Fitness Seller

afgeraden voeding bij cut

Ik denk dat ik met mijn opleiding voeding & diëtetiek meer kennis over voeding heb in mijn kleine teen dan jij in heel je lichaam. Waar zie jij mij 'de wetenschap' als broscience aanmerken?
Jij bent juist degene die bepaald voedsel schoon noemt en bepaald voedsel junk noemt. Met die claims schoffeer je juist alle studies die gedaan zijn naar macro's en micro's. Dus wat lul je jou

https://nl.wikipedia.org/wiki/Dunning-krugereffect

ps: niet gezien dat ik een topic van 2 juli heb gebumpt


En wanneer ga je de opleiding afmaken dan en werkelijk iets leren? Kennelijk weet je nog geen ruk over voeding en eigenschappen van voeding.
 
Ik sluit me liever aan bij wat de wetenschap vertelt en bewezen heeft. Ga jij lekker je pizza eten.
Als de macro's en calorieren (micro's buitengelaten) het zelfde zijn kan je gewicht alleen veranderen door vocht ( wat bij pizza meer zal zijn) Shape veranderd natuurlijk ook door die vocht. Maar in the long run zou het niet veel moeten uitmaken?
 
Ondertussen heeft martin geen enkel wetenschappelijke bron voor zijn idee dat kcal niet hetzelfde als kcal is.
 
Als de macro's en calorieren (micro's buitengelaten) het zelfde zijn kan je gewicht alleen veranderen door vocht ( wat bij pizza meer zal zijn) Shape veranderd natuurlijk ook door die vocht. Maar in the long run zou het niet veel moeten uitmaken?

Ja juist in de long run maakt het veel uit.
Als je in een paar weekjes flink lichter wilt worden tja gewoon eenvoudig minder eten volstaat wel.

Maar voor een goede stofwisseling heb je toch echt bepaalde micro's nodig.
Ga je een aantal maanden alleen junk eten waar totaal geen voedingswaarde in zit dan zal je flink verschil merken. Je zal sneller veel vetter worden en ook inwendig vervetten.
Er is een reden waarom de vitamine industrie zo goed loopt. Veel mensen krijgen van een aantal vitamines en mineralen gewoon te weinig binnen waardoor ze veel problemen krijgen. Een groot probleem is ook de stofwisseling en de opname van voedingstoffen. Wat dan weer opgelost wordt door een potje vitamines.

Extra vet verbranding door fatburners en liefst zo zwaar mogelijk omdat mensen het vertikken de juiste voeding te nemen. Voor fatburners heb ik al een voorbeeld gegeven. Mensen zoeken naar bijvoorbeeld waar ze synefrine kunnen kopen, psuedo efedrine. Dat stofje zit ook volop in bijvoorbeeld grapefruit. Eet grapefruit of drink het pure sap en je ondersteunt je vetverbranding. Dat gaat dan met bijvoorbeeld een banaan niet lukken. Een banaan is daarentegen weer meer anabool dan een peer of een sinaasappel. En zeker meer anabool dan een gevulde koek.

Efedra de plantaardige Ephedrine is dus een plantje. En dat spul werkt super maar neem nou niet de stengels van een spathyfillum of een dieffenbachia. De ene werkt sowieso niet en de andere ga je aardig ziek van worden naast dat het niet werkt. Wilgensschors zit vol natuurlijke aspirine, maar de schors van aan plataan heb je niets aan. En bij sommige eiken ben je gewoon kurk aan het eten ipv aspirine. Guarana is ook een plant, de basis voor plantaardige caffeïne. Een aardbei plantje geeft geen caffeïne. We hebben nu dus de gehele ECA stack gehad.

En zo is er veel meer voeding met bepaalde stoffen er in die bepaalde doelen flink kunnen ondersteunen.
 
Martin zegt het ene maar doet het andere. Hij zegt de wetenschap te volgen maar pleit iedere keer voor de pseudowetenschappelijke manier.

