2g per 100g = 1% ??
Nee 1 procent van de totale energiebehoefte. Niet 1 procent van de vetten in margarines etc.
Volg de onderstaande video samen om te zien hoe u onze site kunt installeren als een web-app op uw startscherm.
Notitie: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Volg het forum via Google Nieuws
2g per 100g = 1% ??
Wetsvoorstel binnen BE senaat/EU om vanaf eind '14 langzaam wat aan de transvetten te gaan doen (waar zij ook palmolie en kokosolie onder laten vallen).
Wetsvoorstel
Conclusie uit voorstel:
Zowel de Hoge Gezondheidsraad als de EFSA bevelen aan om het verbruik van transvetzuren van industriële oorsprong zo veel mogelijk te beperken. De Hoge Gezondheidsraad raadt specifiek aan om de verkoop te verbieden van voedingsmiddelen met meer dan 2 g transvetzuren per 100 g olie of vet, zodat de inname van transvetzuren tot < 1 % van de totale energiebehoefte beperkt wordt.
Bij gebrek aan Europese wetgeving, en net zoals in bepaalde Europese en niet-Europese landen, neemt dit wetsvoorstel maatregelen met betrekking tot transvetzuren van industriële oorsprong. Enerzijds verbiedt het wetsvoorstel de handel of het in de handel brengen en de fabricage van voedingsmiddelen met meer dan 2 g transvetzuren van industriële oorsprong per 100 g olie of vet.
Anderzijds geldt dezelfde beperking voor kokosolie en palmolie. De Hoge Gezondheidsraad waarschuwt immers voor de vervanging van transvetzuren door palmolie en kokosolie, aangezien zij hoogstwaarschijnlijk even schadelijk zijn als transvetzuren. De bedoeling van dit wetsvoorstel is dus om het totale gehalte van transvetzuren, palmolie en kokosolie per voedingsmiddel te beperken tot 2 g per 100 g olie of vet, zodat de totale inname van deze schadelijke vetten tot < 1 % van de totale energiebehoefte beperkt wordt.
Ten slotte vereist het wetsvoorstel een duidelijke vermelding van het transvetzurengehalte op het etiket van het voedingsmiddel. Ook voor het gehalte aan kokosolie en palmolie geldt deze verplichting.
Zonnebloem olie is dat transvet of gehard plantaardig vet?
plantaardig vet.
Volgens mij is het zo dat als op een verpakking "plantaardig vet" staat dit eigenlijk transvet is.
Alleen (zonnebloem)olie heeft plantaardige vetten (=natuurlijk)
het filmpje zegt het zelf ook:"wij consumenten moeten beseffen dat transvet nog niet op alle labels staat." dus zou heel goed kunnen..Erg informatief filmpje Big T.
Ik walg echt van de voedingsindustrie, dat ze die troep durven te verkopen.. ****ing belachelijk. Ze zouden transvet gewoon moeten verbieden in Nederland, net als Arnold heeft gedaan in California.
En wat ik me nog steeds afvraag: zit er nou transvet in calve pindakaas? Het staat er niet op iig, maar in Nederland zijn ze niet verpicht om het te vermelden dacht ik..
Weet iemand hoe het in de USA geregeld is met palm en kokosolie? Volgens mij zijn daar alleen in bepaalde staten transvetten verboden in de horeca en is het hele land verplicht om transvetten op etiketten te melden, ook een mooi begin voor de EU lijkt me...
Many health organizations advise against the consumption of high amounts of coconut oil due to its high levels of saturated fat, including the United States Food and Drug Administration,[2] World Health Organization,[3] International College of Nutrition,[4] the United States Department of Health and Human Services,[5] American Dietetic Association,[6] American Heart Association,[7] British National Health Service,[8] and Dietitians of Canada.[9]
Coconut oil contains a large proportion of lauric acid—a saturated fat that raises blood cholesterol levels by increasing the amount of high-density lipoprotein (HDL) cholesterol and low-density lipoprotein (LDL) cholesterol.[30] It is also found in significant amounts in laurel oil, palm kernel oil (not to be confused with palm oil), human and animal breast milk, and sebaceous gland secretions.[31][32] This may create a more favourable blood cholesterol profile, although it is unclear whether coconut oil may promote atherosclerosis through other pathways.[30] Because much of the saturated fat of coconut oil is in the form of lauric acid, coconut oil may be a better alternative to partially hydrogenated vegetable oil when solid fats are required.[33] In addition, virgin coconut oil (VCO) is composed mainly of medium-chain triglycerides,[34] which may not carry the same risks as other saturated fats.[33][35]
Advocacy against coconut and palm oils in the 1970s and 1980s due to their perceived danger as a saturated fat caused companies to substitute trans fats instead of them, unaware of their health-damaging effects.[36]
Heb die twee trienen een e-mail gestuurd. Hopelijk is dit nog tegen te houden.
Geen antwoord.Laat ons eens weten wat ze geantwoord hebben.
Misschien ff googlen ?Waar zit dat dan juist in?