- Lid geworden
- 5 mrt 2003
- Berichten
- 140
- Waardering
- 0
Hadden wij niet al melding gemaakt dat het niet echt veerstandig was om alleen het eiwit te eten van het ei. Het is eigenlijk heel logisch, er is namelijk onlangs weer eens bewezen dat sommige testen die uitgevoerd worden er vreselijk naast zitten. Wat de testen claimen klopt inderdaad, maar het zit toch anders in elkaar.
Iedereen kent wel de opmerking dat het niet gezond is om veel eieren te eten met de dooier.Je Cholesterol stijgt dan veel te veel en dat is niet echt gezond.
Inderdaad dat is in een test aan getoond die drie weken lang werd uitgevoerd op verschillende mensen.
Hadden de onderzoekers echter verder gekeken dan hun neus lang was, dan waren ze nog een paar extra weken door gegaan met de testen.
Er was na zes weken testen een heel andere uitslag uit gekomen. Maar ja men had daar geen tijd voor. Het cholesterol van de proefpersonen was inderdaad gestegen na 3 weken. Wat de onderzoekers echter misten was dat als ze nog eens drie weken waren doorgegaan met het onderzoek, dan was gebleken dat het cholesterol flink was gedaald en zelfs naar een lager niveau dan voorheen.
Conclusie is eigenlijk dat als je dan toch veel eieren gaat eten eet dan alleen het eigeel.
Het eigeel bevat vetten die wij nodig hebben om ons lichaam beter te laten functioneren en zelfs ons vetpercentage laten dalen.
Het eigeel bevat aminozuren die wij heel goed kunnen gebruiken, en dat zijn veel betere dan in het eiwit.
Het eiwit bevat naast amino's die wij eigenlijk niet nodig hebben, tevens een stof die de ATP (de stof die nodig is voor elke spierbeweging) omzetting van het lichaam tegenwerkt.
Kort om het er op neer dat als je alleen maar het eiwit eet, dan zullen de prestaties verminderen in je sport.
Zitten we daar op te wachten?
Eet dus alleen het eigeel net liefst niet te hard gekookt.
Vervelend is natuurlijk dat waar we mee opgegroeid zijn moeten we even vergeten en ons open stellen voor nieuwe theorieën.
Is ons dat ook gelukt met de euro?
Je begrijpt het, zal wel even duren voor we omgeschakeld zijn.
Bron: The Body Factor
Dit stukje vond ik het blad The Body Factor.
grtz,
Andre
Iedereen kent wel de opmerking dat het niet gezond is om veel eieren te eten met de dooier.Je Cholesterol stijgt dan veel te veel en dat is niet echt gezond.
Inderdaad dat is in een test aan getoond die drie weken lang werd uitgevoerd op verschillende mensen.
Hadden de onderzoekers echter verder gekeken dan hun neus lang was, dan waren ze nog een paar extra weken door gegaan met de testen.
Er was na zes weken testen een heel andere uitslag uit gekomen. Maar ja men had daar geen tijd voor. Het cholesterol van de proefpersonen was inderdaad gestegen na 3 weken. Wat de onderzoekers echter misten was dat als ze nog eens drie weken waren doorgegaan met het onderzoek, dan was gebleken dat het cholesterol flink was gedaald en zelfs naar een lager niveau dan voorheen.
Conclusie is eigenlijk dat als je dan toch veel eieren gaat eten eet dan alleen het eigeel.
Het eigeel bevat vetten die wij nodig hebben om ons lichaam beter te laten functioneren en zelfs ons vetpercentage laten dalen.
Het eigeel bevat aminozuren die wij heel goed kunnen gebruiken, en dat zijn veel betere dan in het eiwit.
Het eiwit bevat naast amino's die wij eigenlijk niet nodig hebben, tevens een stof die de ATP (de stof die nodig is voor elke spierbeweging) omzetting van het lichaam tegenwerkt.
Kort om het er op neer dat als je alleen maar het eiwit eet, dan zullen de prestaties verminderen in je sport.
Zitten we daar op te wachten?
Eet dus alleen het eigeel net liefst niet te hard gekookt.
Vervelend is natuurlijk dat waar we mee opgegroeid zijn moeten we even vergeten en ons open stellen voor nieuwe theorieën.
Is ons dat ook gelukt met de euro?
Je begrijpt het, zal wel even duren voor we omgeschakeld zijn.
Bron: The Body Factor
Dit stukje vond ik het blad The Body Factor.
grtz,
Andre
Laatst bewerkt door een moderator: