AndroidHealthClinic

Peiling Plantaardig eten en krachttraining combineren??

Bezoekers in dit topic

Zo werkt het inderdaad.

Ik moet zeggen dat beide partijen in dit topic toch wel interessante punten aanhaalt. Voor de toewijding van HUARGH heb ik toch wel respect, al kan ik er mij niet in vinden. Ik vermoed dat de waarheid, zoals met de meeste dingen, ergens in het midden zit.
De waarheid is je hoeft niet plantaardig te gaan, ook niet om het milieu/aarde te redden. Wat je wel kunt doen als gemiddelde persoon is eens goed naar je voeding kijken en daarin meer voor groentes/fruit kiezen i.p.v. lekkere dingen.

Als je vegetarisch wilt eten, geen probleem. Die mensen eten gewoon geen vlees en soms vis. Als je Vegan wordt is het een stuk moeilijker en ga je heel bewuste keuzes moeten maken qua eten om ijzer, etc. binnen te krijgen en zul je b12 moeten pakken.

Kies je voor een gebalanceerd met vlees dan hoef je in ieder geval niet al je micros zo in de gaten te houden en kun je het simpel bij de macro's houden. Je baby's vegan/vegetarisch opvoeden kan, maar ook daar gaat het vaak fout. Ik zou niet de gemiddelde Nederlander (die totaal niet bewust bezig is met zijn eten) zijn baby/kind veganistisch laten opgroeien aangezien dat kind meer volume moet eten en de ouders telkens hele bewuste keuzes moeten maken.

Om nog een laatste stoot te geven een artikeltje uit de volkskrant.
"
Dat veganistisch eten per definitie gezonder is, is een fabel, blijkt onder andere uit een grote studie van Harvard University van vorig jaar: ‘vegan’, waar veel merken nu mee adverteren, kan net zo goed te vet, te zout of te zoet zijn als niet-plantaardige varianten. Het is overigens evenmin aangetoond dat veganistisch eten per se ongezonder is, al lopen veganisten wel het risico dat ze tekorten opbouwen van stoffen die planten niet aanmaken. Vitamine B12, nodig om processen in je lichaam te versnellen, moet bij een veganistisch dieet uit een potje komen.

Toch blijkt het gezondheidsargument ijzersterk. Van de deelnemers aan de Engelse variant van de Vegan Challenge – overwegend jonge vrouwen – deed 39 procent vooral om gezondheidsredenen mee.

Dat gezondheidsargument ziet psycholoog Saskia Vermeulen van de Ursulakliniek voor eetstoornissen terug in haar praktijk. Ze ziet veganisten steeds vaker in haar behandelkamer. ‘Gek genoeg hoor ik van veganisten in mijn omgeving dat ze geen dierlijke producten eten uit ethische overwegingen, maar in de kliniek is het argument vrijwel altijd dat mensen veganistisch eten uit gezondheidsoverwegingen.’

Veganisme biedt voor mensen die al een eetstoornis hebben of er een ontwikkelen een sociaal geaccepteerde uitweg om van alles niet te hoeven eten, een manier om ‘onzichtbaar’ minder calorieën te eten. ‘Voor ons is het dan zaak om goed te kijken of iemand veganisme gebruikt om niet te hoeven eten: of het echt uit overtuiging is of door een eetstoornis’, zegt Vermeulen."

Hahaha, ik weet nu al welk gedeelte Kathelino gaat kopiëren van dit artikel:verneder:

 
De waarheid is je hoeft niet plantaardig te gaan, ook niet om het milieu/aarde te redden. Wat je wel kunt doen als gemiddelde persoon is eens goed naar je voeding kijken en daarin meer voor groentes/fruit kiezen i.p.v. lekkere dingen.

Als je vegetarisch wilt eten, geen probleem. Die mensen eten gewoon geen vlees en soms vis. Als je Vegan wordt is het een stuk moeilijker en ga je heel bewuste keuzes moeten maken qua eten om ijzer, etc. binnen te krijgen en zul je b12 moeten pakken.
Dit gedeelte vat alles perfect samen in mijn ogen.
 
De waarheid is je hoeft niet plantaardig te gaan, ook niet om het milieu/aarde te redden. Wat je wel kunt doen als gemiddelde persoon is eens goed naar je voeding kijken en daarin meer voor groentes/fruit kiezen i.p.v. lekkere dingen.

Als je vegetarisch wilt eten, geen probleem. Die mensen eten gewoon geen vlees en soms vis. Als je Vegan wordt is het een stuk moeilijker en ga je heel bewuste keuzes moeten maken qua eten om ijzer, etc. binnen te krijgen en zul je b12 moeten pakken.

Kies je voor een gebalanceerd met vlees dan hoef je in ieder geval niet al je micros zo in de gaten te houden en kun je het simpel bij de macro's houden. Je baby's vegan/vegetarisch opvoeden kan, maar ook daar gaat het vaak fout. Ik zou niet de gemiddelde Nederlander (die totaal niet bewust bezig is met zijn eten) zijn baby/kind veganistisch laten opgroeien aangezien dat kind meer volume moet eten en de ouders telkens hele bewuste keuzes moeten maken.

Om nog een laatste stoot te geven een artikeltje uit de volkskrant.
"
Dat veganistisch eten per definitie gezonder is, is een fabel, blijkt onder andere uit een grote studie van Harvard University van vorig jaar: ‘vegan’, waar veel merken nu mee adverteren, kan net zo goed te vet, te zout of te zoet zijn als niet-plantaardige varianten. Het is overigens evenmin aangetoond dat veganistisch eten per se ongezonder is, al lopen veganisten wel het risico dat ze tekorten opbouwen van stoffen die planten niet aanmaken. Vitamine B12, nodig om processen in je lichaam te versnellen, moet bij een veganistisch dieet uit een potje komen.

Toch blijkt het gezondheidsargument ijzersterk. Van de deelnemers aan de Engelse variant van de Vegan Challenge – overwegend jonge vrouwen – deed 39 procent vooral om gezondheidsredenen mee.

Dat gezondheidsargument ziet psycholoog Saskia Vermeulen van de Ursulakliniek voor eetstoornissen terug in haar praktijk. Ze ziet veganisten steeds vaker in haar behandelkamer. ‘Gek genoeg hoor ik van veganisten in mijn omgeving dat ze geen dierlijke producten eten uit ethische overwegingen, maar in de kliniek is het argument vrijwel altijd dat mensen veganistisch eten uit gezondheidsoverwegingen.’

Veganisme biedt voor mensen die al een eetstoornis hebben of er een ontwikkelen een sociaal geaccepteerde uitweg om van alles niet te hoeven eten, een manier om ‘onzichtbaar’ minder calorieën te eten. ‘Voor ons is het dan zaak om goed te kijken of iemand veganisme gebruikt om niet te hoeven eten: of het echt uit overtuiging is of door een eetstoornis’, zegt Vermeulen."

Hahaha, ik weet nu al welk gedeelte Kathelino gaat kopiëren van dit artikel:verneder:

Artikel zegt toch niets wat ik betwist? Blijkt nog maar eens uit hoe goed je leest wat ik schrijf.

Vegetariërs eten geen vis, just saying.
 
Wordt toch ook niet geschreven dat er iets betwist wordt. Lijken wel een hoop gevoeligheden in dit topic aanwezig te zijn. Defensief, aanvallend. Als dat nou eens ontstegen kan worden..
 
Wordt toch ook niet geschreven dat er iets betwist wordt. Lijken wel een hoop gevoeligheden in dit topic aanwezig te zijn. Defensief, aanvallend. Als dat nou eens ontstegen kan worden..
"Hahaha, ik weet nu al welk gedeelte Kathelino gaat kopiëren van dit artikel", als je zoiets zegt..
Wat zou ik moeten kopiëren als ik ermee akkoord ga en er niets over te zeggen heb :dunno:
 
"Hahaha, ik weet nu al welk gedeelte Kathelino gaat kopiëren van dit artikel", als je zoiets zegt..
Wat zou ik moeten kopiëren als ik ermee akkoord ga en er niets over te zeggen heb :dunno:
Het grappige was dat toen ik het stukje las een aantal zaken herkende van wat jij reeds geschreven had.
Wat betreft de vraag, die zou ik aan eigenwereld stellen. Vragen om verduidelijking.
 
Veganisme biedt voor mensen die al een eetstoornis hebben of er een ontwikkelen een sociaal geaccepteerde uitweg om van alles niet te hoeven eten, een manier om ‘onzichtbaar’ minder calorieën te eten. ‘Voor ons is het dan zaak om goed te kijken of iemand veganisme gebruikt om niet te hoeven eten: of het echt uit overtuiging is of door een eetstoornis’, zegt Vermeulen."
Dit gedeelte geld ook voor veel fanatieke sporters denk ik.
 
Misschien kunnen we ons de vraag stellen, wat zouden we kunnen leren van veganisme. Ik trap af met een stukje dierenbewustzijn.
 
