MuscleMeat

XXL Nutrition atleet Ray Simon geeft tips over voeding

Hoe at je in je bulk en hoe ben je overgeschakeld naar je cut...
Dit was mijn bulk:

-100g havermout
30g whey
150ml magere melk

- 4 sneden bruin brood
30g pindakaas

- 100g volkoren pasta of basmati rijst
50g ananas
150g kipfilet

- 4 sneden bruin brood
250g kwark of 100g kipfilet (beleg)

-100g volkoren pasta of basmati rijst
50g ananas
150g kipfilet

trainen

- wat de pot schaft (bijna altijd gewone aardappelen, groenten en veles, vader is hartpatient dus altijd gezond)

- eerst een tijd 250g kwark tot ik stopte met gainen. Hierna 60g havermout, 30g whey

kcal 3602.5 e 260g, kh 492g, v 67g

1x/week (op een rustdag) de helft van de koolhydraten, kcal 2402 e 220g, kh 263g, v 478g

Ik gainde redelijk goed. +-2kg per maand, vp is van oktober tot januari gestegen van 13% naar 14.2% (4 punt meting, biceps triceps rug obliques)





Hierna overgeschakeld op dit schema:

-80g havermout
30g whey
500ml magere melk

- 3 sneden bruin brood
50g kipfilet (beleg)

- 50g volkoren pasta of basmati rijst
50g ananas
150g kipfilet

- 3 sneden bruin brood
50g kipfilet (beleg)

trainen
30g whey

- 50g volkoren pasta of basmati rijst
50g ananas
150g kipfilet

- wat de pot schaft

- eerst een tijd 250g kwark

kcal 2504.3 e 234.4g, kh 295.6g, v 43g

Hier gebeurde raar genoeg niets. Ik kwam niet bij en viel niet af.

Ondertussen examens een (triceps) blessure gehad. Dit kan misschien ook een invloed zijn?
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #1.042
Beter is het om steeds kleine aanpassingen te maken. Dus niet van een bulk naar cutschema
 
Hoi Ray, ik zou het heel fijn vinden als je even mijn schema's kunt controleren.
Ik ook erg benieuwd wat je van de supplementen en de snelle suikers rondom de training vindt.
Ik heb namelijk het gevoel dat die suikers m'n vetpercentage geen goed doen...


2v14sd5.png


1z686dw.png


Thanks!
 
Laatst bewerkt:
Beste Ray, na een jaar prutsen ben ik schandalig vet geworden. Wil me nu herpakken. Dringend want ik weeg plots 90kilo met 25% vet. Kun jij even mijn voedingsschema nakijken en me vertellen of ik me hiermee goed kan herpakken of niet:) Dus is een cut-schema he:)

-7u: 200ml magere melk + 40gr whey + 1 banaan
(E=40 KH=43 V=1)
-9u: 2bruin boterhammen + 100gr gegrilde kip
(E=30 KH=32 V=5)
-12u: 75gr basmati + 75gr tonijn + 125gr erwten en wortelen
(E=34 KH=70 V=2)
-15u: 40gr whey + water + 1 appel + 10gr amandelnoten
(E=30 KH=11 V=8)
-17u (na training) : 200ml magere melk + 40gr whey
(E= 38 KH=44 V=1)
-18u: 100gr aardappelen +150gr kip +300gr stoomgroenten + 2xvisolietab
(E=40 KH=50 V=11)
-21u: 50gr caseine met water + 20gr amandelnoten
(E=4O KH=2 V=12)

Dan kom ik ongeveer aan 250gr eiwit , 252gr koolhydraten en 42gr aan vet is in totaal ongeveer 2350 cal dacht ik.
Ik train nu 4x de week met 4x 30min CARDIO
Ben je hier iets mee? Groeten;)
 
Hey Ray,
Ben jij van mening dat een carb/eiwit-shake na je training een must is. Of is goed eten, direct na je training, even goed?
 
