EmileV
Competitive Bodybuilder
- Lid sinds
- 14 sep 2008
- Berichten
- 1.986
- Waardering
- 0
Normaal lees ik geen logs, maar ik werd erop gewezen dat de chocomel discussie hier werd voortgezet.
1: [Link niet meer beschikbaar] 2006 Apr;38(4):667-74.[Afbeelding niet meer beschikbaar] [Link niet meer beschikbaar]
Milk ingestion stimulates net muscle protein synthesis following resistance exercise.
Elliot TA, Cree MG, Sanford AP, Wolfe RR, Tipton KD.
Metabolism Unit, Shriners Hospitals for Children and Department of Surgery, The University of Texas Medical Branch, Galveston, TX, USA.
PURPOSE: Previous studies have examined the response of muscle protein to resistance exercise and nutrient ingestion. Net muscle protein synthesis results from the combination of resistance exercise and amino acid intake. No study has examined the response of muscle protein to ingestion of protein in the context of a food. This study was designed to determine the response of net muscle protein balance following resistance exercise to ingestion of nutrients as components of milk. METHOD: Three groups of volunteers ingested one of three milk drinks each: 237 g of fat-free milk (FM), 237 g of whole milk (WM), and 393 g of fat-free milk isocaloric with the WM (IM). Milk was ingested 1 h following a leg resistance exercise routine. Net muscle protein balance was determined by measuring amino acid balance across the leg. RESULTS: Arterial concentrations of representative amino acids increased in response to milk ingestion. Threonine balance and phenylalanine balance were both > 0 following milk ingestion. Net amino acid uptake for threonine was 2.8-fold greater (P < 0.05) for WM than for FM. Mean uptake of phenylalanine was 80 and 85% greater for WM and IM, respectively, than for FM, but not statistically different. Threonine uptake relative to ingested was significantly (P < 0.05) higher for WM (21 +/- 6%) than FM (11 +/- 5%), but not IM (12 +/- 3%). Mean phenylalanine uptake/ingested also was greatest for WM, but not significantly. CONCLUSIONS: Ingestion of milk following resistance exercise results in phenylalanine and threonine uptake, representative of net muscle protein synthesis. These results suggest that whole milk may have increased utilization of available amino acids for protein synthesis.
PMID: 16679981 [PubMed - indexed for MEDLINE
Volle melk is dus beter dan magere of halfvolle melk.
Dat is dus het probleem wanneer je enkel oppervlakkig kijkt naar voedingsmiddelen. Voeding is ingewikkeld, als je enkel calorien telt (als dat uberhaupt al gebeurd) en denkt dat je dan optimaal gaint zit je ernaast, hetzelfde is waar als je hersenloos 'clean' eet volgens de bodybuilder wetten.
Dat artikel is zeer interessant.. Ga toch weer party-poopen.
Enigste significantie (verschil) data is:
Threonine balance and phenylalanine balance were both > 0 following milk ingestion. Net amino acid uptake for threonine was 2.8-fold greater (P < 0.05) for WM than for FM. Mean uptake of phenylalanine was 80 and 85% greater for WM and IM, respectively, than for FM, but not statistically different.
Dus alleen threonine was significant meer opgenomen voor whole milk dan voor fatfree milk. Voor alledrie was phenylalanine weer hetzelfde.
..misschien zit ik op het verkeede pad, en klopt het inderdaad allemaal wel: maar dit onderzoek heeft maar over 2 aminozuren.. van de vele. Moeten we nu allemaal over op whole milk omdat een onderzoek ons verteld dat 1 aminozuur beter wordt opgenomen van de vele? Wetenschappelijk onderzoek heeft als nadeel dat het maar een beperkt gebied kan onderzoeken om over dat kleine gebiedje zo precies mogelijk te zijn. Het is dan lastig om dat in een groter scheme te zien, terwijl juist dát van belang is voor de gewone mens.
Over de samenstelling van melk:
"There were commonalities in the overall amino acid pattern of the milks of all species sampled: the most abundant amino acids were glutamate (plus glutamine, 20%), proline (10%) and leucine (10%). Essential amino acids were 40%, branched-chain amino acids 20%, and sulfur amino acids 4% of the total amino acids."
Threonine zit dus in een van 40% van de essential amino acids.. naast de andere 10 (waarvan pheny er volgens mij ook 1 is; correct me if I`m wrong). Threonine is natuurlijk essentieel voor het spiermetabolisme maar daar zijn er nog vele andere van...



ben al dagen ziek pik.
