MuscleMeat

Sponsored sticky Musclemeat.nl - Vlees online bestellen

Lekkere kip hoor @Scoobz0r

Me ouders vinden het ook lekker top kippie!

2qt91ue.jpg
 
Zo, was weer tijd voor een bestelling :D Deze keer voor veel vis gekozen aangezien ik gek ben van Zalm. Volgende maand weer voor kip ! Bestelling 100032911

Ik zag trouwens dat de banner van de website "sponsor van DBB" nog linkt naar het oude forum.
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #6.863
Lekkere kip hoor @Scoobz0r

Me ouders vinden het ook lekker top kippie!

2qt91ue.jpg

Top :) eerste review dan binnen voor dit nieuwe product:
http://musclemeat.nl/kipfilet-roasted

Bedankt voor de foto!

Zo, was weer tijd voor een bestelling :D Deze keer voor veel vis gekozen aangezien ik gek ben van Zalm. Volgende maand weer voor kip ! Bestelling 100032911

Ik zag trouwens dat de banner van de website "sponsor van DBB" nog linkt naar het oude forum.

Ik zie het, 12kg aan gerookte en rauwe zalm :meal:. Bedankt voor je order! Banner weten we inderdaad, staat op het 'to do' lijstje van onze website jongen, maar die is even druk met wat backend dingen. Wordt binnenkort veranderd! Thnx voor het melden iig.
 
Top :) eerste review dan binnen voor dit nieuwe product:
http://musclemeat.nl/kipfilet-roasted

Bedankt voor de foto!



Ik zie het, 12kg aan gerookte en rauwe zalm :meal:. Bedankt voor je order! Banner weten we inderdaad, staat op het 'to do' lijstje van onze website jongen, maar die is even druk met wat backend dingen. Wordt binnenkort veranderd! Thnx voor het melden iig.
wow is dat de kipfilet roasted van de foto??

Dat ziet er lekker uit!
 
@Scoobz0r vraagje over de kipfilet blokjes 200gram, (tandoori etc etc.) Wanneer ik deze in de magnetron doe lijkt het veel minder en zit ik ook veel minder vol dan wanneer ik het eet als ik het laat ontdooien in niet opwarm? nu is mijn vraag? veranderd het de voedingswaarde van de kip wanneer ik dit in de magentron doe? want warm is wel lekkerder:D? Alvast bedankt:)!
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #6.866
wow is dat de kipfilet roasted van de foto??

Dat ziet er lekker uit!

Klopt! Je hoeft ze alleen in de magnetron te doen 2-3 minuten op 750watt vanuit bevroren toestand en ze zien er zo uit. Daarnaast ontzettend mals. Ik heb deze op het moment in mijn dieet zitten voor na het trainen. Je hebt door de malsheid 3 filets zo weg, een filet weegt 90-110gr dat is gemiddeld 300gr, ideaal.

@Scoobz0r vraagje over de kipfilet blokjes 200gram, (tandoori etc etc.) Wanneer ik deze in de magnetron doe lijkt het veel minder en zit ik ook veel minder vol dan wanneer ik het eet als ik het laat ontdooien in niet opwarm? nu is mijn vraag? veranderd het de voedingswaarde van de kip wanneer ik dit in de magentron doe? want warm is wel lekkerder:D? Alvast bedankt:)!

Het kan zijn dat je er vocht uit haalt, maar dat zou niet verder dan 20gr vocht uberhaupt moeten kunnen zijn. Ik denk niet dat je 20gr merkt met vol zitten. De voedingswaarde veranderen niet als in dat de macro's gewoon achter blijven. Ik heb dit toevallig getypt in een ander topic, ik copy paste het nog even, mocht je daarna vragen hebben dan hoor ik het graag (klik op de spoiler).

Bij vlees altijd het rauw gewicht nemen (bij Muscle Meat bevroren gewicht), omdat welk vlees of vis product je ook bakt, het altijd vocht dat van nature er in zit, naar buiten treed, maar geen geen macro's zoals eiwit, vetten etc zijn. Om een voorbeeld te geven: onze beef jerky labtest waar we 150gr biefstukken via de oven naar 50gr brengen. Deze 50gr heeft de voedingswaarde van de 150gr rauwe biefstuk. De 'Clue' is dat het niet uit maakt hoeveel vocht je verliest (via de oven verlies je bv vaak meer dan bakken), zolang het vocht van nature er maar in zat, en geen vocht was toegevoegd. Als je bv de LIDL diepvries kip zak koopt waar 8% water aan toegevoegd is (zie achterkant label), dan moet je dus anders gaan rekenen. We gaan nooit van bereid gewicht uit, omdat dit niet stabiel is. De ene keer vak je de kip een minuut langer dan de andere keer, waardoor het gewicht schommelt. Bij bereide producten in de supermarkt en bij Muscle Meat ligt dat anders, omdat dit machinaal gebeurt met minder dan een 1% afwijking. Daardoor kan je wel van bereid macro's uit gaan.

