Soltari
Advanced Bodybuilder
- Lid sinds
- 2 jun 2008
- Berichten
- 1.094
- Waardering
- 13
Ik heb bij de Albert Heijn klantenservice aangevraagd wat de voedingswaarde is van in de winkel gebakken brood (dat staat er nooit op).
Zo kreeg ik:
Pain de Bastille:
Voedingswaarde per 100 g.
Per 100 gram:
210 Kcal
11.13 Eiwit
32.43 Koolhydraten
Waarvan suikers 3.12
Vet 4.40
Verzadigd 0.50
Enkelvoudige 0.42
Meervoudige 0.76
Trans NB
Voedingsvezel 6.41[/FONT]
Met de bewering dat er geen transvet in zou zitten.
Nu vraag ik me af of de som van verzadigd, enkelvoudig en meervoudig onverzadigd niet gelijk zou moeten zijn aan die 4.40? Wat zitten er voor andere vetten nog in dan? Of zouden dat dan wel transvetten zijn?
Ik zou zeggen vet = verzadigd vet + onverzadigd vet
0.5 + 0.42 + 0.76 = 1.68
4.4 - 1.68 = 2.72
Dan zou er dus 2.72g/100g transvet in dat brood zitten.
Transvetten zouden eigenlijk ook onder de onverzadigde vetten moeten vallen, maar dan klopt de berekinging helemaal niet meer.

Ik had er tot voor kort ook nog nooit van gehoord, maar kwam er toevallig achter bij mijn zoektocht naar gezonde voeding (omdat ik een aantal kilo's wilde afvallen).

, zal wel komen omdat er nog wat transvet in m'n brein zit...
). En 0.0015 gram dat durf ik nog wel te eten.
.