Misschien kunnen we ons de vraag stellen, wat zouden we kunnen leren van veganisme. Ik trap af met een stukje dierenbewustzijn.
Dat we geen dieren moeten doden en uitbuiten om te overleven en gezond te zijn. Enige reden ook waarom ik het doe.

En een stukje milieu, maar dierenwelzijn was toch de hoofdreden.
 
Dat we geen dieren moeten doden en uitbuiten om te overleven en gezond te zijn. Enige reden ook waarom ik het doe.

En een stukje milieu, maar dierenwelzijn was toch de hoofdreden.
Zou meer aandacht voor mogen zijn op basisscholen. Niet presenteren als een religie maar stukje bewustzijn vergroten. Sommige kinderen, meestal in en rondom stedelijk gebied, denken dat melk uit een machine komt. Komt het ook maar hoe komt het in de machine. Zelfde met andere zuivel. Of wat er dagelijks op het bord bij het avondeten ligt. Al gaan ze maar eens wat vaker naar een kinderboerderij. Welzijn gaat daarmee m.i. hand in hand. Wat echt effect gaat hebben is als plofkippen enzovoorts niet meer verkocht worden.
 
Misschien kunnen we ons de vraag stellen, wat zouden we kunnen leren van veganisme. Ik trap af met een stukje dierenbewustzijn.
Dat was voor mij de voornaamste reden toen ik vegetariër was, de gehele manier waarop de bio-industrie in elkaar zit is gewoon fout. Daarnaast het weet-wat-je-eet, ook al is dit bij veel andere voeding ook niet helemaal het geval, maar bij vlees weet je echt niet wat er aan antibiotica in is gespoten en waar het vandaan komt. Milieu is ook een goede reden en een gematigde levensstijl waarbinnen je bewust kiest wat je eet en niet zomaar alles wat je lekker vindt klakkeloos naar binnen stopt. Alsof jouw 'zin in lekker eten' ten koste van alles moet gaan. Veel mensen deinzen al terug als ze zien hoe die beesten behandeld en geslacht worden, maar het netjes verpakte stukje vlees wordt hier al niet meer mee geassocieerd en het liefst wordt die hele associatie verbloemd. Ik vraag me af hoeveel mensen zelf een konijntje en een knuppel in handen krijgen nog steeds bereid zijn dit vlees te eten (ja, ik heb dit zelf weleens gedaan en moeten doen; had er niet zo problemen mee, aangezien dat konijn een beter leven had gehad dan de gemiddelde kip die in de supermarkt ligt).
 
Dat was voor mij de voornaamste reden toen ik vegetariër was, de gehele manier waarop de bio-industrie in elkaar zit is gewoon fout. Daarnaast het weet-wat-je-eet, ook al is dit bij veel andere voeding ook niet helemaal het geval, maar bij vlees weet je echt niet wat er aan antibiotica in is gespoten en waar het vandaan komt. Milieu is ook een goede reden en een gematigde levensstijl waarbinnen je bewust kiest wat je eet en niet zomaar alles wat je lekker vindt klakkeloos naar binnen stopt. Alsof jouw 'zin in lekker eten' ten koste van alles moet gaan. Veel mensen deinzen al terug als ze zien hoe die beesten behandeld en geslacht worden, maar het netjes verpakte stukje vlees wordt hier al niet meer mee geassocieerd en het liefst wordt die hele associatie verbloemd. Ik vraag me af hoeveel mensen zelf een konijntje en een knuppel in handen krijgen nog steeds bereid zijn dit vlees te eten (ja, ik heb dit zelf weleens gedaan en moeten doen; had er niet zo problemen mee, aangezien dat konijn een beter leven had gehad dan de gemiddelde kip die in de supermarkt ligt).
Zijn goede punten.
Daarnaast voorkomt het meer verspilling. Als je hard je best hebt gedaan om een dier te vangen en te consumeren gooi je niet, of minder snel, de helft weg. Bovendien denk je na de 1e haas, laat die tweede maar zitten neem wel een handje noten mocht ik trek hebben na de 1e.
 
