- Lid sinds
- 16 okt 2013
- Berichten
- 17.032
- Waardering
- 18.834
Volg de onderstaande video samen om te zien hoe u onze site kunt installeren als een web-app op uw startscherm.
Notitie: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Had nu 800 gram in de hete lucht oven. 25 min op 180 graden. Met wat peper, zout en curry madras kruiden was het echt heel chill.
Ga het dit weekend even proberen. Koolraap frieten moeten ook prima te haggelen zijn.Had nu 800 gram in de hete lucht oven. 25 min op 180 graden. Met wat peper, zout en curry madras kruiden was het echt heel chill.
ik bedoel koolraap patat
Doe je er olie bij? En wordt het een beetje krokant?ik gooi pompoen gewoon +- 10 mins in de airfryer op 200 graden, smaakt prima en idd te vergelijken met zoet aardappel voor weinig carbs..
Hoe werkt dat eigenlijk met het deelnemersveld?
Wordt er een aantal weken van te voren bekend wie er allemaal mee doet?
Niet dat dat verschil maakt voor in je prep, maar toch.
Je weet het eigenlijk pas als je op het podium staat.
Van te voren (paar dagen) weet je hoeveel er ingeschreven staan,maar daadwerkelijk opdagen is een ander verhaal.

ik bedoel koolraap patat
Doe je er olie bij? En wordt het een beetje krokant?
En vergelijkbare voedingswaarde als pompoen zie ik. Misschien ook eens proberen. Waar smaakt het naar?Ga het dit weekend even proberen. Koolraap frieten moeten ook prima te haggelen zijn.

Goede tip, enige nadeel van de airfryer vind ik dat daar niet zoveel in past als in de oven in 1x. Ligt er ook aan hoe groot je apparaat is natuurlijk, maar ik heb een vrij grote oven.ik gooi pompoen gewoon +- 10 mins in de airfryer op 200 graden, smaakt prima en idd te vergelijken met zoet aardappel voor weinig carbs..
Houdt het wel spannendJe weet het eigenlijk pas als je op het podium staat.
Van te voren (paar dagen) weet je hoeveel er ingeschreven staan,maar daadwerkelijk opdagen is een ander verhaal.
Je kan ook nog hebben dat mensen switchen van klasse.
Bv van BB naar classic en vaak gebeurd het bij mens bikini en bikini dat de lengte die je
dacht dat je had daar anders is,dus val je in een andere groep.

In de oven ook inderdaad. Kruiden voeg ik achteraf toe.Geen olie of kruiden, buiten redelijk krokant en binnen zacht

Ja zoals ik zei, die pompoen voelt voor mij net alsof ik gebakken aardappel zit te eten, stiekem het gevoel dat ik zit te cheatenIk heb het zelf wel een keer gekocht maar nooit van gekomen om te eten, maar vroeger aten wij het thuis wel eens als aardappel groente meal. En ik was net als jou een extreem moeilijke eter, en koolraap was een van de groente die ik wel weg kreeg. Dus moet wel te doen zijn. Sowieso momenteel op 3 weeks out smaakt alles goed denk ik![]()


Hier heb ik dus mijn twijfels bij! Inderdaad, die voedingswaarde staan op alle Nederlandse pompoenen en oop op NEVO.En dat voor 15 kcals/100 gram en 2 gr koolhydraten.

Deze had ik gemist. Maar gelukkig ben ik niet de enige die het is opgevallen.Pompoen is inderdaad lekker en makkelijk.
Ik zet echter soms mijn vraagtekens bij de voedingswaardes... die kant en klare zakken met voorgesneden stukken staat 15 kcal per 100 gram op.
Maar als je gewoon pompoen googled kom je op 35-40 kcal per 100 gram. Zal waarschijnlijk met de soort te maken hebben.

Wat Rica zegt. Dat zei ik vanochtend ook al.

Hier heb ik dus mijn twijfels bij! Inderdaad, die voedingswaarde staan op alle Nederlandse pompoenen en oop op NEVO.
Google je echter op de voedingswaarde van pompoen kom ik toch op de meeste sites 'veel' hoger uit (lees: 26 - 46 kcal per 100 gram).
En om eerlijk te zijn lijkt dat mij ook realistischer. Ik bedoel, de meeste producten met 15 kcal/100 gram zijn echt veel minder 'melig' en wateriger of smakelozer dan pompoen.
Ik reken altijd met 26 kcal / 100 gram voor pompoen volgens deze: AH Pompoenblokjes.
Gevoelsmatig lijkt dat mij realistischer. En komt ook meer overeen met voedignswaarde van andere databases. Wat denk jij??
Wat me wel is opgevallen.. heb beiden gehad. Maar de hele pompoen heeft een hele andere smaak dan die zakjes... De zakjes zijn veel wateriger en de hele pompoen is veel vezeliger en smeuiger (smaakt romiger zeg maar). Het kan aan de soort liggen misschien.. Maar op internet zie je dat nergens terug bij de verschillende soorten.Deze had ik gemist. Maar gelukkig ben ik niet de enige die het is opgevallen.![]()


Luister naar Annie, zij is een wijze mevrouw.
