AndroidHealthClinic

Verteren

Bezoekers in dit topic

richard

Cool Novice
15 jaar lid
Lid geworden
14 okt 2002
Berichten
136
Waardering
0
Hoe snel worden bepaalde produkten verteerd door het lichaam?
Net na je training eten, om zo bepaalde te korten op te vangen, heeft volgens mij weining nut als een paar uur later dit voedsel pas wordt omgezet?
Wielrenner eet ook niet als hij honger krijgt, eet toch ook de hele tijd door om zo zijn energie constant op peil te houden?
 
Hoe snel een product wordt veteerd ligt aan de Glymic Index van zo'n product. Suiker wordt vrijwel meteen opgenomen maar pastas hebben toch wel wat uren nodig. Net na het trainen heeft je lichaam het meesete behoefte aan energie, om die zo snel mogelijk op te vangen drink/eet je dus snelle suikers.

En een wielrenner wil niet veel ankomen dan moet je teveel meezeulen op zijn fiets, dus daarom eet ie anders dan een bodybuilder.... Die willen zo groot mogelijk en zoveel mogelijk!
 
Ben zelf wielrenner geweest op wedstrijdnivo en het klopt wat je zegt. Je eet de hele dag door, veel snelle koolhydraten. als je wacht tot je honger krijgt ben je te laat en krijg je de bekende hongerklap. Verder eet je redelijk veel maar dat vliegt er ook weer zo vanaf. Teveel gewicht moet je alleen maar meenemen als je bv een sprint aangaat of als je berg op moet.


greetz
 
Laatst bewerkt:
De glycemic index is van toepassing op koolhydraten. Je hebt er niks aan bij vetten en eiwitten. Vetten en eiwitten worden over het algemeen trager verteerd dan koolhydraten.

Wat van groot belang is voor de snelheid van opname is of voedsel vloeibaar is of vast en in het laatste geval hoe goed het voedsel gekauwd is.

Je hebt het over tekorten die je wilt opvangen direct na een (fitness?) training. De voorraden die aangesproken zijn (vast niet uitgeput tenzij je intensief duursport doet) worden in de loop van dagen weer aangevuld. Dus gewoon niet te snel weer opnieuw trainen dankomt het allemaal dik in orde en hoef je niet in te zitten over het aanvullen van de voorraden.
(Doe je aan duursport dan let het allemaal wat nauwer).
 
Hmmm...lekker fietsen...
 
Back
Naar boven