder bouillon, het was iets te waterig.. als je daar van houd moet je het zo laten. Wil je een wat dikkere saus dan misschien ¼ liter vleesbouillon gebruiken.
Smaak blijft denk gewoon het zelfde. 
Ook misschien 1 extra paprika en 1 extra tomaat erbij de volgende keer.
814 kcal
143,5 e
27,4 k
14,9 v
3,7 vezel
9,7 suiker uit de paprika en tomatenpuree