Ook bij de voedselbereiding in de keuken kunnen transvetzuren ontstaan, bijvoorbeeld bij het gebruik van onverzadigde plantaardige oliën om te frituren. Hoe sterker onverzadigd de olie, hoe meer transvetzuren kunnen ontstaan[bron?]. Dat werpt een ander licht op de pogingen van de overheid om consumenten en cafetariahouders zoveel mogelijk met meervoudig onverzadigde plantaardige oliën te laten frituren (campagne "Verantwoord frituren"). Het is nog maar de vraag of frituren in meervoudig onverzadigde vetzuren wel zo gezond is.[
Bron: wikipedia
Toch wel
Die wikipedia pagina had ik even goed geschreven kunnen hebben. Daarbij staat er nog letterlijk achter [bron?]
Wat betekent dat iemand anders met een kritische blik opgemerkt heeft dat voor die bewering (transvetten uit (m)ov vormen doormiddel van verhitting) geen wetenschappelijke bron is gebruikt. Niet dat ik het tegenspreek of ontken, wil alleen duidelijk maken dat wikipedia geen wetenschappelijke bron is en dus niet betrouwbaarder. Zeker niet als er naar een bron gevraagd wordt en die niet gegeven kan worden.
Laatst bewerkt:


is eigenlijk niet te geloven dat mensen dit dagelijks kunnen eten