AndroidHealthClinic

g-mens log

[Afbeelding niet meer beschikbaar]


:zuip::zuip::zuip:
 
Kijk maar uit, straks is je logje dicht!
 
haha chocomel het verbannen woord van dbb
 
dan maar in je eigen logje als je niks meer over chocomel mag zeggen

Allemaal leuk en aardig, maar moet toch even wat kritische noten toevoegen:
Bron is dus: http://www.bio-medicine.org/medicine-news-1/chocolate-milk-+-exercise--3d-a-winning-team-14165-2/

-Wetenschappelijk artikel met spelfaueten?

-Artikel is sponsered (en waarschijnlijk uitgevoerd) door niets minder dan het Milk Processor Education Program. Die natuurlijk niet geheel unbiased tegenover melk staan. Verantwoordelijk voor het 'got milk' gebeuren en andere dingen.

-De site in het algemeen is prut. Een van de gelieerde artikelen bij jouw chocomel ding is: [Link niet meer beschikbaar] .. Real science. :o

Site is ****ing bogus. Het wil er uit zien als een medisch wetenschappelijke site. Maar is het niet.

Don't take me wrong. Ik ben ook van de chocomel (maar dan magere melk+nesquik alleen ná de training) .. Niet zo`n van fan van bulken rest van de dag met volle chocomel.
 
Als je niet aan de chocomel zit vraag ik me af wat je met je leven doet.
 
Magere melk whahahahah drink dan gewoon water.
 
Magere melk whahahahah drink dan gewoon water.

Magere melk=cheaper dan halfvol/vol + geen zinloze verzadigde vetten.

Aan de smaak moet je wennen. Vind magere melk nu lekkerder dan halfvol. Smaakt snel te romig/klef. Matter of opinion natuurlijk.
 
Vroeger dronk ik altijd de gewone halfvolle melk die hier thuis was. Maar ik ben nog steeds een ecto dus vanaf dan gewoon volle melk beginnen drinken. En chocomelk drink'k ook wel veel. Maar er staat constant low fat milk, dat goed is, is dan volle melk niet goed ?
 
Vroeger dronk ik altijd de gewone halfvolle melk die hier thuis was. Maar ik ben nog steeds een ecto dus vanaf dan gewoon volle melk beginnen drinken. En chocomelk drink'k ook wel veel. Maar er staat constant low fat milk, dat goed is, is dan volle melk niet goed ?

Volle melk-->meer vetten dan magere melk.

Wil je dat? Of je haal je vetten ergens anders uit? Keuzes keuzes!
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #5.132
Allemaal leuk en aardig, maar moet toch even wat kritische noten toevoegen:
Bron is dus: http://www.bio-medicine.org/medicine-news-1/chocolate-milk-+-exercise--3d-a-winning-team-14165-2/

-Wetenschappelijk artikel met spelfaueten?

-Artikel is sponsered (en waarschijnlijk uitgevoerd) door niets minder dan het Milk Processor Education Program. Die natuurlijk niet geheel unbiased tegenover melk staan. Verantwoordelijk voor het 'got milk' gebeuren en andere dingen.

-De site in het algemeen is prut. Een van de gelieerde artikelen bij jouw chocomel ding is: [Link niet meer beschikbaar] .. Real science. :o

Site is ****ing bogus. Het wil er uit zien als een medisch wetenschappelijke site. Maar is het niet.

Don't take me wrong. Ik ben ook van de chocomel (maar dan magere melk+nesquik alleen ná de training) .. Niet zo`n van fan van bulken rest van de dag met volle chocomel.

Ha iemand die wel onderbouwd kritisch is!:rolleyes:

Je hebt totaal gelijk. De meeste onderzoeken naar de effecten van melk zijn gesponsord door de industrie zelf. Jammer genoeg geld dat voor bijna alle voedingsmiddelen zoals brood en vlees etc.

Neemt niet weg dat de kern van de zaak is dat melk en low fat melk met smaakje een prima voedingsbron is als je weet hoe en wanneer het te gebruiken. Dat wilde ik alleen nog even benadrukken.
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #5.133
Magere melk=cheaper dan halfvol/vol + geen zinloze verzadigde vetten.

Aan de smaak moet je wennen. Vind magere melk nu lekkerder dan halfvol. Smaakt snel te romig/klef. Matter of opinion natuurlijk.

Mee eens, ik weet gewoon hoeveel vet ik moet binnen krijgen en ik haal dat nu liever uit noten, olijfolie en vis en niet meer uit volle melk. Drink zelf ook magere melk. Echter een beetje verzadigde vetten kunnen geen kwaad alle voedingsmiddelen kunnen hun plaats hebben in een goede voeding. Merkte zelf van volle melk dat het wel een groot effect had op kracht. Mss door een toename testosteron.
 
Mee eens, ik weet gewoon hoeveel vet ik moet binnen krijgen en ik haal dat nu liever uit noten, olijfolie en vis en niet meer uit volle melk. Drink zelf ook magere melk. Echter een beetje verzadigde vetten kunnen geen kwaad alle voedingsmiddelen kunnen hun plaats hebben in een goede voeding. Merkte zelf van volle melk dat het wel een groot effect had op kracht. Mss door een toename testosteron.

Kwam dat door de volle melk of omdat je genoeg calorieen binnen kreeg?
 