Bij vis zit er vaak een glacering om heen, bescherm laag van ijs. Ook wel uitlek gewicht. Stel er staat 600gr, uitlek gewicht 540gr. Dan betekent dat er om de vis 10% water toegevoegd is. Pak je dan deze vis, je weegt hem op 200gr, haal dan deze 10% er af. Je eet dan dus een rauw gewicht straks van 180gr.

Bij koolhydraten zoals rijst en pasta gaat de weg andersom, dit zuigt vocht op. Onze kant-en-klare basmati rijsten zijn bv makkelijk terug te rekenen: 100gr rauw = 250gr gekookt. Omdat je thuis niet weet hoeveel het opzuigt en het elke keer anders is, altijd met rauw gewicht rekenen.
 
Klopt! Je hoeft ze alleen in de magnetron te doen 2-3 minuten op 750watt vanuit bevroren toestand en ze zien er zo uit. Daarnaast ontzettend mals. Ik heb deze op het moment in mijn dieet zitten voor na het trainen. Je hebt door de malsheid 3 filets zo weg, een filet weegt 90-110gr dat is gemiddeld 300gr, ideaal.



Het kan zijn dat je er vocht uit haalt, maar dat zou niet verder dan 20gr vocht uberhaupt moeten kunnen zijn. Ik denk niet dat je 20gr merkt met vol zitten. De voedingswaarde veranderen niet als in dat de macro's gewoon achter blijven. Ik heb dit toevallig getypt in een ander topic, ik copy paste het nog even, mocht je daarna vragen hebben dan hoor ik het graag (klik op de spoiler).

Bij vlees altijd het rauw gewicht nemen (bij Muscle Meat bevroren gewicht), omdat welk vlees of vis product je ook bakt, het altijd vocht dat van nature er in zit, naar buiten treed, maar geen geen macro's zoals eiwit, vetten etc zijn. Om een voorbeeld te geven: onze beef jerky labtest waar we 150gr biefstukken via de oven naar 50gr brengen. Deze 50gr heeft de voedingswaarde van de 150gr rauwe biefstuk. De 'Clue' is dat het niet uit maakt hoeveel vocht je verliest (via de oven verlies je bv vaak meer dan bakken), zolang het vocht van nature er maar in zat, en geen vocht was toegevoegd. Als je bv de LIDL diepvries kip zak koopt waar 8% water aan toegevoegd is (zie achterkant label), dan moet je dus anders gaan rekenen. We gaan nooit van bereid gewicht uit, omdat dit niet stabiel is. De ene keer vak je de kip een minuut langer dan de andere keer, waardoor het gewicht schommelt. Bij bereide producten in de supermarkt en bij Muscle Meat ligt dat anders, omdat dit machinaal gebeurt met minder dan een 1% afwijking. Daardoor kan je wel van bereid macro's uit gaan.

Bij vis zit er vaak een glacering om heen, bescherm laag van ijs. Ook wel uitlek gewicht. Stel er staat 600gr, uitlek gewicht 540gr. Dan betekent dat er om de vis 10% water toegevoegd is. Pak je dan deze vis, je weegt hem op 200gr, haal dan deze 10% er af. Je eet dan dus een rauw gewicht straks van 180gr.

Bij koolhydraten zoals rijst en pasta gaat de weg andersom, dit zuigt vocht op. Onze kant-en-klare basmati rijsten zijn bv makkelijk terug te rekenen: 100gr rauw = 250gr gekookt. Omdat je thuis niet weet hoeveel het opzuigt en het elke keer anders is, altijd met rauw gewicht rekenen.
Duidelijk! Thanks voor de snelle reactie en super service! Heel blij dat jullie dit doen, thx!!
 
