Loempia was lekker pik! Jammer dat ik er niet ff 2 in de over heb gedaan. 4,5/5, beetje aftrek omdat het wat bewerkelijker is ivm oven of bakken. Ga nog wel ff proberen hem vanuit vriezer de microgolfoven in de doen, kijken hoe dat dan smaakt.
Denk dat als ik de rotti in de oven doe dat ding ook nog stukken beter gaat smaken.
4.5/5.0, nice

. Denk dat hij dan slap wordt ipv krokant, maar je kunt het proberen ja.
Ik heb weinig oven ervaring, maar let goed op dat je de roti rol niet uitdroogt!
Ik heb nu inmiddels een aantal keren besteld en het valt me op bij de kant en klare kipblokjes dat ik steeds vaker pakjes heb die niet meer vacuum zijn.
Nu waren alweer 7 pakjes van de 20 lek. Op zich geen probleem als ik het er op tijd uithaal. Maar bij het ontdooien loopt er wel vocht uit.
Ik had dit vorige keer ook al aangegeven. Heb je deze klacht vaker gehad?
ps.. moet wel zeggen dat de doos aardig gedeukt was.. dus er zal niet zachtzinnig met het pakket zijn omgegaan. Mogelijk heeft dat nog invloed?
Het was een probleem van vroeger, toen we net bestonden. We kregen meldingen als de jouwe. Men ontdooide het in water, sommige pakjes liepen vol. We kregen iets van 1 mail per week hierover en dat is veel. We dachten eerst dat het aan de machine lag, maar gaande weg merkte we dat wij en onze medewerkers nog nooit een lek pakje thuis had gehad, waardoor we de conclusie konden trekken dat het tijdens transport gebeurde. We zijn toen overgestapt op het sterkste plastic dat beschikbaar is. Ook meteen dit plastic voor nieuwe producten die erna ontwikkeld zouden worden (beef meatballs etc.). Sindsdien krijgen we nog 1x in twee maanden deze mail en beschouwen het als best mogelijk opgelost. Tot nu toe alle keren dat we een melding krijgen, meld de klant zelf of na vraag van mij dat het pakket er van buiten beschadigd uit ziet. Het komt dus doordat wat je zegt. Een pakket (inclusief droogijs etc) weegt minimaal 8-10kg. Als dat van 3 meter hoog valt... en de pakjes komen met een knal op elkaar kan er een minuscuul gaatje ontstaan. We raden dan ook altijd aan in de koelkast te ontdooien of een extra zakje er om heen en dan pas in water leggen voor ontdooien, wanneer je merkt dat er eentje lek is. Mails die we hier over krijgen worden altijd netjes behandeld als in gekeken naar de ernst van de situatie --> compensatie etc. als iets weggegooid moest worden. Ik zie trouwens dat je altijd voor de kipblokjes kant en klaar gekruid 200gr gaat. Heb je de 2.5kg zakken al eens geprobeerd Marina? zo niet, echt een aanrader:
http://musclemeat.nl/kant-en-klare-kipfilet-blokjes-naturel
[Link niet meer beschikbaar]
Argentijnse kippen zitten wel aan elkaar vast (tot nu toe alleen tot 2 stuks aaneengevroren tegengekomen maar wie weet, de zak is nog niet op), zak is toch goed dicht, heb ook bijna geen vriesbrand op m'n kippen. Denk dat het komt omdat het helemaal onderaan ligt en er producten bovenop liggen, zijn er trucs om die van elkaar af te krijgen (buiten natuurlijk gewoon alletwee de kippen eruit te halen)?
Heb overigens de paprikareepjes nog een keer geprobeerd, waren nu juist een beetje slap (koud bij salade gedaan). Toen ik ze door m'n omelet in de pan had gegooid waren ze juist te taai.
Mijn ervaring is dat het niet echt gevroren tegen elkaar is, maar het 'kleeft'. Een effect dat droogijs kan hebben tussen producten door de extreme kou. Kan je er even een harde knal aangeven en kijken of ze los uit elkaar vallen? Ik verwacht dat het bij die 2 stukken blijft, we krijgen er iig nooit een melding over, maar ik herken dat kleven dus bij mijn zak wel eens thuis.
De paprika is geblancheerd, dus kort gekookt, ziekte verwekker vrij gemaakt. Dus ik verwacht dan ook dat als je ze niet bereid en alleen ontdooit dat ze zacht zijn. Bij bakken onttrek je vocht dus de structuur veranderd die je in de mond ervaart. Excuus, het is mij totaal ontschoten wat ik beloofd had, zelf even experimenteren ermee. Heb net een alarm klokje gezet die mij morgen herinnerd het mee te nemen.