Big ray.
ik heb nog een vraag als het mag...
vanaf welk tijdstip raad je aan om geen kh meer te eten? (ik train smiddags) en ga rond 10u naar bed?
Ik eet nu + 500kcalls op mijn trainingsdagen ,en op onderhoud op mijn rustdagen.
Wat vind jij daarvan?

nogmaals veel respect dat je hier advies geeft!
 
heey, ik heb mn voedings schema gepost en door de reacties ben ik niet veel wijzer geworden .. ik zou willen vragen of u even zou kunnen kijken of ik goed zit en of ik qua calorien goed zit. Ik Denk dat vetpercentage 17% is maar dat is op weegschaal in sportschool dus denk niet dat dat echt kan kloppen. Dus mijn vraag is meer zit ik goed kwa calorien, zijn mn verhoudingen goed. En moet ik eerst bulken of cutten ook al zou het 17% zijn ? http://forum.dutchbodybuilding.com/f9/opmerkingen-eetschema-graag-315236/ dit is mn schema
 
Zeg Ray je bent nu bezig met je lijf in orde te krijgen voor een wedstrijd.
Kan je hier eens aangeven wat je dan allemaal op voedingsgebiedt doet?
Hoe jij ervoor zorgt dat je droger wordt.

Een kijkje in de keuken van Simon.
 
@ ray, wanneer weeg jij je vlees. Voor of nadat je het gebakken hebt ?
want 200 gr ongebakken vlees wordt maar 150 gr ofzo gebakken....heeft die 150 gr vlees dan nog altijd de eiwitwaarde van de 200 gr waarmee het begonnen is ?
Ik weeg namelijk altijd mijn gebakken vlees en neem hiervan 250 gr
 
@ ray, wanneer weeg jij je vlees. Voor of nadat je het gebakken hebt ?
want 200 gr ongebakken vlees wordt maar 150 gr ofzo gebakken....heeft die 150 gr vlees dan nog altijd de eiwitwaarde van de 200 gr waarmee het begonnen is ?
Ik weeg namelijk altijd mijn gebakken vlees en neem hiervan 250 gr
in vlees uit de koeling of diepvries zit altijd vocht/water.
altijd dus pas wegen na het koken.

je kan zelf ook eens proberen.
eerst ongebakken vlees wegen, dan in de pan bakken, dan weer wegen.
Dan zie je vanzelf dat het gewicht is gezakt.

Dat is eigenlijk bij alle vlees/vis producten zo.
Maar pasta's en rijst is het precies andersom
 
ja ik leg toch uit dat het in gewicht zakt ... maar waar zijn die waarde op gebaseerd die op de verpakking staan?
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #1.054
Weak, schema's zien er opzich goed uit. Ik ben niet zo'n voorstander van snelle suikers voor of tijdens trainen. Je neemt al genoeg suikers/energie met je maaltijd voor de training :)

---------- Post toegevoegd Wed 15 Aug 2012 om 22:57 ----------

Beste Ray, na een jaar prutsen ben ik schandalig vet geworden. Wil me nu herpakken. Dringend want ik weeg plots 90kilo met 25% vet. Kun jij even mijn voedingsschema nakijken en me vertellen of ik me hiermee goed kan herpakken of niet:) Dus is een cut-schema he:)

-7u: 200ml magere melk + 40gr whey + 1 banaan
(E=40 KH=43 V=1)
-9u: 2bruin boterhammen + 100gr gegrilde kip
(E=30 KH=32 V=5)
-12u: 75gr basmati + 75gr tonijn + 125gr erwten en wortelen
(E=34 KH=70 V=2)
-15u: 40gr whey + water + 1 appel + 10gr amandelnoten
(E=30 KH=11 V=8)
-17u (na training) : 200ml magere melk + 40gr whey
(E= 38 KH=44 V=1)
-18u: 100gr aardappelen +150gr kip +300gr stoomgroenten + 2xvisolietab
(E=40 KH=50 V=11)
-21u: 50gr caseine met water + 20gr amandelnoten
(E=4O KH=2 V=12)

Dan kom ik ongeveer aan 250gr eiwit , 252gr koolhydraten en 42gr aan vet is in totaal ongeveer 2350 cal dacht ik.
Ik train nu 4x de week met 4x 30min CARDIO
Ben je hier iets mee? Groeten;)

Ik zou met je ontbijt carbs toevoegen in de vorm van brinta of havermout. Maaltijd 12-15u omdraaien en wellicht je carbs na de training wat verhogen
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #1.055
Hey Ray,
Ben jij van mening dat een carb/eiwit-shake na je training een must is. Of is goed eten, direct na je training, even goed?

