Fenerium1907
Cool Novice
- Lid sinds
- 30 jan 2012
- Berichten
- 87
- Waardering
- 2
- Lengte
- 1m81
- Massa
- 60kg
- Vetpercentage
- 11%
Volg de onderstaande video samen om te zien hoe u onze site kunt installeren als een web-app op uw startscherm.
Notitie: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Ik keek net ff op een zak chips, ik zie geen Transvet of iets dergelijks staan maar wel Onverzadigd vet & Verzadigd.
is dat Verzadigd vet hetzelfde ?? of zit het er alleen in als er specifiek word neergezet Trans vet of gehard plantaardig vet, dat zie ik namelijk niet staan
Bedankt voor het antwoord AJDL maar wat is het verschil tussen natuurlijke transvetzuur en industrieel transvetzuur? De plaats van de dubbele binding, de ketenlengte? Ik kan nergens vinden wat het verschil is, behalve dat de een gevonden wordt in natuurlijke produkten en de andere in de natuur. Maar dat maakt het chemisch en dus fyisisch geen verschil in werking.
ABSTRACT
Background: Whereas the negative effect of consuming trans fatty acids found in partially hydrogenated vegetable oils on cardiovas- cular disease (CVD) risk is well established, the effect of trans fatty acids from ruminant sources (rTFAs) on CVD risk factors has not yet been established, particularly among women.
Objective: We investigated the effects of a butter naturally enriched in rTFAs, of which vaccenic acid is the predominant isomer, on plasma lipid concentrations among healthy women.
Design: In a double-blind, randomized, crossover controlled study, 61 healthy women aged 19–70 y were fed 2 isoenergetic diets lasting 4 wk each. The 2 diets were defined as moderately high in rTFAs (3.7 g/d, 1.5% of daily energy) and control (0.9 g/d, 0.3% of daily energy).
Results: No significant effect of the rTFA diet was found on total plasma cholesterol, LDL cholesterol, apolipoprotein B, apolipopro- tein A-I, and triglyceride concentrations compared with the control diet. There was a small yet statistically significant reduction in plasma HDL-cholesterol concentrations with the rTFA diet (22.8%; P = 0.004), which was significant (P for the BMI · treat- ment interaction = 0.006) among women with a BMI (in kg/m2) !25 (25.2%; P = 0.004; n = 18) but not among women with a BMI ,25 (21.2%; P = 0.13; n = 43).
Conclusions: These results suggest that an increase in dietary rTFAs equivalent to ;1% of daily energy has no significant effect on LDL but may be associated with a reduction in plasma HDL- cholesterol concentrations, particularly in overweight women.
Hij bedoelt het chemische verschil denk ik dat het verschil verklaart waarom de een schadelijker is dan de andereTransvet uit "ruminant sources" is transvet dat van nature voorkomt in dierlijke producten. Hiervan is geen bewijs gevonden dat het risico op hartziekten erdoor stijgt.
Transvet uit "hydrogeneted vegetable oils" is "kunstmatig" gemaakt transvet. Dit schijnt het risico op hartziekten mogelijk te kunnen verhogen. Dit type transvet zit o.a. in margarines en koekjes.
Vaak staat dan op de verpakking: gedeeltelijk gehard(e) plantaardig(e) vet/olie.
Transvet uit "ruminant sources" is transvet dat van nature voorkomt in dierlijke producten. Hiervan is geen bewijs gevonden dat het risico op hartziekten erdoor stijgt.
Transvet uit "hydrogeneted vegetable oils" is "kunstmatig" gemaakt transvet. Dit schijnt het risico op hartziekten mogelijk te kunnen verhogen.
Transvet uit "ruminant sources" is transvet dat van nature voorkomt in dierlijke producten. Hiervan is geen bewijs gevonden dat het risico op hartziekten erdoor stijgt.
Transvet uit "hydrogeneted vegetable oils" is "kunstmatig" gemaakt transvet. Dit schijnt het risico op hartziekten mogelijk te kunnen verhogen. Dit type transvet zit o.a. in margarines en koekjes.
Vaak staat dan op de verpakking: gedeeltelijk gehard(e) plantaardig(e) vet/olie.
Dat begrijp ik, maar wat is chemisch gezien het verschil? De plaats van de dubbele binding of iets anders. Als er chemisch geen verschil is, is er ook geen verschil in werking.
http://jn.nutrition.org/content/140/1/18.fullThus, although we can rule out several factors as contributory to the protective effects of vaccenic acid in the present study, further work is required to definitively identify the mechanism of antiatherogenic action of this TFA. Many studies have shown that fatty acid moieties with different structures have very different biological actions (39–41). Thus, it is not unprecedented that structurally different TFA may have very distinct physiological roles to play in the body. The small difference in location of the trans double bond between elaidic and vaccenic acid may be critical to its antiatherogenic action in the present study and may affect its incorporation in cell membranes and its role in cellular transport and cell signaling.
Ik weet niet waar jij haalt dat er geen verschil is. Als er geen verschil zou zijn dan zou er ook geen verschil in werking zijn, er is dus een verschil.Deze vraag stel ik al een hele tijd en niemand weet het antwoord omdat er geen verschil is...