Zou meer aandacht voor mogen zijn op basisscholen. Niet presenteren als een religie maar stukje bewustzijn vergroten. Sommige kinderen, meestal in en rondom stedelijk gebied, denken dat melk uit een machine komt. Komt het ook maar hoe komt het in de machine. Zelfde met andere zuivel. Of wat er dagelijks op het bord bij het avondeten ligt. Al gaan ze maar eens wat vaker naar een kinderboerderij. Welzijn gaat daarmee m.i. hand in hand. Wat echt effect gaat hebben is als plofkippen enzovoorts niet meer verkocht worden.
Er zijn bijvoorbeeld ook volwassenen die denken dat een koe gewoon standaard heel het jaar door melk geeft.. "En een koe "moet" toch gemolken worden dus waarom zouden we die melk niet drinken". Ze hebben geen idee hoe die industrie in elkaar steekt.
 
Terug naar de tijd van de jagers en verzamelaars, wij vangen ons eigen eten hier ook nog
 

Bijlagen

  • 766FAAC0-F7A8-4FD5-9241-23C02AE459C7.jpeg
    766FAAC0-F7A8-4FD5-9241-23C02AE459C7.jpeg
    246,6 KB · Weergaven: 49
  • Like
Waarderingen: BB_
Dat we geen dieren moeten doden en uitbuiten om te overleven en gezond te zijn. Enige reden ook waarom ik het doe.

En een stukje milieu, maar dierenwelzijn was toch de hoofdreden.

Dieren die er niet zijn hebben ook geen prettig leven. ;)
 
Zijn goede punten.
Daarnaast voorkomt het meer verspilling. Als je hard je best hebt gedaan om een dier te vangen en te consumeren gooi je niet, of minder snel, de helft weg. Bovendien denk je na de 1e haas, laat die tweede maar zitten neem wel een handje noten mocht ik trek hebben na de 1e.
Ik ben van huis uit opgevoed met 'eten gooi je niet weg' en 'honger kennen we hier niet' en iets vies vinden had ik ook snel afgeleerd. Eten wat de pot schaft. Ook nooit verwend m.b.t. snoep/frisdrank/chips/fastfood etc. en ik merk dat je dit soort dingen uit je opvoeding toch meeneemt. Mijn kcal-intake van 4500-5000 kcal per dag is echter niet zo gematigd, maar ik blijf voorstander van veel natuurlijke producten, veel groenten, fruit, vlees, vis, noten, granen, zuivel etc. en gooi zeer zelden iets weg.
 
Dat zelfs de meest uitgekiende vegans nog gevaarlijke misvattingen hebben over veeteelt en voedingstoffen en economie en regulatie.

Dat Arnold altijd een lul is geweest die anderen op het verkeerde been zette en dat nu op massa schaal wil doen door achter zo'n fake news docu te staan.

Dat het een hippe manier is om verzadigd vet te ontwijken wat je aangeraden wordt als je om beroemd te worden levenslang hebt gekuurt en nu elk moment dood neer kunt vallen.

Dat soja misschien wel handig is om je oestrogeen op peil te houden tijdens je anavar only kuurtje.

Dat het goed voor je stem is


Dat de here god dieren voor ons geschapen heeft om te consumeren en als we dat niet doen ze langzaam wegkwijnen.

Dat we wel netjes voor ze moeten zorgen en wie dat niet doet tegen de muur gezet dient te worden.

Amen.
 
Dat we geen dieren moeten doden en uitbuiten om te overleven en gezond te zijn. Enige reden ook waarom ik het doe.

En een stukje milieu, maar dierenwelzijn was toch de hoofdreden.
Het doden van dieren an sich is denk ik niet het probleem, zo is de natuur. De wijze waarop dieren nu behandeld worden in de bio-industrie is echter onnatuurlijk.
 
Er zijn bijvoorbeeld ook volwassenen die denken dat een koe gewoon standaard heel het jaar door melk geeft.. "En een koe "moet" toch gemolken worden dus waarom zouden we die melk niet drinken". Ze hebben geen idee hoe die industrie in elkaar steekt.
Er is een deel dat beter bezig is en zich daar ook bewust van is. Maar een groot deel is zo schrijnend dat je je afvraagt waar het mis is gegaan. Koeien moeten veel meer en veel langer melk geven, totdat ze helemaal kapot zijn. In 50 jaar tijd is de productie van gemiddeld 4000L per jaar naar 8 tot wel 12000L gegaan. En dan is er ook nog de kans dat ze in de laatste weken er een vleeskoe van maken want dat levert meer op bij de slacht. Een koe kan geloof ik wel 20 worden, niet in deze sector. Hooguit 6 a 7 jaar. En het is keihard werken voor die beesten. Ook onverminderd produceren en drachtig zijn, het is niet fris nee. Je zou denken dat ze dan in ieder geval lekker kunnen staan en liggen, zelfs dat is een luxe.
 
Back
Naar boven