Hij heeft weer wat stofjes met lastige namen gevonden en denkt nu intellectueel te zijn door zomaar wat namen op te sommen. Je schrijft veel maar ik heb je nog niet op inhoud kunnen betrappen. Je hebt het continu over de micro's maar volgens mij weet je zonder te googlen helemaal niks van de micronutriënten af.
 
Ja juist in de long run maakt het veel uit.
Als je in een paar weekjes flink lichter wilt worden tja gewoon eenvoudig minder eten volstaat wel.

Maar voor een goede stofwisseling heb je toch echt bepaalde micro's nodig.
Ga je een aantal maanden alleen junk eten waar totaal geen voedingswaarde in zit dan zal je flink verschil merken. Je zal sneller veel vetter worden en ook inwendig vervetten.
Er is een reden waarom de vitamine industrie zo goed loopt. Veel mensen krijgen van een aantal vitamines en mineralen gewoon te weinig binnen waardoor ze veel problemen krijgen. Een groot probleem is ook de stofwisseling en de opname van voedingstoffen. Wat dan weer opgelost wordt door een potje vitamines.

Extra vet verbranding door fatburners en liefst zo zwaar mogelijk omdat mensen het vertikken de juiste voeding te nemen. Voor fatburners heb ik al een voorbeeld gegeven. Mensen zoeken naar bijvoorbeeld waar ze synefrine kunnen kopen, psuedo efedrine. Dat stofje zit ook volop in bijvoorbeeld grapefruit. Eet grapefruit of drink het pure sap en je ondersteunt je vetverbranding. Dat gaat dan met bijvoorbeeld een banaan niet lukken. Een banaan is daarentegen weer meer anabool dan een peer of een sinaasappel. En zeker meer anabool dan een gevulde koek.

Efedra de plantaardige Ephedrine is dus een plantje. En dat spul werkt super maar neem nou niet de stengels van een spathyfillum of een dieffenbachia. De ene werkt sowieso niet en de andere ga je aardig ziek van worden naast dat het niet werkt. Wilgensschors zit vol natuurlijke aspirine, maar de schors van aan plataan heb je niets aan. En bij sommige eiken ben je gewoon kurk aan het eten ipv aspirine. Guarana is ook een plant, de basis voor plantaardige caffeïne. Een aardbei plantje geeft geen caffeïne. We hebben nu dus de gehele ECA stack gehad.

En zo is er veel meer voeding met bepaalde stoffen er in die bepaalde doelen flink kunnen ondersteunen.
Stop nou eens de hele godsganse dag die stront van je uit te kotsen. Gek dat je bent.
 
Nou ondanks de discussie.. Lijkt me een interresant onderwerp gezien ik voor het eerst aan het cutten ben. Maar tjonge.... Zo word je er iets wijzer van maar het had mijn inziens met alle kennis die aanwezig is "wetenschappelijk vanuit onderzoek" ' evidence based of practice based of hoe je het maar wilt noemen... Een goed stuk kunnen worden
 
Wat heeft de weterschap bewezen dan? Geef anders wat studies om je gelijk te bewijzen :)


Hier een onderzoek naar het effect van laag zuivel inname vs aanbevolen hoeveelheid inzake de rol van calcium en het effect van verhoogde calcium inname op metabolisme.
De lage inname kreeg totaal minder energie (caloriën) binnen dan de hogere inname. Toch blijven bij beide groepen het gewicht gelijk alleen de hogere calcium groep verbeterd de vet oxidatie. Toch gek als de micro's niets uitmaken en het niet uit maakt wat je eet. Het doet allemaal hetzelfde. Jammer dat telkens weer wetenschap het tegenspreekt. Dus nogmaals eet lekker een pizza, zal bij jou vast ook werken om je vet verbranding te ondersteunen. Dan neem ik nog een beker yoghurt en dus wat extra calcium.

