AndroidHealthClinic

ten einde raad 2 jaar pijn in nek en trapezius

Bezoekers in dit topic

ik neem bewust niets van pijnstillers, wil daar niet aan verslaafd worden alsof het tictacs zijn en dat maskeert ook maar het probleem

bedankt

Langs de andere kant is acute pijnbestrijding een belangrijke factor om het chronisch worden van klachten te vermijden. Veel mensen vergeten dat. Een goed schema opgemaakt door een competente arts voor 7-14 dagen is zeker geen probleem. Ik zie vaak tough guys die graag pijn verbijten en denken dat ze daarmee geholpen zullen zijn, tegen deskundig advies van verschillende specialisten in. Jouw geval is misschien anders omdat je al chronische pijn hebt maar algemeen aannemen dat je van een korte periode medicatie verslaafd wordt is gewoon fout.
 
Zijn nog andere mobilisatie oefeningen voor hoogcervicaal. Helemaal naar beneden kijken en daar je hoofd licht link en rechts draaien. Hoofd in gecorrigeerde houding naar link of rechts draaien en daar een paar ja-knikjes maken. Probeer maar eens. Werd je suboccipitale musculatuur links nagekeken?

Oa ja. Weet alleen niet of dit nu de plek is om mijn gehele behandelsessie te gaan bespreken.
Gatz als je vragen hebt...stuur maar een pm zoals we hebben afgesproken.
 
Grootste kwakzalverij die er bestaat. Je atlas corrigeren, right. Mooi verhaaltje wel op die site, zullen ongetwijfeld mensen inlopen.
Als je atlas maar goed zit! ;)

Vorig jaar een patiente gehad die dat had laten doen, want bij haar in de familie had iedereen hoge bloeddruk en die atlas correctie zou dat verbeteren. Kwam bij mij met knallende koppijn en een flexie beperking hoog cervicaal. :Roflol:
 
Ah nekpijn. Heb ik ook, versleten tussenwervelschijf. Pijn in mijn nek en uitstraling naar de linkerarm bij lateroflexie.

Werd de afgelopen maanden alleen maar erger. Nu is het bijna over. In 3 weken!

Dikke kans dat je triggerpoints in je scaleni en rhomboidius/ infraspinatus en je pectoralis minor hebt. Vooral die scaleni zijn leuke jongens, zorgen overal voor problemen, maar zelf doen ze zelden pijn. Ze zitten vast aan je c3 c4 c5 en c6.

Kun je je voorstellen als ze daar aan gaan trekken, je tussenwervelschijven onder druk komen te staan? Als je dan een rontgen bekijkt zijn je wervelschijven verdund: oordeel is vaak: versleten tussenwervelschijf met compressie van de zenuwwortel.

Helaas is een beknelde zenuw ontzettend zeldzaam, dat is ook de reden dat rug en nekoperaties vaak niet het pijnverminderende effect hebben. Het is namelijk niet de oorzaak.

Nagenoeg alle pijn komt vanuit de spieren. Als je echt zenuwpijn hebt dan merk je dat wel (wel eens je telefoonbotje in je elleboog gestoten? Dat gevoel constant dat is een beknelde zenuw)

Doordat je triggerpoints hebt (knoopjes in de spieren die ervoor zorgen dat de spier minder doorbloedt wordt en zijn afvalstoffen niet kwijt kan) komt alles onder druk te staan en krijg je steeds meer klachten. Klote is echter dat de pijn nagenoeg altijd op een plek zit, waar de triggerpoint zich niet bevindt. Dit heet referred pain. Tevens lijkt de pijn vaak op een pijn waarbij je aan een andere oorzaak denkt (de uitstraling naar je arm is dan door een zogenaamd beknelde zenuw, terwijl in werkelijkheid de spier zelf de pijn veroorzaakt of de plexus brachialis afgekneld wordt door de scaleni spier.

Dus ga naar een goede manuele therapeut die triggerpoint therapie toepast of ga naar een ervaren triggerpoint therapist. Dikke kans dat je van je pijn afkomt.

Groetjes,

Jeroen
 
Doe je zittend werk achter een computer bijvoorbeeld?
 
Back
Naar boven