MuscleMeat

Nieuw in de supermarkt! (1 bezoeker)


Bezoekers Topic (Leden: 0, Gasten: 1)

Steks

Monstrous Giant
Lid geworden
21 feb 2017
Berichten
12.454
Waardering
11.744
Lengte
1m82
Massa
86kg
Dit zijn denk ik gewoon losse kogelbiefstukjes. Niet geplakt dus:

Zullen niet het meest malse stukje vlees zijn, maar ideaal voor beef curry's, beef stroganoff, etc.
Of sousvide ;) ik heb laatst ook 2 goedkope biefstukjes zo bereidt, heel smakelijk wordt het niet, want het blijft goedkoop vlees zonder veel smaak, maar het is wel door en door mals.
 

apfelstrudel

Monstrous Giant
+10 jaar member
Lid geworden
15 nov 2008
Berichten
12.980
Waardering
8.730
Lengte
1m86
Massa
96kg
Vetpercentage
20%
Of sousvide ;) ik heb laatst ook 2 goedkope biefstukjes zo bereidt, heel smakelijk wordt het niet, want het blijft goedkoop vlees zonder veel smaak, maar het is wel door en door mals.
Sowieso sous vide. Lekker makkelijk want ze zijn al vacuumverpakt. Dan nog ff bakken in de roomboter voor de maillard reactie en dan trancheren. Nice nice
 

Steks

Monstrous Giant
Lid geworden
21 feb 2017
Berichten
12.454
Waardering
11.744
Lengte
1m82
Massa
86kg
Ja maar ik wist niet dat ze dat ook deden bij biefstuk. Best schandalig. Was er geen aflevering van keuringsdienst van waarde die hier over ging?
Ja, het ging toen ook deels over rundvlees, daarbij is het het gevaarlijkst want iedereen eet zijn kip en varkensvlees (op een baasje na) doorbakken, maar rundvlees in veel gevallen niet.
 

Steks

Monstrous Giant
Lid geworden
21 feb 2017
Berichten
12.454
Waardering
11.744
Lengte
1m82
Massa
86kg
Sowieso sous vide. Lekker makkelijk want ze zijn al vacuumverpakt. Dan nog ff bakken in de roomboter voor de maillard reactie en dan trancheren. Nice nice
Ik doe het tegenwoordig met een gasbrander of op een loeihete gietijzeren bakplaat van mijn bbq. Steak ga ik nooit meer anders garen.
 

apfelstrudel

Monstrous Giant
+10 jaar member
Lid geworden
15 nov 2008
Berichten
12.980
Waardering
8.730
Lengte
1m86
Massa
96kg
Vetpercentage
20%
Van al dat gepraat over lekker eten krijg ik trek. Ik ga maar eens m'n koelkast plunderen.
 

apfelstrudel

Monstrous Giant
+10 jaar member
Lid geworden
15 nov 2008
Berichten
12.980
Waardering
8.730
Lengte
1m86
Massa
96kg
Vetpercentage
20%
Ja, het ging toen ook deels over rundvlees, daarbij is het het gevaarlijkst want iedereen eet zijn kip en varkensvlees (op een baasje na) doorbakken, maar rundvlees in veel gevallen niet.
Varkenshaasjes doe ik altijd sous vide op 56,5 graden celcius. Altijd de perfecte varkenshaas. En qua kip gewoon geen kipfilet eten maar kippendij. Die kan wel wat hebben en wordt dus niet zo snel droog als ie wat verder gaart. Perfect voor op de bbq. Lekker al het vet laten zitten, smelt toch weg en geeft veel smaak. Is per kg ook nog eens goedkoper.
Binnenkort eens een kipfilet op 64 graden C sous vide garen. Ben wel benieuwd hoe dat wordt.

In Japan heb je trouwens kip sashimi. Rauwe kip dus.
 

Steks

Monstrous Giant
Lid geworden
21 feb 2017
Berichten
12.454
Waardering
11.744
Lengte
1m82
Massa
86kg
Varkenshaasjes doe ik altijd sous vide op 56,5 graden celcius.
En varkensfilet, ik had laatst een stuk op 60°C gedaan, maar dat was denk ik toch te warm. Zou 56,5°C ook goed zijn?
 

apfelstrudel

Monstrous Giant
+10 jaar member
Lid geworden
15 nov 2008
Berichten
12.980
Waardering
8.730
Lengte
1m86
Massa
96kg
Vetpercentage
20%
En varkensfilet, ik had laatst een stuk op 60°C gedaan, maar dat was denk ik toch te warm. Zou 56,5°C ook goed zijn?
Bij 56,5°C vind ik varkenshaasjes het best. Nog roze van binnen, mals.
 

Steks

Monstrous Giant
Lid geworden
21 feb 2017
Berichten
12.454
Waardering
11.744
Lengte
1m82
Massa
86kg
Volgens mij kon je alles op 55°C garen zolang de kern maar minimaal 2 uur die temp heeft gehad.
 

apfelstrudel

Monstrous Giant
+10 jaar member
Lid geworden
15 nov 2008
Berichten
12.980
Waardering
8.730
Lengte
1m86
Massa
96kg
Vetpercentage
20%
Een tip trouwens, als je vlees lang (8+ uur) laat garen onder de 60 graden dan is het handig om de buitenkant heel kort ff te bakken of de vacuumzak ff in kokend water te leggen.

Door contaminatie kunnen melkzuurbacteriën op de buitenkant van je vlees zitten. Deze groeien bij deze temperatuur goed en gaan pas dood vanaf de 60 graden. Je hebt dan de kans dat als je na 8 uur de zak openmaakt dat je een stinkende kaasgeur hebt. Het vlees is gewoon goed, maar vlees dat stinkt naar kaas zit niemand op te wachten ;). Dus eventjes in kokend water zou de bacteriën moeten doden. En handschoentjes gebruiken om de kans op contaminatie te verkleinen.
 
Laatst bewerkt:

apfelstrudel

Monstrous Giant
+10 jaar member
Lid geworden
15 nov 2008
Berichten
12.980
Waardering
8.730
Lengte
1m86
Massa
96kg
Vetpercentage
20%
Niet nieuw maar wel nice aanbiedingen, bij de Makro (momenteel ook toegangelijk voor particulieren want geen pasje nodig).
Bekijk bijlage 491240

Geen idee of ze goed te eten zijn. Ik ga ze morgen halen.

Deze is trouwens ook nice.
Bekijk bijlage 491241

Ze hebben deze ook in kipfilet. 10kg voor €4 per kg inc btw.
Ik weet niet of het voor deze geldt, maar de Diviande tournedos zijn geplakt. Wat wel een aanrader is zijn de picanha steaks.
Nou ik heb ze gehaald. 2 dozen met elk 12 kogelbiefstukjes van 175 gram.

In totaal 4,2kg kogelbiefstuk voor €41 inclusief btw.

20200516_114033.jpg


20200516_114041.jpg


Ze zien er opzich goed uit, volgens mij niet geplakt. Wel jammer dat er 95% vlees in zit en dat ze dus shit toevoegen zoals water.
Ik heb er 2 in de koelkast gelegd zodat ze rustig kunnen ontdooien.
Morgen testen hoe ze smaken. 1 ga ik sous vide (50 C) bereiden en de ander gewoon in de pan en dan afmaken in de oven. Wordt vervolgd. @The Novice
 

Bovenaan