Als je een beetje serieus bezig bent is met name snelopneembare eiwitten of amino's wel een must. Maar goede voeding is nog veel belangrijker ;)

---------- Post toegevoegd Wed 15 Aug 2012 om 23:08 ----------

Big ray.
ik heb nog een vraag als het mag...
vanaf welk tijdstip raad je aan om geen kh meer te eten? (ik train smiddags) en ga rond 10u naar bed?
Ik eet nu + 500kcalls op mijn trainingsdagen ,en op onderhoud op mijn rustdagen.
Wat vind jij daarvan?

nogmaals veel respect dat je hier advies geeft!

Ik zou je kh na een uur of 6 matigen.

Je principe is goed! (Als het werkt tenminste :P )

---------- Post toegevoegd Wed 15 Aug 2012 om 23:12 ----------

heey, ik heb mn voedings schema gepost en door de reacties ben ik niet veel wijzer geworden .. ik zou willen vragen of u even zou kunnen kijken of ik goed zit en of ik qua calorien goed zit. Ik Denk dat vetpercentage 17% is maar dat is op weegschaal in sportschool dus denk niet dat dat echt kan kloppen. Dus mijn vraag is meer zit ik goed kwa calorien, zijn mn verhoudingen goed. En moet ik eerst bulken of cutten ook al zou het 17% zijn ? http://forum.dutchbodybuilding.com/f9/opmerkingen-eetschema-graag-315236/ dit is mn schema

Ik zou eerst een beetje gaan afvallen voor je gaat bulken :)
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #1.056
Zeg Ray je bent nu bezig met je lijf in orde te krijgen voor een wedstrijd.
Kan je hier eens aangeven wat je dan allemaal op voedingsgebiedt doet?
Hoe jij ervoor zorgt dat je droger wordt.

Een kijkje in de keuken van Simon.

Strikt en schoon eten en intensiteit van de trainingen gaan omhoog.

---------- Post toegevoegd Wed 15 Aug 2012 om 23:21 ----------

@ ray, wanneer weeg jij je vlees. Voor of nadat je het gebakken hebt ?
want 200 gr ongebakken vlees wordt maar 150 gr ofzo gebakken....heeft die 150 gr vlees dan nog altijd de eiwitwaarde van de 200 gr waarmee het begonnen is ?
Ik weeg namelijk altijd mijn gebakken vlees en neem hiervan 250 gr

Vlees/vis en kh bronnen onbereid wegen. Diepvriesprodukten uitgelekt wegen.
 
die 250 gr vlees wat ik eet nadat het gebakken is, is dus veel te veel?
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #1.058
@ ray, wanneer weeg jij je vlees. Voor of nadat je het gebakken hebt ?
want 200 gr ongebakken vlees wordt maar 150 gr ofzo gebakken....heeft die 150 gr vlees dan nog altijd de eiwitwaarde van de 200 gr waarmee het begonnen is ?
Ik weeg namelijk altijd mijn gebakken vlees en neem hiervan 250 gr

Eiwitwaarde blijft het zelfde. 250gr is dus erg veel
 
Eiwitwaarde blijft het zelfde. 250gr is dus erg veel

Meen je dit nu? Ik heb het eigenlijk ook altijd zo gedaan. 300gr filet americain in de pan, om een 225gr over te houden. Bij rijst juist hetzelfde, wegen nadat het gekookt is... Niet doen dus volgens jou.
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #1.060
Meen jij dat nou! Filet american in de pan!?

Alles onbereid wegen
 
Terug
Naar boven