Ziet er echt super lekker uit! Is het ook een beetje knapperig? Ik ben benieuwd naar je recept, mijn vriend en ik houden echt van appeltaart... alleen een gezonde variant heeft me nog niet zo aangesproken.
Nu ik dit zie wil ik het wel proberen!
Hij was zeker knapperig!
De hoeveelheden qua ingrediënten kun je zelf natuurlijk wel wat mee spelen naar voorkeur.
Recept
Ingrediënten:
- Amandelmeel
- Havermout vlokken (Ultra fine oats zal ook wel kunnen)
- Magere kwark
- Paneermeel (ongekruid)
- Appels (Elstar is vaak het lekkerst vind ik)
- Rozijnen
- Eieren
- Appelmoes (Zonder toegevoegde suiker)
- Kaneel
- Stevia
- Bakpoeder
- Coconut oil
- Citroenrasp (optioneel)
Hoeveelheden die ik heb gebruikt, nogmaals dit kan gemakkelijk worden gevarieerd.
Het deeg:
Meng in een grote kom
200gr amandelmeel,
100gr havermout vlokken (ik heb ze eerst gemalen),
150gr magere kwark,
Een grote eetlepel kaneel,
3 hele eieren,
Een volle theelepel bakpoeder
Stevia naar smaak
Meng dus dit alles tot het één geheel is.
Leg wat bakpapier op de bodem van je taartvorm en vet de randen van de vorm in met coconut oil.
Verdeel driekwart van het deeg over de bodem van de vorm (dit kan wat langer duren dan je gewend bent aangezien het deeg vrij plakkerig blijft). Strooi hier een beetje paneermeel overheen zodat de bodem niet sompig wordt door de vulling.
Verwarm dan de oven voor op 180C
De vulling:
Schil 2-3 middelgrote appels, verwijder het klokhuis, snijd deze in kleine blokjes en doe ze in een andere mengkom.
Voeg 20-30gr rozijnen en een klein potje appelmoes (of eventueel een zoete jam) toe en naar smaak kaneel en stevia. Doe hier het citroenrasp van een halve citroen bij en proef of de vulling zoet genoeg is.
Verdeel de vulling gelijkmatig op de bodem van je taart.
Met het deeg wat nog over is kun je een rastertje maken over de vulling heen.
Deze kun je nog insmeren met ei zodat hij toch wat meer glans krijgt (wat ik overigens bij mijn taart vergeten ben).
Bak dan je taart 40-50 minuten op 180C en geniet van de heerlijke geur die vrijkomt!
Dit is zo'n beetje het eerste uitgebreide recept wat ik geschreven heb dus excuseer de slechte schrijf skills.