Conclusion
Fifty percent of adults attempt to lose and maintain weight loss annually. Individuals frequently utilize diets that restrict nutrients and eliminate food groups in the effort to achieve weight loss and maintenance, and dairy products are often viewed as potentially fattening by many who diet, especially women. This investigation could find no disadvantage for weight maintenance by consuming a diet with the recommended levels of dairy products compared to a low level of dairy products. Those who did consume the recommended amount of dairy products during weight maintenance exhibited evidence of greater fat oxidation and were able to consume a greater amount of total energy compared to those who consumed less dairy products without any additional weight gain. Being able to consume greater amounts of energy may provide benefit for chronic adherence to a weight maintenance diet. This study indicates that dairy products may be used in a weight maintenance diet without contributing to weight gain compared to diets that are low in dairy products.
 
Leave pizza alone! Kaas = calcium en proteine, mineralen in de bodem en vlees nog meer proteine ook, tomaat voor vitamientjes!

Ben trouwens wel benieuwd naar onderbouwing voor hoe zuivel vocht onder je huid doet toenemen/je huid dikker maakt/wat bedoelt men uberhaupt precies? @Hell93?
 
Laatst bewerkt:
Hoezo zou kaas niet passen in een cutschema? Mijd je kwark dan ook omdat het van kaas wordt gemaakt? En Whey/Caseïne, aangezien dat ook bijproducten van kaas zijn?
 
Hier een onderzoek naar het effect van laag zuivel inname vs aanbevolen hoeveelheid inzake de rol van calcium en het effect van verhoogde calcium inname op metabolisme.
De lage inname kreeg totaal minder energie (caloriën) binnen dan de hogere inname. Toch blijven bij beide groepen het gewicht gelijk alleen de hogere calcium groep verbeterd de vet oxidatie. Toch gek als de micro's niets uitmaken en het niet uit maakt wat je eet. Het doet allemaal hetzelfde. Jammer dat telkens weer wetenschap het tegenspreekt. Dus nogmaals eet lekker een pizza, zal bij jou vast ook werken om je vet verbranding te ondersteunen. Dan neem ik nog een beker yoghurt en dus wat extra calcium.

Conclusion
Fifty percent of adults attempt to lose and maintain weight loss annually. Individuals frequently utilize diets that restrict nutrients and eliminate food groups in the effort to achieve weight loss and maintenance, and dairy products are often viewed as potentially fattening by many who diet, especially women. This investigation could find no disadvantage for weight maintenance by consuming a diet with the recommended levels of dairy products compared to a low level of dairy products. Those who did consume the recommended amount of dairy products during weight maintenance exhibited evidence of greater fat oxidation and were able to consume a greater amount of total energy compared to those who consumed less dairy products without any additional weight gain. Being able to consume greater amounts of energy may provide benefit for chronic adherence to a weight maintenance diet. This study indicates that dairy products may be used in a weight maintenance diet without contributing to weight gain compared to diets that are low in dairy products.

In je eerste post in dit topic loop je te beweren dat melk slecht is want je houdt er vocht van vast en nu is het ineens wel goed. Hoe kom je er trouwens bij dat wij alleen maar pizza eten? Waarom veronderstelt het rijst en broccoli volk altijd dat je alleen maar pizza, chips en friet eet als je niet 6 bakjes rijst met broccoli eet op een dag?

Trouwens, je post alleen een conclusie ipv een onderzoek en er wordt nergens in de conclusie beweerd dat dit gunstige effect aan calcium te danken is. Je hebt het niet eens gelezen zo te zien en je zegt maar wat.
 
Leave pizza alone! Kaas = calcium en proteine, mineralen in de bodem en vlees nog meer proteine ook, tomaat voor vitamientjes!

Ben trouwens wel benieuwd naar onderbouwing voor hoe zuivel vocht onder je huid doet toenemen/je huid dikker maakt/wat bedoelt men uberhaupt precies? @Hell93?

Zou door de lactose komen. Of althans een deel van de lactose.
 