Maar jij vindt ook dat Chocomelk het beste op z'n plaats is na een training om het herstel te bevorderen?
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #5.136
Normaal lees ik geen logs, maar ik werd erop gewezen dat de chocomel discussie hier werd voortgezet.

1: Med Sci Sports Exerc. 2006 Apr;38(4):667-74.[Afbeelding niet meer beschikbaar] Links

Milk ingestion stimulates net muscle protein synthesis following resistance exercise.

Elliot TA, Cree MG, Sanford AP, Wolfe RR, Tipton KD.
Metabolism Unit, Shriners Hospitals for Children and Department of Surgery, The University of Texas Medical Branch, Galveston, TX, USA.
PURPOSE: Previous studies have examined the response of muscle protein to resistance exercise and nutrient ingestion. Net muscle protein synthesis results from the combination of resistance exercise and amino acid intake. No study has examined the response of muscle protein to ingestion of protein in the context of a food. This study was designed to determine the response of net muscle protein balance following resistance exercise to ingestion of nutrients as components of milk. METHOD: Three groups of volunteers ingested one of three milk drinks each: 237 g of fat-free milk (FM), 237 g of whole milk (WM), and 393 g of fat-free milk isocaloric with the WM (IM). Milk was ingested 1 h following a leg resistance exercise routine. Net muscle protein balance was determined by measuring amino acid balance across the leg. RESULTS: Arterial concentrations of representative amino acids increased in response to milk ingestion. Threonine balance and phenylalanine balance were both > 0 following milk ingestion. Net amino acid uptake for threonine was 2.8-fold greater (P < 0.05) for WM than for FM. Mean uptake of phenylalanine was 80 and 85% greater for WM and IM, respectively, than for FM, but not statistically different. Threonine uptake relative to ingested was significantly (P < 0.05) higher for WM (21 +/- 6%) than FM (11 +/- 5%), but not IM (12 +/- 3%). Mean phenylalanine uptake/ingested also was greatest for WM, but not significantly. CONCLUSIONS: Ingestion of milk following resistance exercise results in phenylalanine and threonine uptake, representative of net muscle protein synthesis. These results suggest that whole milk may have increased utilization of available amino acids for protein synthesis.
PMID: 16679981 [PubMed - indexed for MEDLINE

Volle melk is dus beter dan magere of halfvolle melk.

Dat is dus het probleem wanneer je enkel oppervlakkig kijkt naar voedingsmiddelen. Voeding is ingewikkeld, als je enkel calorien telt (als dat uberhaupt al gebeurd) en denkt dat je dan optimaal gaint zit je ernaast, hetzelfde is waar als je hersenloos 'clean' eet volgens de bodybuilder wetten.
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #5.138
Normaal lees ik geen logs, maar ik werd erop gewezen dat de chocomel discussie hier werd voortgezet.

1: Med Sci Sports Exerc. 2006 Apr;38(4):667-74.[Afbeelding niet meer beschikbaar] Links

Milk ingestion stimulates net muscle protein synthesis following resistance exercise.

Elliot TA, Cree MG, Sanford AP, Wolfe RR, Tipton KD.
Metabolism Unit, Shriners Hospitals for Children and Department of Surgery, The University of Texas Medical Branch, Galveston, TX, USA.
PURPOSE: Previous studies have examined the response of muscle protein to resistance exercise and nutrient ingestion. Net muscle protein synthesis results from the combination of resistance exercise and amino acid intake. No study has examined the response of muscle protein to ingestion of protein in the context of a food. This study was designed to determine the response of net muscle protein balance following resistance exercise to ingestion of nutrients as components of milk. METHOD: Three groups of volunteers ingested one of three milk drinks each: 237 g of fat-free milk (FM), 237 g of whole milk (WM), and 393 g of fat-free milk isocaloric with the WM (IM). Milk was ingested 1 h following a leg resistance exercise routine. Net muscle protein balance was determined by measuring amino acid balance across the leg. RESULTS: Arterial concentrations of representative amino acids increased in response to milk ingestion. Threonine balance and phenylalanine balance were both > 0 following milk ingestion. Net amino acid uptake for threonine was 2.8-fold greater (P < 0.05) for WM than for FM. Mean uptake of phenylalanine was 80 and 85% greater for WM and IM, respectively, than for FM, but not statistically different. Threonine uptake relative to ingested was significantly (P < 0.05) higher for WM (21 +/- 6%) than FM (11 +/- 5%), but not IM (12 +/- 3%). Mean phenylalanine uptake/ingested also was greatest for WM, but not significantly. CONCLUSIONS: Ingestion of milk following resistance exercise results in phenylalanine and threonine uptake, representative of net muscle protein synthesis. These results suggest that whole milk may have increased utilization of available amino acids for protein synthesis.
PMID: 16679981 [PubMed - indexed for MEDLINE

Volle melk is dus beter dan magere of halfvolle melk.

Dat is dus het probleem wanneer je enkel oppervlakkig kijkt naar voedingsmiddelen. Voeding is ingewikkeld, als je enkel calorien telt (als dat uberhaupt al gebeurd) en denkt dat je dan optimaal gaint zit je ernaast, hetzelfde is waar als je hersenloos 'clean' eet volgens de bodybuilder wetten.

:thumbup: Nice post thnx
 
Terug
Naar boven