AndroidHealthClinic

Second AAS cycle

Bezoekers in dit topic

Jeff Done

Dutch Bodybuilder
Lid sinds
27 mrt 2015
Berichten
403
Waardering
264
Lengte
1m78
Massa
95kg
Vetpercentage
13%
Beste BBers,

Na een vijftal jaar intensief bezig te zijn geweest met trainen en voeding heb ik de keuze gemaakt om de volgende stap te nemen: AAS.
Ik heb de afgelopen 5 jaar volledig natural getraind en heb veel gespeeld met verschillende trainingsvormen en -frequenties. Daarbij heb ik veel verschillende dieetvormen getest en bekeken wat echt werkt voor mij. Vijf jaar geleden was ik 71 kilogram met een vetpercentage tussen 15-16% op een nuchtere maag. Momenteel weeg ik 86 kilogram en is mijn vetpercentage ongeveer 12-13% op een nuchtere maag. Ik ben 1.78m lang. Ik denk dat ik er goed in ben geslaagd om de goede combinatie te vinden in training en voeding gedurende deze natural periode. Daarbij vind ik dat ik een leuk pakket spieren heb opgebouwd als natural en vind het nu het geschikte moment om het tot het volgende niveau te brengen.

Wat gaan we doen?
De AAS kuur ziet er als volgt uit:
Week 1-10 Testosteron Propionaat (Test P) 100mg EOD
Week 5-10 Nandrolon PhenylPropionaat (NPP) 100 EOD
Week 1-10 HCG 500iu E3D

Tevens zal ik vanaf week 6 de SARM Cardarine uitproberen:
Week 5-6 Cardarine 10 mg ED
Week 7-10 Cardarine 20 mg ED

Aromasin en Nolvadex heb ik bij de hand mocht het nodig zijn.

De PCT is als volgt:
Week 11-16 Clomid 50mg ED

Dieet
Maaltijd 1 (07.30): 750 ml water + 1 vers geperste citroen
Gebakken ei; 3 hele eieren + 7 eiwitten + 50 gram bacon + 1 ui
Verse groente+fruit juice (venkel, spinazie, broccoli, gember, peper, appel, ananas)
Tarwezemelen + banaan
Maaltijd 2 (10.30): 200 kipfilet
200 broccoli
1 hele avocado
Maaltijd 3 (13.30): 200 gr makreel of zalm
Groentenmix van tomaten, paprika, spinazie en ui
Maaltijd 4 (17.30): Shake; 5 eiwitten + 1 schep Whey + 50 gram oats + 30 gram Waxy Maize
Maaltijd 5 (19.30): 175 gr kipfilet/kipgehakt of biefstuk/gehakt
250 gr rijst of zoete aardappel
200 gr groenten
Maaltijd 6 (22.00): 250 gr magere franse kwark
25 gr walnoten

Met dit dieet zit ik op ongeveer 3200 kcals, waarvan 300protein:220carbs:180fat. Het is de bedoeling dat ik dit wekelijks ga verhogen met 100kcals.

Supplementen
De supplementen die ik dagelijks gebruik zijn de volgende:
- Multivitamine
- Vitamide D
- Visolie omega 3
- Magnesium
- Chlorella
- Rode Klaver
- Choline/Inositol
- Heel af en toe zal ik een PWO (Blackstone Labs Dust Extreme) gebruiken, mocht ik het nodig vinden. Maar over het algemeen zal dit niet in mijn dagelijkse consumptie zitten.

Training
Ik train gedurende de kuur zonder rustdagen. Ik train in een cyclus van 5 dagen:
Dag 1: Rug + biceps
Dag 2: Hamstrings + billen + kuiten
Dag 3: Borst + triceps
Dag 4: Quads + kuiten
Dag 5: Schouders

Tevens doe ik iedere dag 10 sets planks + 20 min cardio na de training.

De eerste 4 weken zal ik een powerbodybuilding trainingprincipe aanhouden, waarbij ik iedere training begin met een zware barbell compoundmovement met het 5x5 set principe. Daarbij zal ik wat meer dumbbell en contractiewerk doen en de reps iets verhogen en afwisselen met piramidesets en wat dropsets toevoegen. Gedurende deze 4 weken zal de training wat meer gestructureerd zijn.
De laatste 6 weken zal ik de de intensiteit geleidelijk gaan verhogen en laat ik het 5x5 principe vallen. De training zal een mix zijn van piramidesets, dropsets, stripsets, supersets, MTUT, FST, high reps en forced reps. Gedurende deze 6 weken zullen de trainingen wat minder gestructureerd zijn en ga ik voornamelijk op mijn gevoel af. Dit is iets wat mij erg goed bevalt en daarbij geeft het mijn lichaam altijd weer een bepaalde kick als ik nooit eenzelfde training volg.

