- Lid sinds
- 29 okt 2008
- Berichten
- 10.068
- Waardering
- 3.157
- Lengte
- 1m85
- Massa
- 150kg
Breek de dag, tik een eitje!
Goed nieuws voor de liefhebbers van eitjes
...eet ze, maar met voorkeur zacht gekookt of als een spiegelei.
Waarom is iedere dag een ei gezond?
Het is van belang dat men weinig hard gekookte eieren eet. Die zijn goed voor garnering maar als voedsel niet aan te raden. Wanneer de dooier in de kook helemaal is gestold is het duidelijk dat de dooier te lang hoog is verhit, waardoor de lecithine onwerkzaam is geworden. Tevens wordt bij bereiding cholestorol omgezet in oxycholestorol. Dat betekent dat het cholesterolaspect in het ei dus uit zijn evenwicht is gebracht en dat is weer niet gezond. Zacht gekookte eieren en spiegeleieren zijn perfect en gelukkig worden die ook het meest geprefereerd en gegeten.
Sommigen wijzen op het gevaar van salmonella omdat de dooier immers nog zacht en vloeibaar is en dus vrijwel rauw...toch is dit gevaar voor gezonde volwassenen te verwaarlozen, die kunnen daar immers wel tegen...tevens is de kwaliteit van eieren in NL vrijwel allemaal van kwaliteitsklasse A en de kans op salmonella klein.
[Afbeelding niet meer beschikbaar]
Goed nieuws voor de liefhebbers van eitjes
...eet ze, maar met voorkeur zacht gekookt of als een spiegelei.Waarom is iedere dag een ei gezond?
- Van ei word je niet dik. Een gemiddeld gekookt ei bevat maar ongeveer 90 kcal.
- Ze maken deel uit van de voedingsdriehoek en behoren tot de groep vlees, vis, eieren en vervangproducten die in hoeveelheden van 75 tot 100 gram per dag bijdragen tot een goede voeding.
- Eieren bevatten antioxidanten die ouderdomsgebonden oogziekten kunnen tegengaan.
- Ze bevatten alle essentiele aminozuren in een goede verhouding. Ze zijn een bron van biologische hoogwaardige eiwitten.
- Tot slot bevatten eieren ijzer, choline, foliumzuur, vitaminen B2 en B12 en vetoplosbare vitaminen E en D.
Het is van belang dat men weinig hard gekookte eieren eet. Die zijn goed voor garnering maar als voedsel niet aan te raden. Wanneer de dooier in de kook helemaal is gestold is het duidelijk dat de dooier te lang hoog is verhit, waardoor de lecithine onwerkzaam is geworden. Tevens wordt bij bereiding cholestorol omgezet in oxycholestorol. Dat betekent dat het cholesterolaspect in het ei dus uit zijn evenwicht is gebracht en dat is weer niet gezond. Zacht gekookte eieren en spiegeleieren zijn perfect en gelukkig worden die ook het meest geprefereerd en gegeten.
Sommigen wijzen op het gevaar van salmonella omdat de dooier immers nog zacht en vloeibaar is en dus vrijwel rauw...toch is dit gevaar voor gezonde volwassenen te verwaarlozen, die kunnen daar immers wel tegen...tevens is de kwaliteit van eieren in NL vrijwel allemaal van kwaliteitsklasse A en de kans op salmonella klein.
[Afbeelding niet meer beschikbaar]



...mja...nog altijd minder dan een hele, toch?
) Maar rijstevlaai met slagroom is gewoon onweerstaanbaar lekker...als ik zoiets in huis haal ben ik eigenlijk al verloren...volgende keer gewoon niets meer meenemen...
...ik heb echt een hekel aan vandalisme en zinloos geweld
.

je bent aangenomen als lid van de burgerwacht! 