XXL Nutrition

Sticky Post je maaltijden (met pics!)

Peiling Peiling Hoe bak jij je steak?


  • Totaal stemmers
    169
Wat voor recept? Met bloem of wat had je in gedachten?



Ik heb 2 soorten geprobeerd, en allebei word het echt niet zoals je het verwacht haha. Ik ga er niet meer aan beginnen ook! :P
Als iemand het wel lukt om er een heerlijke bodem van te maken, laat het me weten!

Heb het een keer gemaakt. Het was geen pizzabodem. Maar het was wel lekker.
 
Voor degene die een recept voor de pizzabodem vroeg:

250 gram havermout
2 eetlepels boekweit
2 handjes walnoten
8 zongedroogde tomaatjes
2 eetlepels Italiaanse gedroogde kruiden
200 milliliter water
2 eieren
een scheutje olijf- of walnootolie

Doe de walnoten, Italiaanse kruiden en zongedroogde tomaten in een keukenmachine en hak fijn.
Doe nu de havermout, boekweit, eieren en het water erbij. Mix tot een glad mengsel.
Bekleed een ovenplaat met bakpapier en smeer het mengsel uit. Maak de pizza niet te dik en houd een dikte van ongeveer een halve centimeter aan.
Schuif de plaat in de oven en bak tien minuten, zodat de bodem al een beetje stevig wordt.

Ik heb het zelf ook al 2x gemaakt en de bodem is echt heerlijk!! Komt vooral door de zongedroogde tomaatjes en de Italiaanse kruiden, hmmm!! Het vult wel echt héél erg door de havermout, dus ik heb na de eerste keer overal de helft van gemaakt, omdat het voor mij echt teveel was.

Weet zo niet meer van welke site dit recept af komt eerlijk gezegd, maar het is niet van mij.
 
Bananenbrood gemaakt! Zo ontzettend lekker (en gezond!) Gemaakt van bananen, dadels, ongezouten en ongebrande noten, havermoutmeel, boekweitmeel, eieren, beetje bakpoeder en een snufje zout. Easy!

2014-06-19 15.46.18.jpg
 
Mijn vaste maaltijd om 12:30
200 gram gekookte volkoren macaronie
100 gram gebakken rundergehakt
4 eieren 1 dooier
Beetje sambal en gehaktkruiden en eten maar.
2qk6s69.jpg


---------- Toegevoegd om 10:31 ---------- De post hierboven werd geplaatst om 10:28 ----------

Mijn vaste maaltijd om 12:30
200 gram gekookte volkoren macaronie
100 gram gebakken rundergehakt
4 eieren 1 dooier
Beetje sambal en gehaktkruiden en eten maar.
2qk6s69.jpg

je gehakt heeft wel n heel raar kleurtje, paars ??
 
316m5oy.jpg


leefje
 
^^ looks pretty good...
 
Zoveel bananenbrood gezien de afgelopen maanden in dit topic, dus zelf ook maar even gemaakt. Makkelijk te maken en lekker zoet.

bananenbrood 002.jpg


bananenbrood 004.jpg
 
Ik zeg, gefeliciteerd! :P
 
5 donuts is als vreemdgaan, heerlijk, maar wel met een klein beetje schuldgevoel achteraf.
 
Broodje verse ui

image.jpg
 
Hahaha stop het in de vriezer! De cakes en muffins kunnen in de vriezer!


+1 over de meatballs... recept Sjors, recept! :D


Ontbijt:
Havermout met appel uit de oven.
Recept komt van www.fannetiek.nl

[Afbeelding niet meer beschikbaar]


Je moet wel ff tijd hebben hoor. Ze zijn dodelijk, maar het is even wat werk:

4 sneetjes witbrood zonder korst
500 gr varkensgehakt
500 kalfsgehakt
bolletje knoflook, geperst of gehakt ( ik hak ze, de smaak is niet zo overheersend dan )
2 geklutste eieren
flinke hand platte peterselie ( fijnhakken )
2 ons fijn geraspte pecorino
paneermeel
zeezout
zwarte peper ( uit de molen )


Doe de sneetjes brood in een kom water en laat ze ff soppen.
Knijp dan het water eruit en doe het in een kom bij het vlees. Gooi vervolgens alles in de ingredientenlijst erbij en kneed alles goed door elkaar.
Beetje water op je voorpootjes en mooie ballen draaien. Braad ze in 6-8 minuten mooi bruin.
Zet ze even opzij



De tomatensaus:

2 grote zoete uien
halve bol knoflook ( met je mes uit elkaar drukken )
flinke hand verse basilicum
flinke hand verse oregano
3 grote blikken gepelde tomaten
3 blikken tomatenblokjes ( je kan ook alles met verse tomaten doen, maar dan heb je 5 kg nodig en het moeten goed rijpe en vooral geen Hollandse tomaten zijn, die smaken nergens naar.
2 theelepels suiker
kontje van de pecorino kaas ( die stoof je mee, geeft een soort umami smaak aan je saus
Optioneel: lepeltje vegeta. Ik kook bijna niet zonder, maar als je probs hebt met msg kun je dat weglaten en onderstaande tip toevoegen:

Ik doe zelf altijd een beetje vissaus in de tomatensaus. Dat klinkt gek, maar dat proef je niet. Wel heeft de gisting een smaakversterkende werking. Heston Blumenthal doet het ook en die weet wat ie doet.

Zet je vuur medium hoog en fruit de uien met de knoflook aan. Gooi er de kruiden en de tomaten en uiker bij. Zet het op standje stoof. Daarmee bedoel ik dus echt laag vuur.
Ik laat het zo'n 5 uur staan als het verse tomaten zijn. Met gepelde tomaten lukt het ook wel in 3 uur.
Voeg het laatste uur het kontje van de pecorino kaas toe en de meatballs.

Eventueel afmaken met nog wat verse basilicum.

Kind kan de was doen!

edit: Als je de saus van verse tomaten maakt; eerst de uien fruiten, dan een gehakte rode peper toevoegen en dat even 2 minuutjes fruiten. Dan vuur op stoof en de knoflook toevoegen. De capsicum gaat zich dan binden met de stoffen in de knof. Vervolgens stapel je in een rondje de tomaten op elkaar tot je een toren hebt. Dan ga je een paar uur wat leuks doen en als je terug komt is die toren verandert in een saus.
Uit 5 kg tomaten haal je zo'n 2.5 liter saus. Prima in te vriezen en zelfs nog lekkerder als de vorst rover is geweest.
 
Iemand nog een lekker recept voor koekjes, repen, taart of iets anders om te bakken? Ik heb altijd whey met fruitsmaken (nu watermeloen en perzik) en kan bijna alleen maar recepten vinden waar choco of vanille whey in moet. Oja op banaanbrood na, maar daarvan gaan er al 2 per weer doorheen hier thuis :D
 
Terug
Naar boven