Wat is mijn doel?
Ik heb geen bepaald streefgewicht dat ik wil halen op dit moment, aangezien ik nog niet weet hoe mijn lichaam reageert op AAS en ik dus niet weet hoeveel ik hieruit kan halen. Op dit moment is het voor mij puur een experiment om te kijken of het daadwerkelijk iets voor mij is en daarna zie ik wel wat ik er vervolgens mee ga doen (wellicht wedstrijden). Zodoende heb ik mij ook aangemeld bij de HAARLEM-Studie bij Dr. De Ronde.

Waarom meedoen aan de HAARLEM-studie?
Monitoring gedurende een AAS cycle vond ik een vereiste. Ik vind het erg belangrijk dat ik mijn gezondheid monitor en dat ik, indien nodig, kan ingrijpen waar nodig en mogelijk. De afgelopen 5 jaar heb ik jaarlijks mijn bloed laten controleren (altijd gezonde waarden). Gedurende een AAS cycle vind ik dit nog belangrijker. Ik kwam de studie tegen na het lezen van een artikel en dat was voor mij ook de doorslag om nu te beginnen aan AAS.
Tevens is er een groei in het aantal recreatieve gebruikers van AAS, voornamelijk bij de jongeren. In de gym waar ik train beginnen steeds meer jongens van 18,19 aan hun eerste kuur. Ik vind het van belang dat we hier meer studies en onderzoek naar verrichten, zodat we op de lange termijn weten waar we aan beginnen en wat het allemaal kan opleveren (zowel positief als negatief). En dat je aan de hand van deze studies/onderzoeken een bewuste keuze kan maken om uiteindelijk gebruik te maken (of niet) van AAS. Als ik onderdeel kan/mag zijn van zo'n onderzoek, dan doe ik dat ter verbetering van onze wetenschap over AAS en uiteindelijk de bijzondere wereld van het Bodybuilding.

Waarom een kuurlog op het forum van Bodybuilding.nl?
In eerste instantie was ik van plan om een soort van dagboek bij te houden, maar gezien mijn dagelijkse drukke rooster is dit voor mij niet in te plannen. Zodoende zal ik een weekboek bijhouden. In eerste instantie wilde ik het puur voor mezelf houden, maar ik kreeg in mijn direct omgeving toch steeds meer vragen en mensen die me graag wilde volgen in de traject. Ik wil het niet via mijn social media doen, dit vind ik iets te open en bloot. Zodoende doe ik het via Bodybuilding.nl. Op deze manier kan ik toch redelijk anoniem bloggen en kan iedereen het lezen en er hopelijk ook iets van leren (waaronder ikzelf). Het is voor mij ook een stuk documentatie, zodat ik dit kan meenemen in een eventueel toekomstige cycle.
 
Update 1: De eerste prik...
Afgelopen donderdag heb ik nog even gezeten met een vriend van me, ook een AAS gebruiker, om het een en ander door te nemen. Voornamelijk het prikken wilde ik nog even uitgelegd hebben. Ik heb nooit problemen gehad met prikken en verwachte daarom ook geen enkel probleem. Hij heeft me alles uitgelegd, hoe ik de olie moet trekken, welke naalden ik moet gebruiken, hoe ik de HCG moet mengen en op welke plekken ik moet prikken. Ik had die dinsdag daarvoor al 12 buisjes bloed laten afnemen, plas- en spermamonster afgestaan, voor de HAARLEM-studie en was er helemaal klaar voor.
Echter moest ik het nog aan een belangrijk persoon vertellen, mijn moeder. Mijn vriendin, vader, broertje en een aantal vrienden zij al enige tijd op de hoogte. Ik was van plan het zondag 9-10 te vertellen en dit heb ik dan ook gedaan. Ik vind het van belang dat mijn direct omgeving op te hoogte is, zodat ze weten waar ik mee bezig ben. Daarbij wil ik niet liegen tegen deze mensen als ze zien dat ik ineens 10kg ben aangekomen in korte tijd.
Het gesprek met mijn moeder verliep als verwacht: veel vragen, stukje angst, wat tranen van mijn moeder. Ik heb haar enigszins gerust kunnen stellen en ook een aantal beloftes aan haar gedaan. Vervolgens naar huis om de spullen klaar te zetten voor de volgende ochtend, want dan is het zover: de eerste prik...