Die 2,5 kilo kipfilet blokjes zijn erg lekker. Ik vindt ze zelfs beter de blokjes waar je mee begon. De naar mijn mening hoge zoutgehalte proef je er niet vanaf. Neemt niet weg dat het er toch in zit :P.
Topproduct die nu vast in mijn dieet zit.
 
@Scoobz0r Wanneer zou de low fat rundegehakt terug binnen komen ?

grtz
 
@Scoobz0r Waar zijn de 2,5kg kipfilet IQF gebleven? Staan niet meer op de site :eek:
 
Heeft het gebruiken van zulke lage temperaturen om in te vriezen geen negatief effect op veel anti-oxidanten in fruit (bv. jullie bosbessen)?
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #6.872
Duidelijk! Thanks voor de snelle reactie en super service! Heel blij dat jullie dit doen, thx!!

:thumbs: mooi, bedankt voor de complimenten!

Die 2,5 kilo kipfilet blokjes zijn erg lekker. Ik vindt ze zelfs beter de blokjes waar je mee begon. De naar mijn mening hoge zoutgehalte proef je er niet vanaf. Neemt niet weg dat het er toch in zit :P.
Topproduct die nu vast in mijn dieet zit.

Goed om te lezen martynn! Wij hebben ook het idee een goede keus hiermee gemaakt te hebben (de 200gr naturel vervangen te hebben).


@Scoobz0r Wanneer zou de low fat rundegehakt terug binnen komen ?

grtz

Helaas aankomende maandag pas. Dit betekend dat het vanaf donderdag 16:00 weer besteld kan worden omdat we van ma t/m do 15:00 versturen.

@Scoobz0r Waar zijn de 2,5kg kipfilet IQF gebleven? Staan niet meer op de site :eek:

Bij staat het er nog :D http://musclemeat.nl/kipfilet-europa

Heeft het gebruiken van zulke lage temperaturen om in te vriezen geen negatief effect op veel anti-oxidanten in fruit (bv. jullie bosbessen)?

Nee juist een positief effect! Als eerst wordt het groente en fruit pas geoogst wanneer het rijp is. De voedingswaarden zijn dan gepiekt (wat bij vers anders wil zijn). Daarna wordt alles maximaal in stand gehouden door het razendsnel met -40graden of lager in te vriezen. Zo blijft alles in tact. Kleinere ijskristallen -> minder beschadiging van cel structuur aan groente en fruit. Het is juist schadelijk als je het met mindere temperaturen invriest, -18 in een thuis vriezer. Grote ijskristallen, kwaliteit gaat omlaag.
 
Haha nee ik bedoelde eigenlijk de kant en klare kip blokjes naturel van 2,5kg. Die nog vrij nieuw waren. @Scoobz0r
 
Thx, dan zal ik dit weekend bestellen.

Bedankt voor de snelle reactie @Scoobz0r
 
De gemarineerde biefstuk stukken Argentina Fire zijn echt heel lekker! Even kort bakken en klaar is kees.
 
Gebruikt iemand hier de rijst of zoete aardappelen icm kip voor mealprep? Hoe is de ervaring hiermee? Ik wil dan elke ochtend mijn portie kip en rijst/aardappelen uit vriezer halen en op werk opwarmen in de micro.
 
Kipballetjes en de kipreepjes geprobeerd. Smullen smullen !
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #6.879
Thx, dan zal ik dit weekend bestellen.

Bedankt voor de snelle reactie @Scoobz0r

:thumbs:

De gemarineerde biefstuk stukken Argentina Fire zijn echt heel lekker! Even kort bakken en klaar is kees.

Could not agree more :D. Ik meng ze zelf af en toe met de zoete aardappel puree. De marinade gaat dan door de zoete aardappel heen = :meal: . Misschien een leuke tip!

Gebruikt iemand hier de rijst of zoete aardappelen icm kip voor mealprep? Hoe is de ervaring hiermee? Ik wil dan elke ochtend mijn portie kip en rijst/aardappelen uit vriezer halen en op werk opwarmen in de micro.

Er zal vast nog wel iemand reageren, maar je idee is ook mede waarvoor het bedoeld is. Ofwel het kan perfect. Kijk eens hier: [Link niet meer beschikbaar]. Daar zijn instagram foto's van onze klanten. Vaak zie je wat jij wilt voorbij komen in de foto's met onze producten.

Kipballetjes en de kipreepjes geprobeerd. Smullen smullen !

:thumbs: super! thnx voor je mening.
 
Terug
Naar boven