Thekingofpop
Dutch Bodybuilder
- Lid sinds
- 15 apr 2010
- Berichten
- 562
- Waardering
- 11
- Lengte
- 1m78
- Massa
- 74kg
- Vetpercentage
- 12%
Volg de onderstaande video samen om te zien hoe u onze site kunt installeren als een web-app op uw startscherm.
Notitie: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
mijn pa bakt het vlees altijd in een warme pan met olijf olie (je ziet die olie prutelen) is dat erg ?
OK heb je filmpje gezien enz maar hoe kunnen we er nou voor zorgen dat we minder van die transvet binnen krijgen? ik bedoel als het in zo'n beetje alles zit wat we eten...
Ruminant TFA (wat eerder is beschreven) kan je niet vermijden, maar Industrial TFA wel (McDonalds, KFC, biscuits, popcorn, cakes etc..).OK heb je filmpje gezien enz maar hoe kunnen we er nou voor zorgen dat we minder van die transvet binnen krijgen?
Ik keek naar beleg in de kast
Pindakaas zit het ook in en hagelslagXD

Kan iemand mij uitleggen wat precies het verschil
Onverzadigde vetten moet je al niet verhitten maar transvetten (geharde onverzadigde vetten) moet je zéker niet gaan verhitten. Ze vormen dan érg veel toxische stoffen en werken zelfs kankerbevorderend. Gebruik daarom voor het bakken en braden van oorsprong verzadigde vetten (ossewit, reuzel, roomboter of kokosvet) of enkelvoudig onverzadigde olie (olijfolie). De olijfolie absoluut niet warmer maken dan 160 graden. Hoge(re) temperaturen geven altijd meer oxidatie en kankerbevorderende stoffen. Plantaardige margarine of vloeibare margarine om in te bakken is eigenlijk nooit een verstandige keuze.
Gelukkig worden fabrieksprocessen steeds beter waardoor er minder transvetten in margarines en dergelijke voorkomen dan vroeger. Feit is echter dat ze er nog steeds wél inzitten.is tussen Transvet en Verzadigd vet?
Transvetzuren zijn eigenlijk vetten die normaal niet in de natuur voorkomen. Het zijn vetzuren die zijn ontstaan door de een of andere (fabrieksmatige) bewerking. Van oorsprong waren het onverzadigde vetten. Die onverzadigde vetten worden industrieel bewerkt. Die bewerking heeft natuurlijk een reden en wel de volgende: roomboter is voor veel zaken te gebruiken maar duur. Plantaardige olie is vele malen goedkoper maar niet smeerbaar. Door nu de vetzuursamenstelling van bijvoorbeeld zonnebloemolie te veranderen wordt het ineens smeerbaar. En dat bied perspectief. Daar waar vroeger roomboter voor gebruikt werd kan nu ineens geharde olie voor gebruikt worden. Zonnebloemolie is ineens te verwerken in koekjes, gebak, snacks etc.
Onverzadigde vetzuren die door middel van een fabrieksmatig proces veranderd worden in een smeerbare substantie (geharde vetten) zijn transvetten geworden. Transvetten kom je tegen in koekjes, margarines, halvarines, snacks, snoep, koffiemelkpoeder, pizza's en verder alles wat gemaakt is met margarine en/of halvarine en/of geharde plantaardige olie.


Transvet zit in bijna alles bewerkte voedingsmiddelelen he, dus chips, koekjes, maar ook in junkfood, alles wat gefrituurd is van de snackbar, mcDonalds, etc.
Als je dat allemaal niet eet dan is er niets aan de hand, houden zo.
Gewoon zo goed als niet iets vettigs etenminimaal vet is meer dan zat
En anders kies ik voor de plantaardige vetten!