Alhoewel ik me de afgelopen dagen groot heb zitten houden, merkte ik vannochtend de aanwezige gezonde zenuwen. Ik stond om 5.45 op om te douchen en me klaar te maken om vervolgens de eerste prik Test P + HCG te zetten. Ik begon maar gelijk met de AAS. Olietrekken ging makkelijk, geen verspillingen, enkel 1 druppeltje om te kijken of het allemaal goed zat. Vervolgens direct mijn rechterbil in, met ontzettend trillende handen :D. Maar ondanks alle geruchten over prop heb ik helemaal niks gevoeld. Heb nog even 30 sec mn glute gemasseerd en nog 1 minuut gestrekt. (inmiddels is het 6 uur later en voel bijna niets, een heel licht spierpijn gevoel).

HCG prikken was appeltje eitje, mengsel bacterieel water + HCG in slin naaldje en het buikvet in. MAAR het vullen van die slin naald vanuit dat glazen buisje, gvd wat irritant! Iemand tips om dit makkelijker in de slin naaldjes te krijgen???

Het gevoel dat ik kreeg na het prikken was behoorlijk heftig, en niet vanwege de AAS of HCG, maar puur de ontlading van de zenuwen. "FUCK YEAH!" riep ik niet al te hard, terwijl mijn vriendin nog rustig lag te slapen boven haha.

De eerste prik is volledig zelfstandig in de glute gezet en dit verliep geheel zonder problemen. Ik ben er klaar voor.

Volgende update 16-10-2016
 
in! succes
 
Je kan de hcg in een spuit bewaren en daar uit optrekken suc6 met kuur ben benieuwd wat je gaat pakken bij deze in
 
Im in on this good luck. However, have you read much about NPP? 19 NOR steroids can be harsh.A lot of guys have a hard time recovering from it. Less than that of Deca....but still the risk is there and is greater than with other AAS. most guys start with a simple Test e 500mg a week cycle maybe 750. This is so you know how your body reacts. If a problem arises you do not know what compound is causing the issue. However the good thing is that you are running short esters. Sorry my dutch sucks...but I wish you all the best. I would also run nolvadex with the clomid so you dont get gyno during pct.Make sure you get blood work before, during, and after your cycle so you can have beginning stats to compare your off cycle bloods to, you want to be sure you recover. Veel success!
 
In! Leuke verhalen om te lezen, ben benieuwd wat het je gaat opleveren. Succes!
 
Goede manier van kuren dit, je draagt zo nog wat bij aan de wetenschap. Ook top dat jij je directe omgeving inlicht.
 
In! Respect hoe je alles op en bloot vertelt tegen je directe omgeving. Ik heb dat nooit gedurfd. Zelfs mijn tren cycle geheim weten te houden voor mijn vriendin.....
 
Je kan de hcg in een spuit bewaren en daar uit optrekken suc6 met kuur ben benieuwd wat je gaat pakken bij deze in

Thanks voor de tip. ! Dit ga ik in het vervolg doen. Ik heb nu 5000iu in 1ml bacterieel water gedaan en verdeeld over 2 slin spuitjes. Maar het optrekken vanuit een grotere spuit is idd wel wat makkelijker.
 
In! Respect hoe je alles op en bloot vertelt tegen je directe omgeving. Ik heb dat nooit gedurfd. Zelfs mijn tren cycle geheim weten te houden voor mijn vriendin.....

Knap en gedurfd dat je het zelfs voor je vriendin weet te verzwijgen. In mijn optiek is de basis in je relatie dan niet helemaal goed, maar dat is mijn mening. Mijn vriendin heeft altijd achter me gestaan in dit besluit en als ze er niet achter had gestaan, dan had ik het ook niet gedaan. Dit gaat niet alleen mijzelf aan en al helemaal niet als je samenwoont.

