AndroidHealthClinic

Schijf van 5 (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Ik ook. Lastige en soms contradictionaire materie helder en begrijpelijk communiceren is helemaal niet makkelijk. Daar kan wel neerbuigend over gedaan worden, door goed ingelichte zielen, maar vul jij die plek maar eens in. Het doel van dit hele gebeuren is een klein beetje bewustzijn en gezondere eetpatronen te creëren bij de gemiddelde consument. Mensen het advies geven 1,2 gr eiwit of 1,8 gr eiwit per KG LM te gaan eten, naar gelang de wind waait of de mate van training etc etc is gewoon hartstikke contraproductief en zal mensen alleen maar afschrikken. De consument heeft hapklare nuggets of knowledge nodig, of iets wat dat in elk geval benadert en zit helemaal niet te wachten op dit soort subtiliteiten.

Korte bondige adviezen, zoals: 'let op suiker' en 'vermijd harde vetten' (transvetten dus), zijn dus een stuk beter behapbaar. Het advies om op suiker te letten is gewoon een goed advies. De gemiddelde consument haalt alles uit potjes en pakjes en die zitten tot de nok toe gevuld met suikers, ter conservering, ter smaakmaker, maar men is zich daar niet van bewust.

Als cholesterol zo slecht was dan zou je toch geen studies hebben die het tegen spreken. Of zit de farmaceutische industrie er toch wel achter.
Klopt, in de industrie rond statines en het wel of niet schadelijk zijn van verhoogd LDL heerst een enorme publication bias: onderzoeken die het nut van statines ontkrachten of twijfelachtig maken worden (door de industrie) niet gepubliceerd. Er is ook geen incentive dit wel de doen. Daarnaast is het heel moeilijk te zeggen voor wie dit wel geldt en wie dit niet geldt.

Voorbeeld: in Japan en Rusland zijn het percentage rokers, de hoogte van het cholesterol en de hoeveelheid vet in het eten ongeveer gelijk, toch is in Rusland het aantal CHD bijna 20x hoger dan in Japan. In West-Europese landen eet men meer vet dan in Rusland/Oostblok landen en blijkt er een inverse correlatie te zijn met de hoeveelheid CHD; meer vet, minder CHD.

Op grond van die cijfers zou je dus zeggen dat er meer aan de hand moet zijn, maar zolang dat nog niet uitgezocht is, wat moet een voedingscentrum dan aanbevelen? Moeten ze afgaan op dit soort 'leads'?

Het hele punt is dat ze het zo algemeen mogelijk willen houden voor de 'meute' die er niet zo mee bezig zijn als dat wij dat zijn, maar wel gezond willen leven.
precies
 
Er is ook niks mis aan het minder eten van suiker. Maar in mijn ogen kunnen ze het anders brengen. (uitgebreider)

Als ze voorlichting geven aan mensen die minder weten moet er ook een plek zijn waar die mensen tot in de puntjes kunnen lezen waarom en hoe en wat.
Ik vind dat ze met bepaalde tekste verwarring veroorzaken en niet specifiek zijn. Neem toevoegingen van vlees.
Als je ze vervolgens contacteert met een inhoudelijke vraag dan geven ze daar geen inhoudelijke reactie op.
 
Laatst bewerkt:
Back
Naar boven