In je eerste post in dit topic loop je te beweren dat melk slecht is want je houdt er vocht van vast en nu is het ineens wel goed. Hoe kom je er trouwens bij dat wij alleen maar pizza eten? Waarom veronderstelt het rijst en broccoli volk altijd dat je alleen maar pizza, chips en friet eet als je niet 6 bakjes rijst met broccoli eet op een dag?

Trouwens, je post alleen een conclusie ipv een onderzoek en er wordt nergens in de conclusie beweerd dat dit gunstige effect aan calcium te danken is. Je hebt het niet eens gelezen zo te zien en je zegt maar wat.

De zoveelste keer dat je laat zien hoe goed je kan lezen. Heb je daarom je opleiding niet afgemaakt? Analfabeetje?

melk - vocht
onderzoek - vetoxidatie

Vocht en vet zijn 2 totaal verschillende dingen. Ik heb nog nooit ergens beweerd dat zuivel slecht is voor vet verbranding.

pizza werd genoemd in een post naar mij. Ik ben er niet mee gekomen, ik heb er op gereageerd.
 
Intolerantie dan? Ik word trouwens 'vochtig' van veel suikers in het algemeen, is dat niet hetzelfde?

Veel mensen houden idd ook extra vocht vast bij suikers algemeen. Vooral bij bijvoorbeeld dextrose en voornamelijk bij een verkeerde timing en een overschot aan dextrose.
Maar ook bij poeders zoals whey en dergelijke.
Daarom gaan die dingen er altijd uit in wedstrijdprep.
 
De zoveelste keer dat je laat zien hoe goed je kan lezen. Heb je daarom je opleiding niet afgemaakt? Analfabeetje?

melk - vocht
onderzoek - vetoxidatie

Vocht en vet zijn 2 totaal verschillende dingen. Ik heb nog nooit ergens beweerd dat zuivel slecht is voor vet verbranding.

pizza werd genoemd in een post naar mij. Ik ben er niet mee gekomen, ik heb er op gereageerd.

Je hebt geschreven dat melk en kaas geen eten zijn voor in een cut dus je hebt weldegelijk beweerd dat zuivel niet goed is in de cut.

Waar komt dat vocht dan vandaan bij melk, volgens jou? En voor de 2e keer: wat is nou de conclusie van het onderzoek? Over calcium is namelijk niks gezegd

Mij analfabeet noemen terwijl je zelf nog fouten maakt met werkwoordspelling :o Eigenlijk zou ik niet eens met jou in discussie moeten gaan want je ziet je eigen fouten toch niet in. Reageer nou eens één keer inhoudelijk in plaats van op de man te spelen
 
Kijk voor vocht manipulatie in contest prep met suikers en zouten moet je duidelijk bij dat advies van de bodybuilders zijn, maar verder is dat puur voor vetverlies toch niet nodig en eet ik juist wel gewoon pannekoeken pizza en pepernoten(!) om m'n cut uit te houden. Niet alleen in refeeds maar echt dagelijks, 1kg/w gaat alsnog aardig en met 3g+/kg proteine en trainen ook nog wat sterker geworden.

Als je er op let heb je de nodige micros vrij snel en nog veel kcal over voor maximaal proteine en wat je lekker vind. Ik zou dus eerder bepaalde dingen aanraden waaruit je gemakkelijk die benodigde voedingstoffen haalt zoals een trosje broccoli, handje amandelen/walnoten, pakje melk, wat lijnzaadolie of visolie, of vergelijkbare dingen. Wat dan verder nog nodig is haal je sowieso met vlees (niet alleen kip!) en wat dan ook wel.

Het enige wat ik echt afraad is altijd alleen maar kip en rijst eten.
 
Ik geloof de claims van vocht vasthouden door melk niet. Nog nooit heb ik er een wetenschappelijk artikel over gelezen en het is algemeen bekend dat in de bodybuildingwereld iedereen elkaar napraat.

Als jij genoeg groenten (200gr+) per dag eet dan kan je eten wat je wilt, op voorwaarde dat het in je macro's past. Je macro en micro inname is dan in orde
 
Terug
Naar boven