Ik vind dat de geheimzinnigheid over het gebruik van AAS het "recreatieve" gebruik nog gevaarlijker maakt voor jezelf en je omgeving. Ik ben er liever open en eerlijk over. Daarbij luchtte het voor mij ook heel erg op om het tegen mijn ouders, broertjes en zusjes te vertellen. Mijn vriendin en vrienden wisten al langer van mijn plannen. Daarbij kan mijn gedrag (negatief en positief) ook veranderen. Dan is daar voor mijn vriendin, familie en vrienden ook een duidelijke verklaring voor. Tevens kan er natuurlijk altijd een bepaalde bijwerking of lichamelijke reactie volgen na het gebruik van AAS, waardoor je wellicht in het ziekenhuis beland. Dit gebeurde een vriend van me een paar maanden geleden. De AAS had een verschrikkelijke bijwerking op zijn lever, waardoor hij naar het ziekenhuis moest. Dan zou ik daar vervolgens ook weer een leugen voor moeten verzinnen? Liever niet...
Daarbij berust een groot deel van de fitness en supplementen wereld op een grote leugen en daar wil ik niet aan bijdragen.

Ik snap overigens wel waarom mensen het liever verzwijgen hoor. Het blijft natuurlijk wel gewoon DRUGS/DOPING, laten we het beestje wel gewoon bij de naam noemen. Ik ken ook niemand die zijn/haar gebruik van coke, xtc etc. aan de hoge klok hangt haha, om even een vergelijking te maken. Het "recreatieve" gebruik van AAS is natuurlijk ook maatschappelijk niet aanvaard, waardoor het ook een stuk moeilijker wordt om er volledig open over te zijn.

Op deze manier zorg ik er in ieder geval voor dat ikzelf, mijn directe omgeving en de lezers van deze log er hopelijk iets leerzaams uit kunnen halen.
 
Knap en gedurfd dat je het zelfs voor je vriendin weet te verzwijgen. In mijn optiek is de basis in je relatie dan niet helemaal goed, maar dat is mijn mening. Mijn vriendin heeft altijd achter me gestaan in dit besluit en als ze er niet achter had gestaan, dan had ik het ook niet gedaan. Dit gaat niet alleen mijzelf aan en al helemaal niet als je samenwoont.

Ik snap jouw optiek geheel. Het heeft te maken met een ex van haar dat ik er niet open en bloot in durf te zijn. Over drugsgebruik ben ik namelijk wel gewoon eerlijk tegen haar. Ben nog steeds aan het twijfelen om het gewoon te vertellen, misschien toch maar eens overwegen na 7 jaar gelukkig samenzijn. Maarja ik ga niet verder jouw log vuilmaken. Heel veel succes en ik zal je volgen.

Daarbij berust een groot deel van de fitness en supplementen wereld op een grote leugen en daar wil ik niet aan bijdragen.

Amen.
 
UPDATE WEEK 1: Van 86 naar 87,5, real quick...
De eerste vier prikken gehad en het viel me allemaal erg mee. Alleen van de eerste prik had ik vier dagen wat spierpijn in de glute, maar geen onoverkomelijke spierpijn, een milde spierpijn. Ik kon nog makkelijk mijn hams&glutes trainen, zonder dat ik er echt last van had.
De afgelopen twee prikken heb ik in mijn quads gezet en hier voel ik helemaal niets van. Geen prikpijn, geen spierpijn, nergens last van. Dat EOD prikken bevalt me prima. Zodoende ga ik morgen gelijk een een poging in mn schouder doen. Mocht ik hier ook geen last van krijgen, dan kan ik in ieder geval op 6 verschillende plekken injecteren.

Hoe voel ik me?
Een vraag die me de afgelopen dagen door meerderen is gesteld. En ik moet eerlijk bekennen... HET VOELT HEERLIJK! Ik ben niet veranderd in een of andere seksmaniak, die zijn libido niet meer onder controle heeft, maar er is wel een duidelijke verhoging van seksdrive. En laat het nou net zo zijn dat mijn vriendin sinds afgelopen vrijdag een week op vakantie is... Gelukkig weet ik die sexdrive om te zetten in een "workforce", en grijp ik niet gelijk naar pornhub.com om de spanning eraf te halen. Ik kan deze drive goed gebruiken om meer werk te verrichten, zowel in de gym als op werk en studie. Ik heb hierdoor een stuk meer motivatie om de dingen te doen die ik moet doen. Daarbij heb ik ook een stuk meer energie gedurende de dag.
Waar ik voornamelijk een verschil in merk zijn mijn energielevels. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met de verbetering van mijn herstel door de AAS. Dit is voor mij het sterkst merkbaar. Ik kan het meten door het gevoel als ik wakker word en het gevoel dat ik heb na mijn werkdag. Over het algemeen werd ik de afgelopen maanden wat vermoeider wakker door de drukte in mijn leven. Hierdoor miste ik energie voor de hele dag. Na een werkdag was ik altijd vermoeid en wat futloos, tot ik aankwam bij de gym. Trainingen geven me altijd een energie boost. Maar na de training kon je me opvegen. Geen energie meer om iets te doen, terwijl er eigenlijk nog tijd gestoken moest worden in mijn studie.
Momenteel heb ik helemaal geen last van deze vermoeidheid. Het is er soms nog wel, maar veel minder. Ik word beter wakker, minder vermoeid na werk, presteer beter in de gym en kan het in de avond nog opbrengen om aan mijn studie te werken.

Hoe verlopen de trainingen?
De split (zie openingspost) die bevalt me erg goed. Door deze 5-daagse cyclus kan ik mijn tijd in de gym veel efficiënter gebruiken. Waar ik normaal altijd 2 uur aan het trainen ben (veel full-body work en front and back splits), heb ik nu maximaal 1,5 uur nodig en dat is inclusief cardio en core. Ik ben altijd iemand geweest die van intensiteit houdt. Ik neem dan ook nooit langer dan een minuut rust tussen de sets door. Dit gaat me nog steeds prima af. Verder is er nog vrij weinig veranderd aan mijn gevoel tijdens de trainingen, behalve dat ik meer energie heb voor de training, waardoor ik me over het algemeen beter voel tijdens de trainingen. Echter kracht sprongen heb ik nog niet gemerkt, maar dat verwacht ik ook niet na mijn eerste week. Ik ben over het algemeen geen krachtmonster, dus zal helemaal geen PRs proberen te verbreken en dat soort gekke dingen. Daar ben ik niet mee bezig en wil ik ook niet. Ik wil mijn gewrichten sparen.

Groei ik wel?
Ik had me voorgenomen om slechts 1 keer per week een meting te doen. Ik kon het echter niet laten om vrijdagochtend toch ff op de weegschaal te gaan staan: ........ 87,5! Ik schrok me dood haha! Anderhalve kilo in 4 dagen en slechts een toename van 200kcals in mijn dieet in vergelijking met het dieet voordat ik begon met AAS. Ik merkte wel direct dat ik wat meer vocht vast hield, dus diezelfde ochtend heb ik de spekblokjes (hoog zoutgehalte) uit mijn omelet gehaald en vervangen door olijfolie. Beginnen met deze zoutbron zorgt er bij mij voor dat ik wat meer vocht vasthoud gedurende de dag. In combinatie met de 5/6 liter water die ik per dag drink zie je een merkbaar verschil in onderliggend vocht. Ik heb hier eerder mee gespeeld in de afgelopen jaren en het werkt echt. Die spek in mijn omelet is alleen zo verdomd lekker haha.
Daarbij heb ik in het weekend mijn cardio iets opgeschroefd. In het weekend doe ik altijd aan fasted cardio, direct nadat ik opsta. Ik neem een groot glas water en stap op de spinningbike. Normaliter doe ik dan 30 min op normaal tempo. Maar afgelopen twee dagen was het 45 per sessie. Het voelde goed.
Vanochtend weer gewogen en een meting gedaan: 87,5! Maar wel minder vocht, wat duidelijk zichtbaar was in de spiegel. Vetpercentage is onveranderd gebleven, nog steeds tussen de 12/13. Vrijdag das dat overigens tussen de 13/14.

Heb ik last van negatieve bijwerkingen?
Hier kan ik heel kort over zijn: 0,00 negatieve bijwerkingen. Geen acne, geen gevoelige tepels of wat dan ook. Geen verhoogde bloeddruk, geen last van organen etc. Conditie is ook niet achteruit gegaan. Dit houd ik dan ook in stand met cardio. Ja, het vocht was een puntje, maar dit is vaak te bewerken met je voeding (wat ook vaak de oorzaak is), zoals is gebleken na vrijdag.

Conclusie en vervolg
Het is vrij duidelijk dat de gear in ieder geval goed is. Ik had niet verwacht dat ik 1,5 kilo zou aankomen in een week. Ik dacht maximaal 1kg. Op dit moment ben ik enkel positief en heb ik alleen nog de positieve bewerkingen mogen ervaren. Ik ben dan ook erg benieuwd wat de NPP gaat doen over 3 weken.
Het plan is nu om mijn kcals te verhogen met 100, dus 3300 in totaal. Ik zal in eerste instantie mijn vetten iets verhogen en brengen tot het niveau van mijn carbs. Tot dat punt zal ik niets veranderen aan mijn carbs en protein. Laten we eens kijken of ik deze week nog eens 1,5 kilo kan pakken.
 
Laatst bewerkt:
lekker uitgebreid verhaal. in!
 
Knap en gedurfd dat je het zelfs voor je vriendin weet te verzwijgen. In mijn optiek is de basis in je relatie dan niet helemaal goed, maar dat is mijn mening. Mijn vriendin heeft altijd achter me gestaan in dit besluit en als ze er niet achter had gestaan, dan had ik het ook niet gedaan. Dit gaat niet alleen mijzelf aan en al helemaal niet als je samenwoont.

Ik vind dat de geheimzinnigheid over het gebruik van AAS het "recreatieve" gebruik nog gevaarlijker maakt voor jezelf en je omgeving. Ik ben er liever open en eerlijk over. Daarbij luchtte het voor mij ook heel erg op om het tegen mijn ouders, broertjes en zusjes te vertellen. Mijn vriendin en vrienden wisten al langer van mijn plannen. Daarbij kan mijn gedrag (negatief en positief) ook veranderen. Dan is daar voor mijn vriendin, familie en vrienden ook een duidelijke verklaring voor. Tevens kan er natuurlijk altijd een bepaalde bijwerking of lichamelijke reactie volgen na het gebruik van AAS, waardoor je wellicht in het ziekenhuis beland. Dit gebeurde een vriend van me een paar maanden geleden. De AAS had een verschrikkelijke bijwerking op zijn lever, waardoor hij naar het ziekenhuis moest. Dan zou ik daar vervolgens ook weer een leugen voor moeten verzinnen? Liever niet...
Daarbij berust een groot deel van de fitness en supplementen wereld op een grote leugen en daar wil ik niet aan bijdragen.

Ik snap overigens wel waarom mensen het liever verzwijgen hoor. Het blijft natuurlijk wel gewoon DRUGS/DOPING, laten we het beestje wel gewoon bij de naam noemen. Ik ken ook niemand die zijn/haar gebruik van coke, xtc etc. aan de hoge klok hangt haha, om even een vergelijking te maken. Het "recreatieve" gebruik van AAS is natuurlijk ook maatschappelijk niet aanvaard, waardoor het ook een stuk moeilijker wordt om er volledig open over te zijn.

Op deze manier zorg ik er in ieder geval voor dat ikzelf, mijn directe omgeving en de lezers van deze log er hopelijk iets leerzaams uit kunnen halen.
Inderdaad zou of ook altijd eerlijk tegen mijn vriendin als ik kuur anders komen er problemen aan..
 
Waarom eigenlijk zo torenhoog in eiwitten en vetten en relatief laag in carbs?

Ik hoop op deze manier mijn vet% in bedwang te kunnen houden. In de eerste week is dit gelukt. Ik heb een kantoorbaan en zit ik de gehele dag op een stoel. Ik heb gedurende de dag dus geen carbs nodig.
Het plan is eigenlijk om in de eerste vier weken nog iets te zakken in vet% door een high protein + high fat dieet aan te houden. Deze week zal ik mijn cardio en vetten nog iets verhogen om te kijken of ik iets kan zakken in vet%. In week 1 is het op hetzelfde niveau gebleven. Ik geeft mezelf nu nog drie weken om max 2% te zakken, wat mogelijk moet zijn icm de verhogingen van mijn cardio. Na deze periode ga ik mijn carbs wat opschroeven gedurende 6 weken. De verhoudingen zullen dus nog wat veranderen gedurende deze 10 weken. Mogelijk verlaag ik dan ook mijn eiwitten en vetten.

Het dieetprincipe heb ik overigens van een programma van Ben Pakulski. Ik heb een dieetplanner van hem aangeschaft een paar jaar terug en tot nu toe bevalt dit me prima. Echter moet ik volgens deze dieetplanner zelfs nog meer proteïne eten, namelijk 340 gr per dag. Dit artikel volgt dat principe ook een beetje: http://www.musculardevelopment.com/...ilding-muscular-development.html#.WAXi1PmLRpg
 
Back
Naar boven